Trei nave, printre care si fregata Regina Maria, au fost monitorizate de doua avioane rusesti in timpul manevrelor pe care militarii NATO le-au facut timp de cinci zile, in apele internationale, in cadrul unui excercitiu NATO, informeaza Digi24. Totodata, potrivit sursei citate, la aproape 3 kilometri distanta de pozitiile navelor Aliantei s-a aflat o nava a flotei ruse, dotata cu echipamente performante de ascultare a comunicatiilor radio.

Exercitii NATO in Marea NeagraFoto: MApN

Nava a apartinut flotei civile rusesti si a fost modificata intr-o nava de cercetare ruseasca. Postul TV precizeaza ca nava are rolul de a identifica tipul navelor de razboi, analizeaza armamentul de la bord iar, prin interceptarea comunicatiilor, poate obtine informatii cu privire la gradul de pregatire al militarilor de la bordul lor.

"Unde este un exercitiu militar, trebuie sa apara si o nava care incearca sa culeaga informatii atat cat poate. Este o nava de cercetare care este undeva la 5 mile de noi. Tot timpul vor fi dupa noi sau depinde ce vor. Asta nu ne impiedica", a declarat Teodor-Dorinel Ciobanu, ofiter cart Ops.Room, pentru Digi24.