Reteta prin care lideri ai lumii isi ascund banii. "Urma" de 2 miliarde de dolari care duce la Vladimir Putin. Cel putin 11 milioane de documente apartinand unei companii offshore din Panama pe nume Mossack Fonseca, cea de-a patra firma offshore de avocatura din lume, au ajuns in mainile unui ziar german care a cerut ajutorul jurnalistilor din Marea Britanie pentru a le analiza. Documentele dau la iveala o uriasa schema de evitare a taxelor folosita la nivel global numita deja "Documentele Panama". Potrivit jurnalistilor de la The Guardian, o parte din documente arata ca cel putin doua miliarde de dolari au fost scoase de apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin din tara si plasate in compania offshore din Panama, potrivitDigi24.

Subectele zileiFoto: Colaj foto

STENOGRAME Cum a fost prins deputatul PNL care intervenea la medicul legist pentru un sofer baut. "O mie de euro nu-s din drum".Deputatul PNL Lucian Ciubotaru a fost trimis in judecata, miercuri, 23 martie, sub control judiciar pe cautiune pentru complicitate la trafic de influenta. Alaturi de parlamentar a fost trimis in judecata si un medic legist din cadrul Serviciului de Medicina Legala Bacau, sub acuzatia de trafic de influenta. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie arata ca, la data de 15 februarie 2016, Ciubotaru, la solicitarea unui coleg de partid, a luat legatura cu medicul Badara si i-a cerut acestuia sa intervina pe langa angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau. Acestia din urma trebuiau sa consemneze pe un buletin de analiza toxicologica a alcoolemiei valori situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, scrieAdevarul.

Imaginea completa a unui jaf generalizatCNADNR, o mina de aur pentru orice guvernare."Narcis Stefan Neaga, fostul director general al CNADNR, (n.r. aflat sub control judiciar), ce are calitatea de suspect in dosarul deschis de DNA pentru dezastrul de pe Orastie-Sibiu Lot 3, semneaza in continuare ca director al Directiei de Concesiuni din CNADNR, incaseaza fabulosul salariu de peste 20 de mii de lei pe luna si, cu acordul si stiinta domnului Catalin Homor, directorul general al CNADNR, incalca dispozitiile Ordonantei DNA din 23 Decembrie 2015, intalnindu-se cu persoane care se afla in interdictie de intalnire cu acesta, primind si documente referitoare la dosarul in care este implicat! Precizam ca documentele la care se face referire, vor fi puse la dispozitia presei in cadrul conferintei de presa", scrieEvz.

Teama de teroare primeaza in fata dezarmarii.Reuniunea la varf, la care au fost invitati 50 de sefi de stat si de guvern, nu a ajuns nici macar pe prima pagina a ziarelor de mare tiraj din SUA. Pe ultimele pozitii ale publicatiilor, subiectul a fost abordat mai degraba prin prisma posibilelor atacuri nucleare teroriste, decat prin analizarea variantelor distrugerii arsenalului atomic. Summitul dedicat sigurantei atomice a fost initiat in anul 2009 de presedintele Barack Obama, cu scopul explicit de a sustine pacea si siguranta "intr-o lume fara arme nucleare". Din ideea de baza nu a mai ramas nimic astazi. Din contra: SUA aloca miliarde de dolari pentru cercetare cu scopul de face mai precise atacurile atomice. Oficial, reorganizarea fortelor armate americane este prezentata drept modernizare. Rusii au reactionat in consecinta si planifica si ei o "modernizare" a efectivelor militare. Pe scurt, asistam la o noua cursa a inarmarii, relateazaDeutsche Welle.

Cel mai bogat bancher din lume a fost inculpat pentru coruptie.Cel mai bogat bancher din lume, brazilianul Joseph Safra, este inculpat pentru coruptie, dupa ce ar fi fost implicat intr-o presupusa schema de mituire a inspectorilor guvernamentali, relateaza rt.com. Potrivit autoritatilor braziliene, bancherul nu a oferit direct mita, dar un angajat al sau ar fi actionat la instructiunile sale. Acuzatiile au fost formulate in urma unor interceptari telefonice intre directorul angajat de Safra si reprezentanti ai Fiscului brazilian, relateazaAdevarul.

Basescu: Obiectivul de tara este restabilirea frontierei de rasarit pe Nistru, nu pe Prut.Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, sustine ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si la zona euro nu trebuie considerate de clasa politica obiective de tara, ci "obligatii", pentru ca sunt stipulate in tratatul de aderare la Uniunea Europeana, el adaugand ca un obiectiv ar trebui sa fie "restabiliraea frontierei pe Nistru, nu pe Prut", scrieEconomica.net.

Jandarmi inarmati cu pistoale-mitraliera, in statiile de metrou din Capitala. Cum explica autoritatile aceasta decizie.In urma cu doar cateva zile, Serviciul Roman de Informatii dezvaluia ca teroristii ameninta infrastructura de transport dintr-o tara europeana. La noi, sustin autoritatile, nu exista motive de ingrijorare, insa prezenta jandarmilor confera o mai mare siguranta calatorilor. O prezenta neobisnuita in metroul bucurestean va da fiori dar si un sentiment de siguranta, deopotriva. Luptatorii Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei vor patrula in garniturile subterane si au misiunea de a interveni in forta daca situatia o cere, potrivitStirile ProTv.