Imperiul putred al lui Dan Adamescu. Procurorii anticoruptie au demarat ancheta penala impotriva omului de afaceri Dan Adamescu in al doilea dosar. In trecut, patronul de la "Romania Libera" - despre care se spune ca a fost "omul de casa al Ceausestilor" - a devalizat clubul "Otelul" Galati si si-a despagubit propriul hotel prin societatea sa de asigurari In noul dosar, in care este acuzat ca a prejudiciat societatea Astra Asigurari cu aproape 800 de milioane de lei in perioada 2011-2013, Dan Adamescu a fost obligat sa plateasca o cautiune- record pentru Justitia din Romania, respectiv 40 de milioane de lei. Daca vrea sa fie cercetat sub control judiciar, omul de afaceri are zece zile la dispozitie pentru a depune intreaga suma sau sa aduca alte garantii imobiliare. In caz contrar, Dan Adamescu risca sa ajunga in arest preventiv. DNA il ancheteaza pe Dan Adamescu pentru abuz in serviciu in forma calificata, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu, acuzatii care i-au fost aduse la cunostinta in data de 7 martie, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Comuna din Alba cu toate drumurile asfaltate, pista de biciclete, internet wireless gratuit si investitii de 16 milioane euro din fonduri europene. La mai putin de 10 kilometri de Alba Iulia, langa raul Mures, se afla o comuna care, daca nu ar fi existat, probabil ca ar fi trebuit inventata. Comuna Ciugud detine cateva recorduri greu de egalat: prima din tara cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, internet wireless si iluminat public asigurat din viteza vantului. Tot aici se afla in constructie un teren de golf si se fac planuri pentru o sala polivalenta. Ciugudul are sase sate (Drimbar, Hapria, Limba, Seusa, Teleac si Ciugud) si un spor natural pozitiv al populatiei, fiind din acest punct de vedere printre cele doua comune din Alba care au inregistrat cresteri ale numarului locuitorilor. In cele sase sate locuiesc aproximativ 3.200 de locuitori. Oamenii muncesc terenurile agricole proprii sau merg la serviciu in Alba Iulia si Sebes. In ultimii ani s-a inregistrat o tendinta accentuata de transfer a tinerilor din orasul Alba Iulia spre Ciugud, unde cumpara proprietati imobiliare. Cartiere intregi sunt locuite in prezent de persoane care in trecut au avut domiciliul in resedinta judetului, dar care au preferat linistea si confortul oferit de viata in mediul rural, anuntaAdevarul.

Primaria Bucuresti a ratacit 7 milioane de euro intr-un service auto. Directia Nationala Anticoruptie a descins la inceputul lunii februarie la societatea Ciclop, care apartine de Consiliul General Bucuresti. Motivul: firma a pierdut mai multe procese cu fostii angajati si nu poate justifica absenta unor sume de bani, de ordinul milioanelor de euro. Pana in 1989, Service-Ciclop era singura societate de service auto de elita din Romania si avea noua subunitati. Reprezentantele tuturor marcilor de autoturisme occidentale, de la Volvo la Mercedes, figurau la Ciclop. Dupa 1990, firma a trecut in subordinea Consiliului General al Capitalei, iar municipalitatea incasa la bugetul local toate beneficiile, lasand societatii doar banii pentru investitii. Ciclop a strans pana in anul 2007, numai din vanzarea catorva dintre subunitatile sale, suma de 3 milioane de euro, bani pusi de-o parte pentru viitoarele investitii, conform salariatilor societatii, care au dorit sa nu li se divulge identitatea. Totodata, firma aflata in subordinea municipalitatii a inchiriat cateva spatii de pe urma carora a incasat - si incaseaza - 46.000 de euro pe luna, informeazaRomania Libera.

NATO cere Romaniei sa creasca bugetul pentru aparare. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a recomandat Romaniei sa-si creasca cheltuielile bugetare pentru aparare avand in vedere ca alianta trebuie sa raspunda unor cereri crescande pentru securitate si aparare, adaugand ca NATO conteaza pe Romania, iar Romania poate conta pe NATO, scrieGandul.

5 ani de chin pentru romanii cu credite ipotecare. Cum a disparut "Darea in Plata" intre Senat si Guvern in 2009. Darea in plata a existat in prima forma a noului Cod Civil, dar a fost eliminata la presiunea bancilor si a institutiilor financiare internationale, spun initiatorii Legii. Acestia au explicat ca in forma finala a Codului Civil, adoptata prin asumarea raspunderii de catre Guvernul Boc in 2009, toate prevederile care limitau puterea bancilor fata de clienti au fost eliminate. Prima forma a Codului Civil a fost elaborata de un grup de juristi de marca. "Formula darii in plata este prezenta in Codul Civil adoptat de Senat in 2008 chiar ca atare este denumita "darea in plata" din pacate ea in Codul Civil care a fost adoptat prin asumarea rapunderii in 2009 nu mai exista", spune Gheorghe Piperea, avocat, anuntaStirileProtv.ro.

Supermarketurile vor fi obligate sa doneze alimentele in curs de expirare in loc sa le distruga. Anul trecut au fost distruse 15 milioane de kilograme de alimente, iar in 2014 au fost distruse alte 12 milioane de kilograme, sustin initiatorii unui nou proiect de lege. Comerciantii care nu reusesc sa vanda alimentele a caror data de valabilitate este aproape de expirare, vor fi obligati sa le doneze, conform unei initiative legislative avizata de deputatii din Comisia de industrii si servicii, informeaza Profit.ro. Romania ar putea deveni astfel a doua tara din Europa care interzice aruncarea sau distrugerea produselor alimentare nevandute. In februarie,Franta a devenit prima tara din lume care a interzis eliminarea alimentelor care se apropie de expirare. Integral peEurActiv.ro.

Dupa patru luni de arest preventiv! Dan Radu Rusanu, achitat de acuzatiile DNA, pe motiv ca fapta nu exista. Fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost achitat la Curtea de Apel Bucuresti, cu toate ca a stat dupa gratii din 4 martie pana in 23 iunie 2014, pentru niste acuzatii care nu au putut sta in picioare Motivul achitarii lui Rusanu a fost, potrivit unor surse judiciare, acela ca fapta nu exista. In acelasi dosar, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis si achitarea lui Corneliu Moldoveanu, fost vicepresedinte ASF, din acelasi motiv: fapta nu exista. In dosarul anchetat de DNA Bucuresti, Dan Radu Rusanu a fost trimis in judecata alaturi de alti sefi din ASF, cum ar fi Laura Chitoiu, director al Directiei Avizari din ASF, sotia fostului ministrul de Finante, Daniel Chitoiu si de Ilie Carabulea, proprietarul societatii de asigurare Carpatica SA. Laura Chitoiu a primit o pedeapsa de un an cu suspendare, iar Ilie Carabulea, sase ani si sase luni cu executare, scrieEVZ.