Mircea Kivu, despre acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Patriarhului Daniel: "Nu se livreaza ca o pizza la domiciliu". Acordarea celui mai înalt titlu academic Patriarhului Daniel de către Universitatea Politehnica Bucureşti nu în cadrul unei ceremonii deschise, aşa cum se obişnuieşte, ci într-un cadru restrâns, la Muzeul Patriarhiei, a stârnit numeroase controverse în spaţiul public. Specialiştii sunt de părere că întreaga universitate a fost compromisă prin gestul făcut de conducerea instituţiei de învăţământ superior. Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Patriarhului Daniel, la Muzeul Patriarhiei şi nu la sediul celei mai mari universităţi tehnice din ţară a umilit întreaga Universitate Politehnica Bucureşti precum şi pe studenţii şi profesorii care predau acolo. Aşa susţine sociologul Mircea Kivu, care a făcut afirmaţia în contextul în care joi studenţii au semnalat faptul că nu au asistat la o şedinţă a Senatului Universităţii în care să se fi discutat acest subiect, potrivit Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Procurorii DIICOT au lansat "jihadul" impotriva unor firme de renume din domeniul materialelor de constructii. Inspectorii Antifraudă și procurorii DIICOT Oradea au efectuat mai multe zeci de percheziții la firme importante din domeniul vânzărilor de materiale de construcții. Pe listele de suspecți au ajuns nume grele precum Ambient, Arabesque, Sawa SA, MM Industry SRL, Matrics Concept SRL etc. Procurorii DIICOT au anunțat că administratorii acestor societăți comerciale ”fac obiectul dosarului penal”, în care există suspiciunea că s-a produs o evaziune fiscală în valoare de 50.02 milioane lei. Anchetatorii de la DIICOT Oradea susțin că aceste firme importante, din domeniul vânzărilor en gros și en detail de materiale de construcții, au constituit un grup organizat care a avut ca scop efectuarea de tranzacții nereale cu firme de tip fantomă. În realitate, planul era foarte simplu, potrivit EVZ.

Romanca acuzata ca si-a rapit copilul din Canada, eliberata din arest. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, ca Ana Maria Nedelcu, acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România, să fie eliberată din arest. Ana Maria Nedelcu a fost arestată pe 13 aprilie, în urma unei decizii luată de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, cu toate că procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel nu solicitaseră acest lucru. Instanţa supremă a admis joi atât contestaţia depusă de Ana Maria Nedelcu, cât şi pe cea a procurorilor, dispunând eliberarea din arest a femeii. Decizia este definitivă. Pe de altă parte, la Curtea de Apel Bucureşti se desfăşoară un alt proces, în care se discută extrădarea femeii în Canada, cu termen pe data de 25 aprilie, scrie Romania Libera.

Comentariu: Schimb acid de replici între NATO și Rusia. A fost un schimb ”serios și deschis”, a declarat secretarul general al NATO după întâlnire. În limbajul diplomatic acest lucru însemană că s-au luat aproape la bătaie. Iar acest lucru era vizibil și în prealabil. Pentru că ambasadorul rus la NATO a declarat pe un ton foarte rece că relațiile dintre Rusia și NATO sunt foarte proaste, că nu există o agendă pozitivă și nici interese comune. NATO a trecut de la parteneriat la amenințare. Aceasta este noua interpretare a Moscovei a unui context internațional la care însăși a contribuit, relateaza Deutsche Welle.

Prince a murit la 57 de ani. Celebrul cantaret a fost gasit fara viata la resedinta sa din Minesotta. Autoritatile au raspuns unui apel facut la ora 17.30, ora Romaniei, la serviciul de urgenta 911, la resedinta din Paisley Park a cantaretului, dar identitatea persoanei decedate nu a fost dezvaluita oficial inca de la inceput. Autoritatile cerceteaza acum cauzele decesului celebrului cantaret american, care ar fi fost gasit in stop respirator. Medicii l-au gasit pe Prince in lift, iar acesta nu a raspuns manevrelor de resuscitare, a declarat un reprezentant al politiei locale, conform CNN. Sursele TMZ au indicat faptul ca ar fi vorba despre Prince, legendarul artist cunoscut pentru hituri precum "Purple Rain", "Little Corvette" sau "1999". Reprezentantul lui Prince a confirmat oficial decesul artistului si si-a exprimat regretul intr-un mesaj oficial dat publicitatii: "Cu multa durere confirm faptul ca legendarul, celebrul artist Prince Rogers Nelson a murit la resedinta sa din Paisley Park in dimineata zilei de astazi (n. r. – joi), la varsta de 57 de ani", scrie Stirile ProTv.

Zi decisivă pentru Dragnea. Judecătorii dau vineri sentinţa în dosarul „Referendumul”. Zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dă vineri sentinţa în dosarul în care şeful PSD este acuzat de fraudă la referendumul din 2012. Procurorii DNA au cerut magistraţilor, la ultimul termen, pedeapsă cu executare pentru Dragnea, sentinţa minimă solicitată fiind între trei şi cinci ani de închisoare. În primă instanţă, liderul PSD a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Instanţa de la Curtea Supremă pronunţă vineri sentinţa în dosarul Referendumului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, relateaza Gandul.