Ipoteza unui accident medical, exclusa de expertiza medico-legala a lui Condrea. Mesajul penibil al angajatilor HexiPharma. Patronul HexiPharma, Dan Condrea, care a murit in urma unui cumplit accident rutier, avea cordul sanatos si nu suferea de nicio alta boala. Este concluzia la care au ajuns legistii dupa ce au facut autopsia in cazul patronului HexiPharma, care a murit pe loc dupa ce a intrat cu masina intr-un copac. Legistii au eliminat una dintre posibilele cauze ale cumplitului accident in care si-a pierdut viata Dan Condrea. Patronul HexiPharma nu avea nicio boala de inima si nu a suferit un infarct sau un atac vascular cerebral in momentul in care a pierdut controlul volanului. Constatarile medicilor nu fac decat sa intareasca si mai mult ipoteza sinuciderii omului de afaceri, aflat in centrul unui scandal de proportii declansat de dezvalurile legate de diluarea dezinfectantilor pentru spitale. Serviciul de Medicina Legala Ilfov a finalizat, ieri, autopsia in cazul patronului HexiPharma, datele preliminare fiind trimise procurorilor. Rezultatele arata ca Dan Condrea a murit din cauza leziunilor traumatice suferite dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe drumul dintre Corbeanca si Buftea. Trupul barbatului a fost ridicat, ieri, de familie de la Serviciul de Medicina Legala Ilfov, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Au fost inlocuiti dezfectantii Hexi Pharma din spitale. Moartea violenta a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a plasat intr-un con de umbra o problema deosebit de importanta - inlocuirea dezinfectantilor diluati din spitale cu altii noi La putin timp dupa izbucnirea scandalului dezinfectantilor diluati, Guvernul Romaniei a dispus retragerea tuturor produselor Hexi Pharma din unitatile medicale, actiune care a provocat panica. Nu mai putin de cinci spitale mari din tara anuntau ca vor functiona, pana la lamurirea chestiunii, doar in regim de urgenta. Mai mult, pentru a-si proteja statutul profesional in fata isteriei generale, mai multi medici amenintau cu promovarea, pe termen nelimitat, a medicinei defensive. Mai exact, urmau sa profeseze doar la adapostul unui morman de acte care sa le garanteze nestirbita conduita, cariera si renumele, anuntaEVZ.

Cui apartine "Casa Poporului". Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, marti, ca marca Casa Poporului apartine familiei Ancai Petrescu, arhitectul cladirii, hotararea nefiind definitiva. Procesul a fost demarat de Camera Deputatilor, in calitate de administrator al Casei Poporului, care i-a chemat in judecata pe urmasii Ancai Petrescu, cerand anularea marcii. Actiunea in instanta a venit dupa ce, in iunie 2013, Anca Petrescu a inregistrat la OSIM o marca ce poarta ca element o fotografie cu Casa Poporului. Mira Anca Victoria Petrescu Marculet (n. 20 martie 1949, Sighisoara - d. 30 octombrie 2013), cunoscuta sub numele de Anca Petrescu a fost un arhitect si politician roman, informeazaGandul.

Tancuri, TAB-uri, lansatoare de racheta si avioane de vanatoare. Ce intra pe lista de cumparaturi a Armatei Romane. Armata Romana se pregateste sa cumpere tancuri, transportoare blindate, lansatoare de rachete si inca o escadrila de avioane de vanatoare. Cu o asemenea lista de cumparaturi si multi bani la dispozitie, marii producatori internationali de armament au inceput sa ne dea tarcoale. Unii dintre ei ar fi dispusi sa deschida linii de productie la noi pentru a castiga contractele de sute de milioane de euro. ARO-urile ar putea fi inlocuite cu Jeep-uri , iar TAB-urile cu transportoare de ultima generatie din strainatate. Peste 1.000 de tancuri au iesit de-a lungul vremii pe portile uzinei mecanice Bucuresti. Acum colosul industrial este in stare critica. Isi cauta salvarea printr-un parteneriat cu americanii de la Chrysler. Jeep-urile 4x4 ar putea fi produse la Bucuresti daca vor fi suficiente comenzi din partea armatei, scrieStirileProtv.ro.

De ce are sanse de succes initiativa de modificare a Constitutiei. Luni, Coalitia pentru Familie, apropiata Bisericii Ortodoxe, a depus la Parlament cele trei milioane de semnaturi stranse pentru initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei - mult peste numarul de 500.000 prevazut in Constitutie. Modificarea vizeaza definirea familiei, in articolul 48, drept "casatoria liber consimtita intre soti", care ar urma sa fie inlocuita cu "intre barbat si femeie". Efectul acestei modificari ar fi interzicerea casatoriei intre persoane de acelasi sex. De fapt, aceasta este deja interzisa prin Codul Civil, unde "casatoria se incheie intre barbat si femeie". Daca interdictia exista deja, de ce e nevoie de o actiune de asemenea amploare? O posibila explicatie ar sta in dorinta Bisericii Ortodoxe (supusa, conform sondajelor, unui proces de erodare a increderii) de a-si imbunatati imaginea, activand o tema extrem de populara (conform unui sondaj IRES din august 2015, 82% dintre romanii adulti sunt impotriva casatoriilor homosexuale), anuntaRomania Libera.

Directorul Spitalului Judetean Constanta si-a facut offshore pentru a incasa spagile. Medicul Danut Capatina, arestat pentru luare de mita, a fost la un pas sa accepte primirea spagii chiar in Ministerul Sanatatii, dar planul a fost schimbat pe ultima suta de metri. Flagrantul a venit dupa ce timp de aproape 3 ani ar fi incasat spagile prin conturile speciale ale unor offshore-uri. Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, medicul Danut Capatina (57 de ani), arestat saptamana trecuta pentru luare de mita in forma continuata, si-ar fi facut doua offshore-uri pentru incasarea spagilor. Detaliile apar in referatul procurorilor prin care s-a cerut incarcerarea doctorului. In fata procurorilor, Capatina a recunoscut ca el controla doua companii offshore: Alsecon Limited din Delaware (SUA) si Wesson Corp din Belize City (Belize). In acte, prima societate era controlata de el si sotia sa, iar cea de-a doua doar de sotia sa, dar medicul a explicat ca femeia are un rol strict formal in infiintarea si conducerea acestor firme si ca de fapt el se ocupa de tot, informeazaAdevarul.