Scandalul dezinfectantilor: Primele probleme legate de Hexi Pharma au aparut in urma cu 10 ani. Pe atunci, mai multi nou-nascuti si mamele lor, din Maternitatile 1 si 2 ale Spitalului Judetean Arges, au fost contaminati cu virusii HBV si HCV, care transmit hepatitele B si C. Desi existau analize care indicau ca un produs al Hexi Pharma ar fi de vina, reprezentantii companiei incercau sa arunce ghiuleaua in alta curte, doar ca figura nu le-a iesit. Rezultatul? Au rebotezat firma si si-au continuat activitatea Acest vechi scandal pare sa fi fost primul in care a fost implicata firma care, acum, poarta numele de Hexi Pharma. In 2006, in urma analizelor, s-a stabilit ca vinovat pentru valul de imbolnaviri din maternitatea Spitalului Judetean Arges era dezinfectantul Thor, folosit pentru instrumentarul medical, prin care se transmiteau virusii HBV si HCV, scriau jurnalistii de la "Romania libera", in editia din 12 iunie 2006, potrivit EVZ.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Ce vor moldovenii? Nu UE, nu NATO, nu unire cu Romania... Vor inapoi spre Rusia! Sondajul "Barometrul Opiniei Publice" lansat la Chisinau de Institutul de Politici Publice reconfirma numele favoritilor Igor Dodon (pro-rus) si Maia Sandu (pro-europeana) la functia de presedinte al Republicii Moldova. Potrivit studiului sociologic, 18,5% dintre moldoveni ar vota pentru liderul socialistilor, Igor Dodon. Maia Sandu ar obtine aproape 13% din voturi. Pe pozitia a treia se situeaza liderul protestatarilor pro-europeni, Andrei Nastase, cu 7,7%. Doar mai putin de 5% din cetateni il mai vor in functia de sef al statului pe liderul comunist Vladimir Voronin, iar liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leanca, inaintat de partid pentru candidatura la functia de presedinte, ar aduna 2,6% din voturi. Rata indecisilor este foarte mare - 30%. Alegerile prezidentiale sunt programate pentru 30 octombrie 2016, scrie Deutsche Welle.

New York Times face o paralela intre excluderea Romaniei de la Eurovision si prestatia fetelor la turneul de la Madrid. Parcursul fantastic al romancelor, in Spania, la un turneu patronat de Ion Tiriac, a fost remarcat de Ben Rothenberg, jurnalist la "New York Times". "Romania isi revine foarte frumos, dupa eliminarea ei de la Eurovision, prin turneul de la Madrid. Cu siguranta, Tiriac e incantat", a scris Rothenberg. "Romania conduce la Madrid" Site-ul oficial WTA a publicat un amplu articol despre faptul ca Halep, Begu, Carstea si Tig sunt, in sferturi, la Madrid. "Romania conduce la Madrid" e titlul textului in care autorul analizeaza parcursul romancelor de pana acum, scrie Adevarul.

Afacerea Bukovski, montata de Kremlin? Dupa cazul Litvinenko, un alt scandal are loc in Marea Britanie in care este implicat un critic al presedintelui rus, Vladimir Putin, disidentul Vladimir Bukovski. Mana Kremlinului nu inceteaza sa loveasca prin diverse metode criticii presedintelui rus, Vladimir Putin. In cazul Vladimir Bukovski se pare ca avem de a face cu un "scenariu cibernetic". Disidentul rus Vladimir Bukovski este in greva foamei la domiciliul sau din Cambridge de peste o saptamana, pentru a protesta contra a ceea ce el numeste sistemul judiciar britanic "kafkian". Bukovski, 72 de ani, acuzat anul trecut de infractiuni legate de pornografie infantila, neaga vehement acuzatiile. In august, a decis sa urmareasca in justitie Crown Prosecution Service (CPS) pentru defaimare si cere daune de 100.000 de lire sterline, scrie Romania libera.

Cea mai bogata si cea mai saraca localitate din Romania. Bugetul administratiilor locale e format din veniturile proprii, sumele din TVA defalcate de la bugetul de stat, subventiile de la bugetul de stat, sumele atrase de la UE si alte venituri. Din cele 18,05 miliarde de lei, cat au fost veniturile cumulate ale primariilor de comune din Romania, cele mai mari sume le-au incasat primariile din judetele Iasi (709 milioane lei), Timis (699 milioane lei), Suceava (642 milioane lei), Prahova (633 milioane lei) si Arges (612 milioane lei). Pe de alta parte, Hunedoara, Tulcea, Ialomita, Braila si Covasna sunt judetele cu cele mai mici venituri cumulate ale primariilor de comuna in 2015. Potrivit datelor MDRAP, cea mai bogata primarie de comuna din Romania a fost Primaria Miroslava din judetul Iasi, cu venituri totale de 56,2 milioane de lei. Pe locul doi s-a aflat Chiajna, primaria care ocupa prima pozitie in 2014, scrie Gandul.

Disparitia uraniului romanesc face parte din graficul operatiunii "Devalizarea Romaniei". Noul sef al Companiei Nationale a Uraniului a lucrat in trecut pentru un om de afaceri condamnat la inchisoare cu executare. Distrugerea Companiei Nationale a Uraniului a inceput de ani buni si s-a facut pas cu pas. Nuclearelectrica cumpara materia prima pentru centrala Cernavoda de la canadieni. Noul sef al CNU a inceput concedierile. Gelu Maracineanu a lucrat anterior pentru Sorin Ovidiu Vantu, care l-a propulsat in 2009 presedinte al Agentiei Nationale a Resurselor Minerale Compania Nationala a Uraniului este unicul operator din Romania care exploateaza, prepara minereurile uranifere si rafineaza concentratele tehnice de uraniu, pentru obtinerea pulberii sinterizabile de UO2, materie prima necesara functionarii grupurilor nuclearo-electrice de la Cernavoda, scrie EVZ.ro.

Ponta se intoarce si aduce cu el si lupta anti-Justitie. Ce legi-surpriza pregateste PSD in Parlament. Surse din PSD au povestit pentru "Adevarul" ca mai multi parlamentari ai partidului pregatesc o noua ofensiva impotriva legislatiei penale. "Asa cum stiti, Valeriu Zgonea a refuzat sa puna pe ordinea de zi proiectele de lege care ciuntesc Codul Penal, Codul de Procedura Penala, legea incompatibilitatii si altele. Cu Ponta ar fi mult mai usor, pentru ca el nu are nimic de pierdut", a spus un vicepresedinte al PSD pentru "Adevarul". Aceleasi surse sustin ca Marius Manolache ( finul lui Victor Ponta) si Catalin Radulescu sunt cei mai vocali parlamentari ai PSD impotriva Justitiei. In acest moment, in sertarele Parlamentului zac nu mai putin de 20 de proiecte legislative de modificare a legislatiei penale - majoritatea semnate de alesi PSD si UNPR, unele dintre ele chiar de catre Marius Manolache, dezvaluie Adevarul.