Lovitura de teatru. Un martor si-a schimbat declaratiile in dosarul "Bica-ANRP". Dupa ce in dosarul "Bica-Videanu" denuntatorul a recunoscut ca ar fi "facut orice, dar absolut orice" pentru a scapa din inchisoare, astfel ca a batut palma cu procurorii DNA pentru un denunt impotriva fostei sefe a DIICOT,a venit randul unui martor sa isi schimbe declaratiile in dosarul despagubirilor ilegale acordate afaceristului Gheorghe "Stelu" Stelian. Martorul Florentina Savu a fost citata, ieri, la Instanta suprema in dosarul in care Alina Bica este acuzata ca, pe vremea cand facea parte din Comisia pentru acordarea despagubirilor de la ANRP, ar fi acordat despagubiri supraevaluate de peste 60 de milioane de lei lui Gheorghe Stelian. Martorul, consilier si evaluator la ANRP la data la care procurorii spun ca s-au petrecut faptele, cea care avea obligatia de a verifica rapoartele intocmite de evaluatorul Emil Nutiu, si-a schimbat declaratia data la urmarirea penala. Daca atunci sustinea ca in raportul intocmit de evaluator terenurile nu aveau suprafete corespunzatoare, acum Florentina Savu e de parere ca raportul era corect, fiind luata la intrebari de judecator, procuror, dar si de avocati, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cum functioneaza fratia penala Romania-Republica Moldova. Magistratul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi, avea relatii la cel mai inalt nivel in Republica Moldova. Detaliile apar in rechizitoriul DNA prin care judecatorul a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Anton neaga toate acuzatiile procurorilor anticoruptie. "O ruda de-a lu' sotia mea a facut el prostie ceva pe acolo, la dumneavoastra si la pusti i-a dat patru ani jumatate de puscarie", ii spunea Sergiu Cavcaliuc, consilier local in Republica Moldova, fostului senator PD, Teodor Hauca, in urma cu doi ani, pe 6 mai 2014. Discutia telefonica a fost insa inregistrata de serviciile secrete pentru ca fostul parlamentar roman, in prezent afacerist, era interceptat in baza unui mandat pe siguranta nationala, emis de magistratii Curtii Supreme. Cei doi vorbeau despre Ion Picicurov, condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru contrabanda cu tigari aduse din Republica Moldova, anuntaAdevarul.

Summit NATO. Romania se indreapta spre cel mai mare esec de securitate nationala. Daca nu cumva presedintele va scoate din maneca un acord de ultima ora care sa fi fost tinut secret pana acum, Romania se indreapta spre un esec major de politica externa si de securitate la summit-ul de la Varsovia de pe 8-9 iulie, unde are sanse minime sa atinga vreunul din obiectivele propuse. Televiziunile de stiri au prezentat pe larg vizita presedintelui federal, Joachim Gauck, la Bucuresti dar ca de obicei, actiunea relevanta avea loc in alta parte si anume la Bruxelles, unde ministrii de Externe s-au reunit pentru a pregati summit-ul european de saptamana viitoare si la Berlin, unde se intampla lucruri deloc incurajatoare. Ieri, ministrii de externe ai UE trebuiau sa se pronunte asupra prelungirii automate cu sase luni a sanctiunilor impotriva Rusiei, care expira la sfarsitul lui iulie si deja putem vorbi despre diferente majore intre statele europene pe aceasta tema care pun in discutie mult invocatul "consens european" in chestiunea rusa. Si nu e vorba doar de vechii prieteni ai Rusiei - Italia, Ungaria, Grecia, Slovacia - ci de insusi ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care s-a pronuntat explicit in favoarea unei ridicari graduale a sanctiunilor pe masura ce dialogul cu Moscova avanseaza, informeazaRomania Libera.

Avertismentul miliardarului George Soros fata de un posibil Brexit: "Va urma o vinere neagra, votantii vor fi mai saraci". Lira sterlina va suferi o devalorizare severa, daca Marea Britanie va decide joi sa iasa din UE, avertizeaza unul dintre cei mai faimosi investitori pe pietele de capital, George Soros. Magnatul de origine ungara se teme ca va urma o "vinere neagra". Omul de afaceri avertizeaza ca efectele Brexit-ului vor fi cu mult mai devastatoare pentru economie decat cele care s-au petrecut dupa data de 16 septembrie 1992, atunci cand Regatul Unit a iesit din Mecanismul European al Ratelor de Schimb, un sistem introdus de Comunitatea Europeana in 1979 pentru reducerea variabilitatii cursului de schimb si care pregatea terenul pentru moneda unica euro, scrieStirileProtv.ro.

DW: Joachim Gauck, un clasic intr-o lume post-moderna. Cu putine zile inainte de referendumul din Marea Britanie, presedintele federal, Joachim Gauck, a sustinut o conferinta pe tema unitatii europene intitulata: "Europa: pasiune pentru ratiune" (Europa: Leidenschaft fur die Vernunft), la Biblioteca Nationala din Bucuresti. Dupa ce partea strict politica si protocolara a vizitei s-a incheiat, presedintele Germaniei, Joachim Gauck, a rezervat dimineata zilei de marti unei reuniuni mai deosebite organizate impreuna de Colegiul Noua Europa si ambasada Germaniei din Bucuresti. Intr-un moment in care, la extremitatea cealalta a continentului, are loc o framantare dramatica cu privire la viitorul Europei, presedintele Gauck a dorit sa vorbeasca la Bucuresti despre felul in care intelege Europa unita si posibilitatea ei de existenta. O Europa, dupa cum sugereaza titlul conferintei sale, capabila sa se desprinda din vartejul pasiunilor ideologice si care sa fie guvernata de masura si dezbatere rationala. Un ideal de armonie clasica, am spune, intr-o lume sfasiata de stridente disonante post-moderne, anuntaDeutsche Welle.

Noi dezvaluiri picante in dosarul Hexi Pharma! Directoarea Flori Dinu avea stranse legaturi cu un grup de israel a caror nume apar in dosarul lui Radu Mazare. Noi detalii in scandalul dezinfectantilor diluati asaza fila dupa fila in dosarul Hexi Pharma. Directoarea companiei, Flori Dinu ar fi atras mai multe retele israeliene in controversatul dosar ce pare a fi starnit revolutie in sistemul sanitar din Romania. Potrivit jurnalistilor de la jurnalul, citati de stiripesruse.com se pare ca Flori Dinu nu s-a ocupat doar de bunul mers al afacerilor cu produse de dezinfectie ai companiei la a carei conducere se afla. Sotul acesteia a pus in 2008 bazele unei societati ce desfasura afaceri in sfera imobiliarelor si impreuna cu directoarea Hexi Pharma au stabilit legaturi directe cu o intreaga retea de profil, aflata sub controlul unor grupari din Israel. In urma dezvaluirilor de-a dreptul socante ce par a nu conteni prea curand, am spune ca nu e nimic surprinzator pana aici. Insa, culmea este ca agentia imobiliara controlata de israelieni a participat la o licitatie sub organizarea Spitalului Judetean Constanta, tot pentru furnizarea de dezinfectanti, informeazaEVZ.

Cum a fost facut general Anghel Iordanescu: "L-am sunat pe Iliescu pe telefonul scurt si in 48 de ore, gata!" Incepand cu data de 1 decembrie 2014, Anghel Iordanescu, care detinea gradul de general-maior in retragere in Ministerul Apararii Nationale, a fost inaintat la rangul de general-locotenent cu trei stele. Cum a ajuns insa selectionerul sa imbrace uniforma de general? "Chiar eu l-am facut general pe Puiu Iordanescu, in 1993. S-a intamplat dupa meciul de la Cardiff. Mi-a venit ideea si am vorbit cu Cornel Otelea. Am ajuns in tara, am dormit o ora-doua, m-am dus la Senat, iar apoi l-am sunat pe Ion Iliescu pe telefonul scurt si, in 48 de ore, l-am facut pe Iordanescu general. Asta a fost!", declara Corneliu Vadim Tudor pentru cancan.ro, in septembrie 2015, cu putin timp inainte de a muri. Tot atunci, colonelul Remus Macovei a descris circuitul avansarii lui Anghel Iordanescu si a analizat la sange situatia, cu argumente solide si invocand permanent litere de regulament. Conform lui Macovei, in niciunul dintre cazuri, promovarea lui Iordanescu nu se explica, fiindca nu respecta nicio incadrare legala, scrieAdevarul.