Constantin Balaceanu-Stolnici s-a retras din activitatile Academiei Romane doar temporar, desi presedintele institutiei, Ionel Haiduc, ne-a declarat initial, ieri, ca este vorba de o „demisie de onoare”, prima de acest fel din istorie. Acesta a revenit ulterior asupra declaratiei, precizand ca Stolnici isi va pastra calitatea de membru de onoare.

Acesta a revenit ulterior asupra declaratiei, precizand ca Stolnici isi va pastra calitatea de membru de onoare (atribuita din 1992), va continua sa primeasca indemnizatia lunara de 2.400 de lei, insa nu va participa o perioada la activitatile forului. „Se poate sa fi fost o neintelegere. Domnul Stolnici este cumva la jumatatea drumului spre retragere”, s-a scuzat Haiduc.

„Avand in vedere situatia creata, va comunic ca am decis sa ma retrag din activitatile Academiei Romane, desi nu ma simt vinovat fata de Academie”, se arata in scrisoarea inmanata de Stolnici prezidiului Academiei, la intalnirea de ieri. „Nu m-am retras din Academie. M-am retras doar din activitatile ei, pentru o perioada, pentru ca m-am saturat de hartuiala presei. Cand revin, asta-i problema mea si a Academiei. De ce sa ma retrag? In statut nu este prevazut asa ceva”, ne-a declarat Stolnici.

Evenimentul Zilei