Ludovic Orban a fost personajul principal intr-un eveniment rutier petrecut duminica, la prinz, in zona Cotroceni, sustin mai multi martori oculari. Potrivit acestora, intre orele 13.00 si 15.00, ministrul conducea o masina marca Audi A6, cu numarul B 108825, pe soseaua Cotroceni, catre cinematograful Cotroceni. In dreptul Strazii Carol Davila, masina lui Orban ar fi derapat si ar fi intrat intr-un alt autoturism, un Matiz alb cu numarul CS 96 CXC, parcat regulamentar pe dreapta, si ar fi lovit si un pieton. Matizul a fost impins, a rupt un stilp de pe margi-nea trotuarului si a fost proiectat in sediul unei agentii imobiliare, indoind tabla de pe fatada acestuia.

Poze despre accident au aparut ieri si pe blogul http://gramos. wordpress.com, impreuna cu urmatorul text: „Ludovic Orban e ministrul Transporturilor. Asta nu inseamna automat ca stie sa conduca pe soseaua Cotroceni dupa zece minute de ninsoare. Cobora in viteza, conducind un Audi, si masina a derapat. A intrat intr-o masina parcata regulamentar si intr-un pieton. Masina parcata a fost proiectata intr-un magazin, dupa ce in prealabil a rupt stilpii de protectie de pe marginea soselei. Domnul Ludovic Orban a plecat sa duca victima la spital. Martorii spun ca el conducea sub influenta alcoolului. Aceiasi martori mai spun ca domnul Orban nu o sa se mai intoarca la locul accidentului. O sa trimita o alta persoana care sa spuna ca a condus masina la momentul respectiv. Vom vedea daca martorii au dreptate“.

Un localnic din zona ne-a povestit ca a vorbit cu seful alimentarei din apropiere, cel care avea in grija Matizul lovit. „Ghici cine era la volan? Chiar Ludovic Orban“, s-a plins el localnicului. Acesta ne-a mai confirmat ca i-a auzit pe martori spunind ca Ludovic Orban ar fi coborit din masina si ar fi lasat impresia ca ar fi consumat bauturi alcoolice. Apoi a parasit locul accidentului pentru a transporta victima la spital cu o alta masina. Cel mai apropiat spital de locul accidentului este Spitalul Universitar Bucuresti, unde se afla o sectie de urgente performanta. Doctorul Gheorghe Iana, managerul spitalului, a verificat, la soli-citarea Cotidianului, registrele de primire de la urgente si ne-a declarat ca „intre orele 13.00 si 15.00 la noi nu s-a prezentat nici o persoana cu simptome rezultate in urma unui accident rutier“.

Alti martori care au fost in zona, la locul accidentului, au declarat pentru Cotidianului ca la locul faptei au aparut, la putin timp dupa impact, citiva politisti care ar fi luat placutele cu numarul de inmatriculare a masinii lui Orban.

Ieri, pe soseaua Cotroceni, la locul accidentului se mai gaseau citeva resturi dintr-un far de masina si o dulie a becului din far, acoperite de zapada. Se vedeau, de asemenea, radacina unui stilp rupt de pe marginea trotuarului si un altul pe care cineva se chinuise sa-l indrepte. Nu se reparase nici peretele agentiei imobiliare unde fusese indoita tabla fatadei. Angajatii firmei de imobi-liare au declarat ca nu cunosc date despre accident si stiu doar ca „va veni un sofer sa plateasca reparatia“. Despre al cui „sofer“ era vorba s-au ferit sa spuna. Nimeni nu isi amintea ca in zona respectiva sa fi fost un accident in care sa fi fost implicat ministrul Transporturilor. „Aici, in special la trecerile de pietoni, sint accidente foarte multe. Uneori nici nu ne mai oprim sa le vedem“, ne-a declarat angajatul unui magazin din apropiere.

Pina ieri la ora 17.00, accidentul in care a fost implicat Ludovic Orban nu fusese declarat la politie. Nici ca o simpla tamponare si nici ca accident cu victime. „Nu exista un astfel de accident inregistrat. Daca exista martori oculari, sint invitati sa vina la politie pentru a da declaratii. Daca ar fi fost accident, probabil ca ar fi fost si politisti la fata locului“, a declarat comisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei.

Seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, comisarul-sef Marian Motoc, ne-a spus si el ca nu are cunostinta despre acest accident si ca nu au fost chemati subalterni pe soseaua Cotroceni la un astfel de eveniment: „Daca exista martori sau fotografii care sa certifice acest accident, lucrurile se pot lamuri foarte simplu“, a mai spus Motoc.

Cotidianul