Cartierul generalului: pe aici candva trecea un rau. Generalul Oprea a bagat in pamant un rau pentru a face loc unui cartier de vile. Aceasta este cea mai mare tranzactie imobiliara a fostului vice-premier, iar in afacere apar si alte nume importante de pe scena politica. Schema de 2,5 milioane de euro a inceput tot prin paravanul pe nume Loredana Radu, nepoata lui Oprea si avocat al fostului premier Ponta, arestata impreuna cu primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, pentru ca ar fi intermediat o alta spaga pentru unchiul ei. La cateva zile dupa ce un cunoscut samsar ilfovean a fost improprietarit de comisia judeteana cu 20 de hectare de teren in Voluntari, nepoata lui Oprea, Loredana Radu, a cumparat de la acesta un hectar, cu pretul de 400.000 de dolari. Terenul era lipit de o alta proprietate care-i apartinea lui Gabriel Oprea. Nepoata generalului i-a vandut imediat jumatate din teren unchiului ei. Cealalta jumatate a ajuns la omul de afaceri Dumitru Bucsaru. Pe tot hectarul vandut celor doi, Loredana Radu a luat exact cat a platit: 400.000 de dolari - citeste integral pe RiseProject.ro

Subictele zileiFoto: Colaj foto

Amenintarile camatarilor din "Banca Interlopilor" la adresa datornicilor: "Tu vrei sa te vezi mort, sa-ti ramana copilul orfan?" Liderii uneia dintre cele mai periculoase clanuri de interlopi din Romania, gruparea Barcsa din Reghin, au fost trimisi vineri in judecata de procurorii DIICOT. Ancheta a scos la iveala detalii infioratoare despre modul in care actiona aceasta grupare de crima organizata specializata in camatarie. De frica lor, unii datornici care nu mai aveau niciun ban cereau sa fie omorati in schimb, anunta Adevarul.

Candidati cu dosare penale. Vezi unde sunt coruptii care vor sa devina primari. Alegerile locale sunt peste doua zile, si se pare ca foarte multi candidati la primariile din diferite localitati nu sunt nici acum compatibili cu posturile pe care vor sa le obtina dupa voturi. Mai multi jurnalisti au realizat o pagina speciala interactiva in care se pot vedea candidatii locali cu probleme penale, incompatibili sau care au colaborat cu Securitatea. Se pare ca cei care candideaza la primariile locale din Romania au inca numeroase probleme legate de alegerile locale care se vor desfasura duminica. Jurnalistii de la Justitie Curata au facut o lista cu cele 277 de persoane care au probleme. Printre lucrurile penale in care sunt incadrati acestia, se enumera fapte de coruptie, abuz in serviciu, luare de mita, au fost declarati incompatibili sau apar ca fiind colaboratori ai Securitatii, relateaza Evz.

NATO nu vrea conflict cu Rusia. Deschisi pentru dialog, dar fermi in a-si demonstra forta: aceasta va fi strategia stabilita de NATO fata de Rusia la summitul din iulie, de la Varsovia. Zarurile au fost aruncate. NATO isi consolideaza prezenta militara in est: "Vom trimite patru batalioane, pentru a intari flancul estic al aliantei", a declarat secretarul general al organizatiei, Jens Stoltenberg, dupa o convorbire cu cancelara federala, Angela Merkel. Secretarul general nu a vorbit concret despre cifre, dar planul prevede desfasurarea a patru batalioane formate din mai multe mii de soldati in tarile baltice si Polonia. Unitatile vor fi rotite periodic. In acest fel, NATO se va afla, pentru prima data dupa incheierea Razboiului Rece, la granitele Rusiei, pe teritoriul fostului Pact de la Varsovia, scrie Deutsche Welle.

Franta, in haos cu o saptamana inainte de lovitura de start a Euro 2016. Cu o saptamana inainte de inceperea Euro 2016, Franta, tara gazda, este cuprinsa de haos. Criza sociala cauzata de neintelegerile dintre sindicate si guvern asupra reformei Legii Muncii continua, pilotii Air France vor face greva in primele zile ale turneului de fotbal, in timp ce starea de urgenta a fost mentinuta pe intreg teritoriul francez pana la 26 iulie, ca urmare a atentatelor de anul trecut de la Paris si a amenintarilor teroriste.Guvernul socialist francez se confrunta de ceva timp atat cu amenintari la adresa securitatii nationale, cat si cu o criza sociala si cu greve susceptibile sa submineze economia si sa-i ingrijoreze pe profesionistii din sectorul turistic, relateaza ziarul Adevarul.

Reportaj. Bogatia din satele sarace ale Romaniei. Am vrut sa vad ce e in spatele acestui sablon, ducandu-ma in Vaslui, un pol a ceea ce se poate numi "deznadejdea" din tara asta. Asa am descoperit ca, dincolo de incremenirea economica sau de lipsa de idei din partea administratiei locale, exista si o bogatie. Cea legata de oamenii simpli. Aceia care au vointa de a darama orice fel de bariere si inteligenta de a da un nou sens destinului lor. Tot ce trebuie sa se intample este doar un imbold. Daca acestor oameni le sunt asigurate uneltele necesare pentru depasirea propriilor limite sau temeri, nu se dau in laturi de la treaba, oricat de greu ar fi. Si, odata porniti, nu se mai opresc cu niciun chip. Asta am inteles in satul Vulturesti. Pentru inceput, fiind oaspete in casa unei femei, Oana Condrea, care de anul trecut a demarat propria afacere, scrie Romania Libera.