Kissinger (centru), ajuns la usa
casei lui Vintu
Foto: Evenimentul Zilei

Henry Kissinger a fost in vizita acasa la Sorin Ovidiu Vintu si a luat masa cu Dinu Patriciu, Gabriel Popoviciu, Ion Tiriac, Ilie Nastase si Nadia Comaneci.

Vineri, 14 decembrie. Ora 10.00. Henry Kissinger, unul dintre cei mai mari diplomati americani si omul care si-a pus amprenta pe politica secolului trecut, bate la usa casei din strada Paris 34, resedinta lui Sorin Ovidiu Vintu.

Sosit in tara inca de joi seara pentru a participa la gala „Zece pentru Romania”, organizata de Realitatea TV, diplomatul si-a facut loc in program si pentru o intrevedere cu controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, patronul televiziunii. Intalnirea dintre cei doi nu a fost trecuta in programul oficial al diplomatului.

Dupa ce, initial, a negat vizita lui Kissinger, Sorin Ovidiu Vintu a confirmat intalnirea cu politicianul american ceva mai tarziu, dupa ce i-a cerut acestuia permisiunea. „Da, am avut onoarea de a fi gazda domnului Kissinger. A fost o vizita de protocol, de o jumatate de ora. Am discutat banalitati”, ne-a declarat Vintu. Intrebat care au fost temele discutiei purtate cu diplomatul american, Vintu a spus ca a fost o intalnire strict de politete.

Inainte de intalnirea cu Vintu, Henry Kissinger a luat micul dejun cu Nicholas Taubman, ambasadorul SUA la Bucuresti, iar dupa aceea, diplomatul american a vizitat Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Un punct important pe agenda celor doua zile petrecute de Henry Kissinger la Bucuresti a fost pranzul luat vineri impreuna cu cei mai mari oameni de afaceri si cele mai cunoscute personalitati sportive din Romania, la restaurantul Casa Doina.

„Evenimentul zilei” a obtinut o declaratie in exclusivitate de la Henry Kissinger referitoare la vizita sa: „Ziua de astazi (n.r. - ieri, 14 decembrie) a fost una interesanta, dar inca nu s-a terminat. Am avut trei intalniri speciale si o vizita la Muzeul de Istorie al Romaniei, unde am avut sansa sa vad o mica parte din ceea ce reprezinta cultura si civilizatia tarii dumneavoastra. M-am intalnit si cu patronul postului Realitatea TV, dar si cu mai multe personalitati, precum Nadia Comaneci, Ilie Nastase sau Ion Tiriac”.

Integral in Evenimentul Zilei