Consilierul prezidential pentru securitate nationala, Ion Oprisor, a declarat intr-un interviu pentru News.ro, ca Presedintia sustine infiintarea unei comisii parlamentare de control al interceptarilor.

"Normal ca este necesar ca orice autoritate in materia interceptarilor, indiferent in coordonarea carei institutii s-ar afla, sa fie supusa, asa cum sunt si celelalte structuri din domeniul securitatii nationale, controlului civil si democratic exercitat de Parlament. Fie prin intermediul structurilor stabilite printr-un cadru legislativ, asa cum va stabili aceasta comisie parlamentara speciala, fie prin realizarea unei alte comisii speciale organizate in acest scop, al controlului privind activitatea de interceptari", a declarat Ion Oprisor pentru News.ro.

"Ar putea acea terta autoritate sa propuna o masura de reparare a situatiei, de corectie si de sanctionare. Din acest punct de vedere, suntem intru totul de acord ca trebuie sa existe, la nivelul Parlamentului, o astfel de entitate care sa asigure controlul parlamentar asupra interceptarilor", a continuat consilierul prezidential.