Dosarul "Santaj la Antene". Voiculescu face primul pas pentru anularea interceptarilor. Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, sa faca adrese catre DNA si Parchetul General pentru a raspunde daca interceptarile din dosarul "Santaj la Antene" au fost facute sau nu de SRI, iar avocatii au cerut anularea acestor probe La o zi dupa ce decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile a aparut in Monitorul Oficial, avocatii familiei Voiculescu si aparatorul fostului director al Antena Group Sorin Alexandrescu au cerut ca interceptarile sa fie inlaturate din probatoriu. Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia, fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu si alti doi inculpati sunt judecati pentru santaj, dupa ce l-au "strans cu usa" pe administratorul RDS&RCS Ioan Bendei, pentru ca acesta sa semneze un contract cu termenii si conditiile dictate de ei, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cine minte in scandalul Lactate Bradet? Acuzatii de minciuna intre patron si autoritati. Un nou scandal loveste firma Lactate Bradet din Arges. Dupa ce analizele de la Institutul Cantacuzino absolvisera branza din Bradetu de imbolnavirea bebelusilor din judet, probele recoltate de la angajati au revelat ca sapte dintre ei sunt purtatori ai bacteriei Escherichia Coli. In probe au fost gasite gene ce provoaca aparitia sindromului hemolitic uremic (SHU), care unora dintre micuti le-a fost fatal. Inca o contradictie s-a iscat intre autoritati si firma de lactate. In timp ce Marius Badea sustine ca el a cerut efectuarea analizelor la Institutul Cantacuzino pentru indepartarea suspiciunilor, directoarea DSP Arges Sorina Hontaru declara ca probele au fost recoltate la initiativa institutiei sale. "La cererea noastra s-a facut aceasta analiza de E.coli, pe cheltuiala noastra, la Institutul Cantacuzino. Eu am mers si am luat coprocultoarele de la DSP, le-am dus angajatilor acasa luni seara, iar marti dimineata le-am dus la DSP. Sa aiba puterea sa recunoasca! Dar de ce n-au cerut analize si

angajatilor magazinelor unde s-a gasit marfa contaminata?", spune patronul Bradet. "Sa spuna oricui, nu mie. Noi le-am lasat seara coprocultoarele, cu recomandare de prelevare de materii fecale. Eu am trimis apoi probele la Cantacuzino", afirma dr. Sorina Hontaru, anuntaAdevarul.

Cine a sponsorizat Echipa de raliu a lui Ponta. Nicolae Dumitru (NIRO), actionarul majoritar al dezvoltatorului cartierului Central Residential Park SA, unde familia fostului prim-ministru Victor Ponta detine trei apartamente, este si proprietarul turnului de birouri unde si-a avut sediul multa vreme sponsorul echipei de raliu a premierului. Conexiunile duc spre un membru al Consiliului Concurentei si spre grupul de interese al lui NIRO. In mai 2009, in timpul guvernarii PDL-PSD, presedintele Romaniei Traian Basescu a dat un decret prin care l-a validat consilier de concurenta pe Dan Ionescu, fostul director executiv al cartierului de lux unde locuieste fostul prim-ministru. De cum s-a asezat pe fotoliul de membru al Consiliului Concurentei, Dan Ionescu, care este si in prezent pe aceasta functie, si-a schimbat in CV data nasterii, dupa cum a descoperit presa la acea vreme, informeazaRomania Libera.

Ghidul Legii Antifumat: unde se mai poate fuma de joi, unde nu si cum se impart amenzile daca incalcati legea. De la miezul noptii, politia, jandarmeria sau sefii de la locul de munca va pot amenda cu pana la 500 de lei daca nu respectati legea. Asa ca ii sfatuim pe fumatori sa astepte pana ajung acasa, unde pot face ce vor. Asta daca, bineinteles, nu fumeaza in scara blocului, unde de asemenea este interzis. Potrivit guvernului, este acel spatiu cu un acoperis, delimitat de cel putin doi pereti. Guvernul spune ca nu conteaza daca peretii sunt din caramida, lemn sau chiar folii de plastic. Indiferent de materialele folosite, spatiul este considerat public si inchis. In traducere libera nu mai aveti voie sa fumati la birou si in institutiile publice. "Se aplica legea antifumat inclusiv in cladirea Guvernului si o sa va invit sa nu mai fumati nicaieri in incinta Palatului Victoria", le-a transmis Dacian Ciolos colegilor sai, scrieStirileProtv.ro.

O comparatie in "Dosarul E-coli": Cum a reactionat sistemul din Italia si ce se intampla in Romania. Autoritatile italiene au transmis o alerta sanitar-veterinara in trei provincii - Lazio, Toscana si Campania - dupa ce un copil de 14 luni care a mancat branza de la Bradet si a fost internat cu sindrom hemolitic - uremic la un spital din Florenta. Posibila legatura dintre imbolnavire si produsul consumat a fost stabilita la ancheta epidemiologica declansata dupa internarea copilului. Procedura aplicata de italieni, comparata cu ce s-a intamplat in Romania, poate fi utila pentru a intelege ce nu a functionat in Romania si de ce oficialii romani nu au explicat nici pana acum care este sursa imbolnavirii grave a aproximativ 15 copii, anuntaCursdeguvernare.ro.

DW: Revistele ISI, retea de frauda academica. Saptezeci de cercetatori au adresat Academiei Romane un memoriu in care semnaleaza procedeele de fraudare a evaluarii muncii stiintifice, solicitand o reevaluare mai exigenta a listei de reviste indexate ISI. Iata o stire grozava: o cercetatoare din Franta in varsta de 91 de ani a obtinut titlul de doctor cu o teza de istorie sociala recenta. E vorba despre Colette Bourlier care a studiat situatia muncitorilor imigranti din Besancon in ultima jumatate a secolului trecut (The Guardian). Dar nu atat varsta cercetatoarei este de retinut sau tema investigatiei, ci faptul ca titlul de doctor mai poate fi inteles ca o incununare a carierei, ca o forma de recunoastere a unei inalte competente, cu o valoare in sine, netranzactionabila. Colette Bourlier nu mai poate obtine niciun avantaj practic de pe urma acestui titlu, nici macar sub raport academic. La 91 de ani, titlul de doctor este ceva gratuit si, prin urmare, absolut, informeazaDeutsche Welle.