O investigatie publicata pe Tolo.ro arata ca unul dintre blocurile in care Hexi Pharma avea birourile, situat in centrul Bucurestiului, a fost construit de Serviciul Roman de Informatii.

"Colegii mei au confirmat: informatiile sunt corecte, in sensul in care acel bloc ne-a apartinut. Dar nu exista nicio legatura cu Hexi Pharma, acel spatiu a ramas Primariei, care l-a inchiriat cui a dorit. Tot incercati sa faceti o legatura cu SRI, dar nu exista", a declarat Ovidiu Marincea, pentru Tolo.ro.

Blocul in discutie este situat in Bd Goga nr. 14, la capatul Pasajului Marasesti, cum vii dinspre Biblioteca Nationala. La scara 2, blocul are parter si etajul 1, ocupate de Hexi Pharma si inca 9 etaje.

Potrivit Tolo.ro, care citeaza o sursa din Primaria Capitalei, la inceputul anilor 2000, municipalitatea "a luat cateva cladiri din zona si le-a dat unor institutii de forta".

"Blocul din bulevardul Goga nr. 14, cu cele doua scari ale sale, tronsoanele 1 si 2, unde este sediul Hexi Pharma, a ajuns in mod sigur la un serviciu secret", spune sursa citata, care nu stie insa exact despre ce serviciu este vorba.

Sursa citata precizeaza ca Primaria a pastrat spatiul de la parter, care a fost inchiriat catre Universitar Farma in 2004. Ulterior, Universitar Farma s-a transformat apoi in Hexi Pharma.

Iata mai jos un dialog purtat de ziaristii de la Tolo.ro cu Ovidiu Marincea, purtatorul de cuvant al SRI.

  • - Buna ziua, v-am trimis o cerere oficiala in legatura cu blocul din Goga numarul 14.
  • - Am primit-o. Colegii mei au confirmat: informatiile sunt corecte, in sensul in care acel bloc ne-a apartinut. Dar nu exista nicio legatura cu Hexi Pharma, acel spatiu a ramas Primariei, care l-a inchiriat cui a dorit. Tot incercati sa faceti o legatura cu SRI, dar nu exista.
  • - Si cand ati preluat blocul? In 2002?
  • - Nu era un bloc. Noi am luat o structura. Pe care am construit-o. Este imposibil sa gasim atat de repede documentele. Oricum, inainte de 2002 l-am preluat, cred ca mai demult.
  • - Apartamentele au fost cumparate de angajatii Serviciului?
  • - Da. Iar unii locuiesc in continuare acolo. Altii poate ca nu. Oricine poate sta in acel bloc acolo. E un bloc absolut normal, detinut de proprietarii apartamentelor, ca orice bloc.
  • - Noi stim ca, prin contract, Primaria a pastrat spatiile de jos pe care le-a dat?
  • - Da, asa e. Spatiul Hexi Pharma n-a fost niciodata al nostru. De fapt, acum sunt multe firme acolo, la parter.

Citeste restul articolul pe Tolo.ro