Metoda "accidentul", reinventata: bani ceruti de escroci pentru interventia elicopterului SMURD.Oficialii Departamentului pentru Situatii de Urgenta atrag atentia, printr-o postare pe Facebook, ca misiunile SMURD, inclusiv cele cu elicopterele medicale, sunt gratuite, iar cei carora li se solicita bani pentru astfel de interventii trebuie sa anunte de urgenta Politia. "Nu dati curs solicitarilor, in situatia in care sunteti sunati si vi se spune ca, in urma unui accident in care au fost implicate rude, este nevoie de interventia elicopterului SMURD, iar pentru aceasta interventie vi se cer bani. Facem precizarea ca toate interventiile SMURD sunt gratuite", relateazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Nori negri asupra Acordului cu Turcia.Tot mai autoritarul presedinte al Turciei impiedica politica europeana privind refugiatii. Vinovati sunt cei care accepta o asemenea dependenta, crede Bernd Riegert. Politica europeana referitoare la azil si refugiati intra tot mai mult sub presiuni multiple. Cu toate ca acordul dintre Turcia si UE din martie s-a soldat cu reducerea semnificativa a celor care se mai incumeta sa traverseze marea spre Grecia, haosul continua sa domine in taberele de refugiati pe multe din insulele grecesti. Turcia a oferit, UE a esuat. Statele comunitare nu au trimis destule ajutoare in Grecia. Iar Atena nu este in nici un caz capabila sa organizeze un sistem de inregistrare eficient, informeazaDeutsche Welle.

Proiect: inchisoare pentru educatie sexuala in scoli.Deputatul PSD Ninel Peia a depus vineri la Senat un proiect de lege prin care propune ca profesorii care predau educatia sexuala in scoli fara acordul scris al parintilor sa fie pedepsiti cu inchisoarea. Intitulat "Legea pentru inocenta copilariei", proiectul este considerat inutil de autoritatile din educatie. Proiectul depus la Senat de deputatul PSD Ninel Peia se cheama Lege pentru "Inocenta copilariei" si arata ca profesorii care predau "informatii sau cursuri cu privire la educatia sexuala" elevilor din ciclurile prescolar, primar si gimnazial, fara acordul scris al parintilor, sunt pasibili de inchisoare, scrieGandul.

Rezultate stranse la alegerile prezidentiale din Austria.Dupa numararea a 95% din buletinele de vot din turul doi al alegerilor prezidentiale, candidatul extremei drepte, Norbert Hofer, se afla in frunte, cu 51,9% din voturi, in timp ce contracandidatul sau, ecologistul Alexander Van der Bellen are 48,1% din sufragii, informeaza Agerpres, citat deRomania Libera.

Povestea lui Marian Godina a ajuns in "Wall Street Journal". Reactia politistului de la Rutiera.Faima celui mai celebru politist din Romania a ajuns sa treaca de granitele tarii, dupa ce ziarul american cu cel mai mare tiraj i-a dedicat un articol. Wall Street Journal publica duminica un lung articol despre Marian Godina, cu titlul "Un politist cinstit si faima sa pe Facebook iau Romania prin surprindere". Materialul spune povestea politistului din Brasov, in contextul coruptiei din institutiile noastre, anuntaStirile ProTv.

Incepe vanatoarea vinovatilor pentru situatia de la concertul Carla's Dream. Prima masura dura tocmai a fost anuntata.Un incident teribil s-a petrecut vineri seara la Piatra Neamt, in timpul concertului trupei din Chisinau Carla`s Dream. Noua persoane care asistau la concertul de la Mall Galeria din Piatra Neamt au avut nevoie de asistenta medicala dupa ce li s-a facut rau, patru dintre acestea fiind duse la spital, potrivit ISU Neamt. Artistii au decis sa intrerupa spectacolul si spun ca vor sesiza organele competente, potrivitEVZ.