Moartea rusinoasa a unui spital carea trait istoria glorioasa a Romaniei.Spitalul, donat comunitatii acum 124 de ani de un mare filantrop moldovean, a fost inchis in 2002, in urma unei decizii a Ministerului Sanatatii. Cladirea istorica abandonata se naruie incet, in timp ce administratorul ei, Consiliul Judetean Galati, refuza sa investeasca in renovare sau macar sa o cedeze altor institutii. Spitalul din localitatea galateana Nicoresti tocmai ce a implinit, la inceputul acestei luni, 124 de ani de la darea in folosinta, pe 10 mai 1892, relateazaAdevarul.

Suiectele zileiFoto: Colaj foto

Dizolvarea firmei Hexi Pharma, contestata de Parchet.Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au cerut Judecatoriei Sectorului 5 suspendarea dizolvarii firmei Hexi Pharma, instanta stabilind primul termen luni, 16 mai. Pe rolul Judecatoriei Sectorului 5 a fost inregistrata o cerere a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind suspendarea dizolvarii sau lichidarii Hexi Pharma, primul temen de judecata fiind stabilit luni, 16 mai. Cererea procurorilor vine dupa ce firma Hexi Pharma a anuntat miercuri ca a demarat deja procedurile legale pentru inchidere si ca isi va retrage toate produsele de pe piata, precizand ca in urma rezultatelor anuntate in legatura cu produsele companiei, firma isi cere scuze public, informeazaGandul.

19 parlamentari europeni se pronunta: Dan Adamescu are dreptul la un proces corect.La un an dupa ce au depus o motiune pentru rezolutie intitulata "Domnul Dan Adamescu si dreptul la un proces corect", cei 19 membri ai Adunarii Parlamentare din cadrul Consiliului Europei isi reafirma increderea in justitia din Romania, noteaza Realitatea TV. Reactia parlamentarilor europeni vine dupa ce James Clappison, parlamentar din Marea Britanie, a aflat din presa ca TNG, compania condusa de Dan Adamescu, urmeaza sa dea in judecata statul roman la un tribunal international de investitii pentru incalcarea drepturilor sale, scrieRomania Libera.

Ambasadorul SUA trage un nou semnal de alarma legat de legile prin care parlamentarii vor sa afecteaza anchetele DNA care vizeaza coruptii din politica.Proiectele ce vizeaza schimbarea cadrului de functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si acordarea unei "superimunitati" avocatilor sunt demersuri legislative care nu sustin lupta Romaniei impotriva coruptiei, a apreciat ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, ieri, dupa o intalnire cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, noteazaEVZ.

Accident grav in Pasajul Unirii. O persoana a murit din cauza ranilor.Accident rutier grav petrecut duminica in Pasajul Unirii din Capitala. Doua masini s-au facut praf, din cauza vitezei si a neatentiei la volan. Una dintre victime, in varsta de aproximativ 45 de ani, a murit, in ciuda eforturilor medicilor de la SMURD de a o resuscita. Pompierii de la ISU au intervenit cu o autospeciala de stingere a incendiilor cu apa si spuma, dar si cu doua autospeciale pentru descarcerare, potrivitAdevarul.

Adevaratele bunatati romanesti, alungate din magazine. "Intai distrugi gustul populatiei, apoi cumpara absolut orice".Suntem intr-o permanenta lupta cu falsurile pentru ca industria se incapataneaza sa ne vanda apa si soia la pret de carne sau arome chimice la pret de fructe. Intr-o piata scapata de sub control, nimic nu mai e ce pare. Romanii cheltuie intr-un an 10 miliarde de euro pe alimente. Majoritatea din import, sau procesate in Romania din materie prima din import. In hatisul de etichete imbietoare, devine imposibil sa deslusesti ce-i sanatos si hranitor, informeazaStirile ProTv.