Povestea Luxemburg Leaks, fratele vitreg al scandalului Panama Paper. Documentele Panama, care au aratat cum isi ascund bogatii lumii averile, este o reeditare a unui scandal la fel de mare, Luxemburg Leaks, care a zdruncinat lumea in 2014. Afacerea Documentelor Panama este cel mai mare scandal financiar al anului. Scurgerile masive de documente care apartin firmei panameze Mossack Fonseca au aratat cum isi ascund averile de ochii indiscreti ai fiscului unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei. Nu este insa singurul scandal de acest gen. In anul 2014, dezvaluri similare facute de presa au zdruncinat lumea. Scandalul Luxemburg Leaks, asa cum a fost denumit, a relevat acorduri fiscale secrete intre Luxemburg si 340 de multinationale, printre care Apple, Amazon, Ikea, Pepsi sau Axa, pentru ca acestea sa-si reduca la minimum impozitele, scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Programul cu care candidatul PNL Marian Munteanu spera sa castige Capitala. Invitat miercuri seara la emisiunea "Sinteza Zilei" la Antena 3, candidatul PNL Marian Munteanu a dezvaluit care vor fi prioritatile sale daca va ajunge la conducerea Primariei Capitalei. Munteanu a declarat ca si-a propus sa infiinteze un corp de Control al Primariei, sa opreasca furturile din institutie, dar si sa creeze consilii civice. "Eu nu fur si asta e o garantie. Promisiuni de pasaje, poduri, se tot fac. Invit Antena 3 sa aiba un om permanent la primarie ca sa vada ca vom fi transparenti. Eu nu am facut niciodata afaceri cu statul", a declarat candidatul PNL, adaugand ca va fi imposibil sa se trezeasca cu un dosar penal, scrie EVZ.

Tradarea este moneda de schimb favorita a politicienilor. Confruntarile electorale scot la lumina faptul ca aliantele politice si candidaturile nu tin cont de principii, ci doar de conjuncturi si interese private. Presedinte, premier, primar, toti ajung sa isi incalce angajamente pe care, nu cu mult timp in urma, si le-au luat cu fermitate. Ultimul intrat in acest club "select" al razganditilor este Cristian Popescu Piedone. Arestat pentru o noapte si anchetat pentru abuz in serviciu in tragedia de la Colectiv, Cristian Popescu Piedone declara, pe 30 noiembrie 2015, cand inca era primar al Sectorului 4: "Aici se incheie cariera mea politica. Ma retrag! Dar ma rog insa sa vina in fotoliul de primar cineva care sa continue ce nu am apucat eu sa termin". Astazi, rugamintea i-a fost indeplinita. Cine putea continua mai bine proiectele primarului suspendat Piedone, daca nu tot primarul Piedone. Cristian Popescu a anuntat, ieri, ca va candida ca independent, informeaza Romania Libera.

Dupa ce le-a zis PSD-istilor sa respecte legea, Dragnea vine cu o sugestie esentiala. Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca i-a sfatuit pe candidatii PSD "sa studieze foarte bine legislatia" electorala si sa verifice informatiile care le vin de la juristi si de la departamentul financiar pentru ca legislatia este facuta astfel incat sa fie interpretabila. "Pana acum, recunosc ca le-am spus cu tarie sa respecte legea, acum le spun ceva in plus, sa studieze foarte bine legislatia pentru ca legislatia este atat de complicata incat trebuie sa fii un foarte bun specialist si trebuie sa se uite si ei cu ochii lor pe ceea ce le spun juristii din prejma lor si cei de la departamentul financiar in asa fel incat orice decizie sa fie foarte bine analizata din prisma unor posibile interpretari a oricui", a afirmat presedintele PSD, intrebat ce ii va sfatui pe candidati in ghidul pe care PSD vrea sa il puna la dispozitia candidatilor, relateaza Gandul.

ICCJ: Remus Truica si Paul al Romaniei raman in arest la domiciliu. Remus Truica si Paul al Romaniei se afla in arest la domiciliu inca din luna decembrie a anului 2015. Omul de afaceri Remus Truica a fost acuzat de constituire de grup infractional, trafic de influenta, spalare de bani, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa. In 3 martie, procurorii DNA Brasov au anuntat ca au dispus extinderea anchetei in dosarul vizand retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa si fata de fapte legate de retrocedarea nelegala a unei suprafete de 47 de hectare de padure situata in localitatea Snagov. Astfel, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Remus Truica, pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor, si fata de Paul Philippe al Romaniei, pentru complicitate la abuz in serviciu, scrie Adevarul.

Romanca fugita din Canada de teama sotului a fost arestata. Chiar si procurorii au cerut sa fie lasata libera. Uluitor este ca aceasta femeie va ajunge dupa gratii, in conditiile in care inclusiv procurorii au sustinut ca nu trebuie incarcerata si extradata, asa cum cere fostul ei partener. Daca va fi trimisa in Canada, risca 10 ani de inchisoare. Momentele dramatice s-au derulat dupa-amiaza, in blocul in care locuieste Ana Maria Nedelcu. Femeia acuzata de rapire internationala a sperat pana in ultima secunda ca judecatorul o va crede ca singura ei vina a fost aceea ca a vrut sa isi tina la distanta fiul de un tata care devenise violent cu el. Toata povestea a inceput in urma cu doi ani. Atunci, femeia a decis sa fuga din Canada, in Romania, impreuna cu cei doi copii ai sai. Pe cel mare il are cu barbatul pe care il acuza de agresivitate. Ana Maria Nedelcu a riscat insa totul si nu a respectat ordinul judecatorilor canadieni care i-au cerut sa il trimita la tata pe fiul sau. Ajunsa in tara, dupa un sir de procese, Tribunalul Bucuresti i-a dat ordin sa inapoieze copilul, iar miercuri Curtea de Apel a arestat-o, informeaza Stirile ProTV.