Cum sa interpretam cazul adolescentelor musulmane batute in centrul Capitalei. Ce fel de semnal si cum trebuie interpretata agresarea a doua tinere musulmane, miercuri, in centrul Capitalei, de catre de un grup de tineri pe motivul apartenentei etnice ale acestora. Caz izolat si o reactie emotionala fireasca in urma atentatelor teroriste? Xenofobie indusa si de anumite remarci anti-islamice ale elitei romanesti? Tinerele, eleve de liceu, ce purtau valul islamic, au fost atacate in plina strada, in timpul zilei, in zona Mosilor, de un grup de trei baieti si doua fete. Fetelor le-au fost smulse valurile si au fost batute, ranite cu cutitul si numite ”musulmane teoriste” si ”terosiste Isis”, scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Raport final in ancheta #Colectiv: Flacarile s-au propagat mai repede decat se credea. Specialistii de la INSEMEX Petrosani, cei de la Institutul National de Expertize Criminalistice si chimistii de la Universitatea Bucuresti au tras concluziile in expertiza ceruta de procurori.Raportul final arata ca substantele care existau in aer nu au contribuit la declansarea acestui incendiu. De asemenea, au existat semne de intrebare cu privire la viteza de propagare a flacarilor. Specialistii INSEMEX stabilisera in raportul lor ca viteza de propagare a flacarilor a fost de 2,3 metri pe secunda, iar cei de la Institutul National de nu au tras nicio concluzie cu privire la viteza de propagare a focului.Raportul final a stabilit ca viteza cu care s-a deschis focul a fost de 3,5 metri pe secunda, mult mai mare decat cea stabilita initial, relateaza Digi24.ro.

Mai multe trupe americane pentru Europa de Est. SUA intentioneaza sa dizloce incepand din februarie 2017 o brigada de tancuri in Europa de Est. Totusi, pentru a multumi pe toata lumea, soldatii vor fi supusi principiului rotatiei. Presedintele SUA, Barack Obama, a redus semnificativ numarul militarilor americani stationati in Europa pe durata mandatelor sale. Doua din cele patru brigade dizlocate pe continent au fost retrase. Washingtonul revine insa partial asupra deciziei. Incepand din februarie 2017, SUA vor intretine in Europa de Est o brigada de tancuri, formata din aproximativ 4200 de militari, anuntaDeutsche Welle

Cate din alimentele aduse in tara sunt verificate. Ce spun importatorii dupa ce au fost acuzati ca spala mezelurile cu otet. Afirmatia Ministrului Agriculturii, care a spus ca Romania este tara in care pestii ajung la consum cu viermi, iar mezelurile sunt spalate cu otet, starneste noi reactii.''Nu contestam faptul ca mai exista scapari'', spun importatorii, ''dar ne-am pierde clientii, daca am vinde numai stricaciuni''. Pe de alta parte, autoritatile admit ca mai mult de jumatate din importuri trec neverificate si ca se fac analize pentru cel mult 3% dintre alimente.Importatorii tin sa-i linisteasca pe consumatori. Marian Cuzdriorianu: "E o minune de peste. Absolut tot pestele care vine din import congelat nu are niciun fel de problema." Cu atat mai mult cu cat 82% din pestele consumat in tara vine din strainatate, relateaza StirileProtv.ro.

Accesul taxiurilor cu GPL, restrictionat in Aeroportul Otopeni. Taxiurile cu GPL, care au un volum al portbagajului mai mic de 500 de litri, nu mai au voie sa stationeze in Aeroportul Otopeni incepand de vineri, 1 aprilie. Restrictia este prevazuta in legea taximetriei si a fost pusa in aplicare de catre conducerea Aerportului incepand cu data de 1 aprilie, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanti ai unor firme de taxi. Gabriela Popescu, consilier juridic in cadrul Speed Taxi, mentioneaza ca, potrivit noii dispozitii a Aeroportului Otopeni, taxiurile cu un volum al portbagajului mai mic de 500 de litri nu mai au voie sa stationeze in aeroport incepand cu 1 aprilie, anunta Economica.net.

Adevarul: Ce vor musulmanii de la occident. Deoarece in ultimele luni cap de afis al evenimentelor politice se pare ca este uciderea de locuitori ai oraselor vest-europene, devine imperios necesar sa formulam o intrebare: ce doresc musulmanii astazi de la comunitatea lor si de la lume? Un raspuns la aceasta intrebare trebuie formulat, iar urmare a acestuia va trebui sa pornim la adancirea analizelor asupra situatiei in care ne aflam astazi. Prima parte a raspunsului este aceea ca nu exista o unitate a comunitatii de musulmani la nivel planetar. Islam inseamna „supunere”, care este prioritara pacii. Este adevarat ca de cele mai multe ori supunerea iti garanteaza si un anumit grad de securitate fizica, dar aceasta este doar o mica parte din conceptul larg pe care omul si-l doreste pentru sine, scrie Adevarul.