Avion EgyptAir cu 66 de oameni la bord, prabusit in Marea Mediterana. Epava aeronavei ar fi fost gasita.Un avion Airburs A320 al companiei EgyptAir ce efectua cursa MS804 intre Paris si Cairo a disparut joi dimineata de pe radare, la scurt timp dupa ce a intrat in spatiul aerian egiptean. Un reprezentant al companiei aeriene a declarat joi seara ca epava aeronavei ar fost gasita, insa informatia a fost contrazisa de oficiali greci si ulterior retrasa. Varianta unui atentat drept cauza a prabusirii nu este exclusa, informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Romania-Franta sub pericol terorist. Un avertisment al politiei federale privind eventualitatea unui atentat antifrancez si antiromanesc in deschiderea actualei editii a CE de fotbal repune pe tapet aspecte fierbinti ale chestiunii terorismului islamist. Chiar daca politia germana n-ar fi avertizat in legatura cu pericolul unui atentat terorist planand asupra meciului de fotbal Romania-Franta, din deschiderea campionatului european, subiectul jihadismului dezlantuit ar fi dat in clocot iar, dupa disparitia unui avion egiptean. Decolat la Paris cu destinatia Cairo si 66 de oameni la bord, in majoritatea lor egipteni si francezi, avionul societatii EgyptAir de tip Airbus A320 parea, joi dimineata, sa fi explodat in aer, in timpul noptii, dupa ce depasise insulele elene si intrase in spatiul aerian egiptean, potrivit Deutsche Welle.

"Teroristul cu petarde" Beke, trimis in judecata.Procurorii DIICOT au finalizat dosarul in care Beke Istvan si Szocs Zoltan, liderul HVIM Transilvania, sunt acuzati de atentat contra unei colectivitati, de nerespectarea regimului materiilor explozive, respectiv de instigare la aceasta fapta, si l-au trimis in judecata. Procurorii DIICOT au trimis miercuri in judecata dosarul in care Beke Istvan, presedintele filialei din Targu Secuiesc a organizatiei extremiste maghiare "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" - HVIM este acuzat ca a confectionat un dispozitiv exploziv din petarde, pe care intentiona sa il detoneze in timpul paradei de 1 Decembrie 2015, in Targu Secuiesc, anuntaGandul.

Cine sunt cei 6 mari donatori ai campaniei lui Nicusor Dan.Sase persoane au donat sume mai mari de 10.000 de lei pentru campania electorala a lui Nicusor Dan, numele acestora fiind facut public de candidatul USB in cadrul unei conferinte de presa. Este vorba despre George Iacobescu, Alexandru Lapusan, Horia Manda, Nicolae Ratiu, Iulian Stanciu si Florin Talpes. "Au vazut si ei dezbaterea politica si au inteles ca imi fac un mare serviciu venind alaturi de mine", a explicat Dan decizia de a face publice numele acestora, potrivitRomania Libera.

Scandalul din sanatate ajunge in CSAT. Klaus Iohannis: "Am cerut materiale de la Ministerul Sanatatii, de la institutiile care au informatii.Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Cotroceni, in legatura cu criza din sanatate, ca nu a avut impresia ca SRI incearca sa acopere aceasta situatie, dar ca unele autoritati nu si-au facut treaba. De asemenea, Iohannis a spus ca pe 27 mai, atunci cand va avea loc CSAT, a inclus pe ordinea de zi un punct legat de domeniul sanatatii, relateazaEVZ.

Ludmila Ulitkaia: "Societatea ruseasca poate exploda". In Rusia exista multe conflicte sociale si politice. Viata este grea, spune scriitoarea Ludmila Ulitkaia intr-un interviu Deutsche Welle. Dar oare cata libertate isi doresc oamenii? Deutsche Welle: Doamna Ulitkaia, in ce stadiu se afla astazi "intelighentia" ruseasca? Ljudmila Ulizkaja: Ceea ce numeam odata intelighentia astazi nu mai exista. Intelectualii se impart in mai multe grupe. O parte dintre ei parasesc tara, altii incearca sa se adapteze. Dar depresia generala ii afecteaza si pe cei cu educatie, si pe cei cu mai putina scoala. Eu cred ca raportul de 86 la 14, adica intre cei care sprijina conducerea si cei care sunt nemultumiti de sistem nu este intocmai conform cu realitatea. Acest raport nu se reflecta in discutiile pe care le am eu cu oamenii. Cred ca aceste cifre sunt un mit.

Copil cu sindrom hemolitic uremic, transferat la Spitalul "Marie Curie" dupa trei zile de tratament intr-o clinica privata.Un copil cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat, joi, la Spitalul "Marie Curie", dupa ce trei zile a fost tratat intr-o clinica privata, a declarat pentru News.ro sefa Sectiei de nefrologie a unitatii sanitare, Mihaela Balgradean. "Copilul, in varsta de un an si noua luni, adus joi la noi la spital, este din Bucuresti. El a fost internat in 16 mai la Spitalul Regina Maria, cu scaune diareice. Tratam boala, vom face maine (vineri, n.r.) toate investigatiile", a spus medicul Mihaela Balgradean, citat deAdevarul.