Cum si-au schimbat britanicii optica fata de romani, dupa Brexit. Iesean de la Londra: Inainte nu le pasa daca ma trag din Shakespeare sau Mircea the Old Man.Ieseanul Bogdan Cront, plecat de trei ani din Romania si stabilit, alaturi de familie, in Londra, descrie modul in care atmosfera s-a schimbat in Capitala Marii Britanii dupa ce britanicii au votat ca tara lor sa iasa din Uniunea Europeana Bogdan Cront lucreaza in Londra in domeniu constructiilor si a devenit viral pe Facebook, in ultima perioada, printr-o serie de postari satirice referitoare la modul de viata al unor romani din Marea Britanie. Dupa ce a lucrat in Romania in mass-media, Cront a decis sa isi reia viata in Anglia in urma cu trei ani, dupa aproximativ un an si jumatate chemandu-si in capitala britanica si familia. Intr-o postare pe Facebook, Cront descrie modul in care, in opinia sa, bastinasii s-au schimbat atunci cand intra in contact cu cetatenii veniti din alte tari in Marea Britanie, scrieAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Trei curse TAROM, anulate.Trei curse TAROM spre Praga, Paris si Geneva au fost anulate duminica din cauza unei situatii tehnice neprevazute, au transmis reprezentantii TAROM. Trei zboruri TAROM au fost anulate duminica din cauza unor probleme tehnice. Este vorba de curse spre Praga, Paris si Geneva. "Din cauza unei situatii tehnice neprevazute, a trebuit sa regandim programul de zbor in functie de disponibilitatea celorlalte aeronave. Astfel, am anulat astazi cursele de Praga, Paris si Geneva. Ne pare rau pentru disconfortul creat, insa ne dorim calatorii sigure pentru pasagerii nostri. Toti pasagerii acestor curse au fost rerutati catre destinatia lor finala", au transmis pentru Mediafax reprezentantii TAROM, citati deGandul.

Cine mai poate munci in Marea Britanie dupa Brexit.Conationalii nostri care nu au un permis de munca la data desprinderii Regatului Unit de Uniunea Europeana vor intampina probleme, fiind obligati fie sa se intoarca acasa, fie sa se orienteze catre alte tari comunitare. Cei mai afectati vor fi insa cei ce intentionau sa urmeze o facultate in aceasta tara, costurile urmand sa creasca simtitor. Votul dat de britanicii impotriva apartenentei lor la Comunitatea Europeana pune in discutie situatia romanilor care lucreaza in aceasta tara, dar si a celor care vor dori sa calatoreasca in Marea Britanie dupa desprinderea de UE. Daniela Necefor, specialist in recrutare, managing partner al firmei de consultanta si executive search Total Business Solution, a precizat, pentru Romania libera, ca romanii care nu vor obtine permise de munca, dupa iesirea Marii Britanii din UE, ar putea fi nevoiti sa se intoarca acasa, in sectoarele in care exista cerere mare din partea angajatorilor, sau se vor orienta catre alte state europene, infomreazaRomania Libera.

In afacerea Brexit, Putin invinge.Reactiile oficiale ale Moscovei stau sub semnul diplomatiei, inoficial insa Kremlinul triumfa. Jocul riscant a avut succes, comenteaza Ingo Mannteufel. Printre invingatorii referendumului britanic se numara nu doar Nigel Farage si alti politicieni euro-sceptici precum olandezul Geert Wilders sau frantuzoaica Marine Le Pen. Si presedintele rus Vladimir Putin profita de pe urma votului britanicilor. Este foarte putin probabil ca el sa faca declaratii publice in acest sens. Putin tine foarte mult la imaginea de politician de rang international si declaratiile lui sunt mai mereu moderate. Dar mijloacele de informare controlate de Kremlin prezinta in termeni gloriosi decizia britanicilor de a parasi Uniunea Europeana, dat fiind ca presa fidela guvernului rus prezice de multa vreme destramarea Uniunii Europene. Pentru multi rusi, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana aminteste de destramarea Uniunii Sovietice. Desi Brexitul este un moment istoric, el nu va atrage distrugerea politica si economica a comunitatii, asa cum s-a intamplat in cazul fostei marii puteri sovietice, noteazaDeutsche Welle.

Noi dezvaluiri facute de fosta nevasta a lui Dan Condrea: A fost convins de baietii din SIE sa scoata gps-ul de pe masina cu care a facut accidentul.Laura Georgescu, fosta sotie a lui Dan Condrea, continua sa faca dezvaluiri despre cum s-au desfasurat evenimentele in jurul scandalului Hexi Pharma. Laura Georgescu a declarat pentru Romania Tv ca fostului patron Hexi Pharma nu i-a fost frica de presa, dar ca era un om extrem de afectat, care abia se mai tinea pe picioare cand a iesit din sediul DNA. De asemenea, fosta sotie a spus despre Uliana Ochinciuc, actuala nevasta, ca nu l-a sustinut moral pe Dan Condrea. "Dinu Flori a fost unul dintre denuntatorii lui Dan Condrea. L-am rugat frumos sa renunte la ea. Dar era un om foarte influentabil", a mai spus Laura Georgescu. Fosta sotie a mai spus ca Dan Condrea "a fost convins de baietii din SIE sa scoata gps-ul de pe masina cu care a facut accidentul" si ca ea a fost filata de oameni pusi de SIE din cauza carora a facut mai multe accidente rutiere usoare, potrivitEVZ.