Jaf de zeci de milioane de euro! Programele nationale de sanatate, gauri negre pentru bugetul statului. Pana nu demult, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate clama introducerea cardurilor pentru eliminarea furturilor din sistem. Acum, Curtea de Conturi a descoperit ca bolnavii de diabet au platit peste 31 de milioane de lei pentru medicamente gratuite, iar 21 de case judetene au prejudi ciat statul cu peste 9,4 milioane de lei. Si asta nu e totul! Un Raport al Curtii de Conturi la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si 21 de case judetene a descoperit nereguli grave. Controlul a vizat perioada 1 ianuarie 2012 - 31 decembrie 2014, interval in care statul a fost prejudiciat cu mai multe milioane de lei. Numai in Programul national impotriva diabetului zaharat, in care pacientii beneficiaza de tratament gratuit, au fost depistate prescrieri de retete ilegale de circa 3,5 milioane de lei. Cele 21 de case judetene ar fi facut cheltuieli ilegale de circa 9,4 milioane de lei. De exemplu, 100.000 de lei este valoarea retetelor eliberate pentru pacienti decedati, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Antena 3 a fost aici. Ce-a ramas in urma dupa ce Antenele si-au schimbat sediul. La aproape doi ani de la pronuntarea sentintei definitive in dosarul ICA, statul a reusit sa intre in posesia imobilelor in care si-au desfasurat activitatea posturile de televiziune infiintate de Dan Voiculescu. O vreme insa, Fiscul nu poate vinde cele doua imobile in care au functionat Antenele deoarece la plecare angajatii acestora au distrus totul, lasand un dezastru in urma. O echipa de avocati de la Trustul Intact a predat zilele trecute inspectorilor de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice cheile fostului sediu al postului de televiziune Antena 3 si cele ale la Grivco Tower - locul unde au avut sediul celelalte televiziuni din Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia si ZU TV). Cele doua "tabere" au incheiat si un proces-verbal de predare-primire, dar numai dupa ce au vizitat impreuna cele doua imobile si s-au facut fotografii pentru conformitate. A fost ultimul act prin care statul a intrat in posesia acestor imobile, in urma sentintei din august 2014 care i-a adus si 10 ani de inchisoare lui Dan Voiculescu, anuntaAdevarul.

Cum ajungi milionar. Vinzi de 3.764 de ori mai scump. Numele lui nu exista in "Top 500" al celor mai bogati romani. Nu pentru ca este prea marunt, ci tocmai pentru ca este prea tare. Numele lui Visenescu este pomenit intr-o pleiada de devalizari ale patrimoniului imobiliar al statului roman, tranzactii efectuate de catre oamenii din jurul lui. Doi dintre acestia, Iulian Virgil Belu si George Nicusor Tanase, au semnat promisiuni de vanzare-cumparare cu cetateni oarecare, care urmau sa recupereze terenuri la periferia Craiovei (orasul natal al lui Visenescu). In 2004, primarul Antonie Solomon, ￯le-a retrocedat, dar nu pe vechile amplasamente, la marginea orasului, ci dandu-le ￯in compensare￯, un teren de 10,2 milioane euro in centrul Craiovei, pe amplasamentul actualului supermarket. Cetatenii in cauza nu s-au bucurat de ￯retrocedarea in compensare￯, trebuind sa vanda mai departe catre gruparea Visenescu, chiar si pe sume de 1.500-2.000 de lei. Dintr-o simpla eroare functionareasca, unul dintre acestia n-a fost radiat din registrul de taxe si impozite, descoperind locul unde a fost improprietarita gruparea Visenescu, informeazaRomania Libera.

Ghidul SRI pentru romani in cazul unui atac armat cu bomba. Ce reactii au tinerii sfatuiti sa fuga dupa un atentat terorist. In cazul unui atac terorist, cel mai bine ar fi sa va indepartati de locul respectiv si sa anuntati autoritatile. Este sfatul transmis de Serviciul Roman de Informatii, in cadrul unei campanii de informare a publicului. Ultimele evenimente din Europa i-au determinat pe oficiali sa ia masuri si sa incerce sa-i educe pe oameni pentru situatii de criza. In cazul unui atac armat cu bomba, SRI va cere, este adevarat, imposibilul: sa ramaneti calm. Asta pentru ca daca nu intrati in panica aveti sanse mult mai mari sa scapati cu viata. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va cautati pe corp urme de rani provocate de schije. Se poate sa fiti lovit si din cauza adrenalinei sa nu realizati asta. Bandajati-va, daca e cazul cu orice gasiti, apoi, fugiti, cat mai departe de locul in care s-a intamplat explozia, iar pe drum opriti-i pe cei care curiosi vor sa se apropie sau macar avertizati-i ca este pericols. De asemenea, nu va opriti langa o cladire afectata de explozie pentru ca se poate prabusi. Daca vedeti fum incercati sa va protejati caile respiratorii. Recomandarile vin si pentru ca oamenii reactioneaza imprevizibil in situatii extreme, scrieStirileProtv.ro.

De-a hotii si vardistii. Am gasit, pe internet, infractorii cautati de Politia Romana. Autoritatile nu-i pot aresta! O misiune importanta pentru siguranta romanilor, dar la care Politia Romana se declara lipsita de putere de actiune. Site-ul oficial al institutiei anunta pe prima pagina cautarea a peste 1400 de persoane pe care nu reusesc sa le prinda. Lista cuprinde infractori condamnati, care se sustrag exectuarii pedepselor aplicate pentru crime, furturi, falsuri sau chiar infractiuni la regimul circulatiei La intamplare, din cele 1.450 de persoane cautate, am selectat doar 40 pentru a vedea cat de usor sunt de gasit. Noua dintre persoanele selectate au activitate online recenta, care ne furnizeaza toate datele necesare pentru a descoperi unde se afla. Departe de dotarile folosite de autoritati pentru prinderea infractorilor, am reusit sa aflam date esentiale despre urmariti, sa obtinem poze noi, actualizate, si chiar adresa la care acestia domiciliaza in prezent. In investigatia noastra, deloc complicata, am folosit un calculator conectat la internet si motorul de cautare Google. Persoanele urmarite de Politia Romana au profile pe Facebook, anunturi de angajare pe site- urile de profil (care contin datele lor de contact) si chiar si conturi pe site-urile de matrimoniale, anuntaEVZ.

Cum ii spiona Securitatea pe turistii straini care veneau in Romania: ghizi transformati in colaboratori, microfoane si in hoteluri, si pe plaja. Orice turist care trecea granitele in Romania comunista era un potential spion. Teama ca stranii pot aduce in Romania arme, produse de contrabanda sau ca pot face spionaj economic a determinat Securitatea sa ia masuri fara precedent. Toate locurile de cazare si locurile unde acestia se distrau erau impanzite de microfoane si mijloace de filaj, iar pe urmele lor erau intotdeauna colaboratori ai Securitatii. Dupa cel mai sangeros eveniment al anilor `70, cand in timpul Jocurilor Olimpice din 1972 de la Munchen organizatia palestiniana terorista Septembrie Negru a luat ostatici 11 sportivi istaelieni, Romania a luat decizia intensificarii controalelor la granita si urmarirea turistilor straini pe intreaga perioada cat acestia urmau sa stea in tara noastra. Masurile nu au fost in zadar in toate cazurile, Securitatea reusind sa contracareze mai multe atentate teroriste, informeazaAdevarul.