Joi are loc inaugurarea primei moschei din judetul Calarasi, pe un teren proprietate privata a Municipiului Calarasi, dat in folosinta gratuita Muftiatului Cultului Musulman din Romania inca din 2006, potrivit ziarului Constanta Noastra.

Muftiul Cultului Musulman din Romania, Murat Iusuf, spune ca moscheea era o necesitate intrucat enoriasii musulmani din judet nu aveau niciun lacas de cult unde sa se roage. Sunt circa 2000 de suflete, atat turci, cat si tatari, dar mai multi turci. Muftiul a tinut sa precizeze ca este vorba de turci autohtoni, pentru a preintampina comentarii asemanatoare celor aparute in legatura cu proiectata moschee din Bucuresti.

Banii pentru constructia moscheii au fost procurati de muftiat, cu un sprijin mic din partea Diyanet-ului (institutia din Turcia care administreaza problemele legate de religie - denumirea completa este Presedintia Afacerilor Religioase - Diyanet Isleri Baskanligi), pe baza protocolului pe care muftiatul il are incheiat cu aceasta institutie. Oameni de afaceri turci, dar si romani au contribuit cu materiale de constructie pentru moschee. Cladirea va fi una modesta, asemanatoare moscheilor din localitatile Mihail Kogalniceanu, Ovidiu sau Castelu, din judetul Constanta.