Autoritatea pentru Protectia Datelor, institutie care functioneaza pe langa Guvern, verifica daca Fiscul a respectat legea privind protectia datelor personale atunci cand a publicat lista datornicilor, informeaza Digi24.

Autoritatea va face aceste verificari dupa ce mai multi datornici au criticat faptul ca li s-au publicat datele personale pe o lista la care are acces toata lumea.

Fiscul a publicat saptamana aceasta lista persoanelor fizice cu datorii de peste 1.500 de lei. Peste 187 de mii de romani au restante fiscale care insumeaza 3,4 miliarde de lei.

Mai multe personalitati publice au contestat marti prezenta lor pe aceasta lista, precum si nivelul datoriilor, printre ele aflandu-se: Biroul de presa al Majestatii Sale Regele Mihai I, candidatul PNL la Primaria Capitalei Catalin Predoiu si fiica fostului presedinte, Elena Basescu.

Surse oficiale au declarat marti pentru Mediafax ca, in urma plangerilor, ANAF va reverifica listele privind datoriile persoanelor fizice publicate pe 16 mai in functie de solicitari sau alte informatii.