Romania se duce la Summit-ul NATO de la Varsovia cu obiective care necesita in mod prioritar resurse financiare. O greseala strategica de neinteles, in conditiile in care excelam la factorul uman. Ofiterii Armatei Romane sunt cei mai buni la nivelul intregii Aliantei in domeniul operatiunilor psihologice.O incursiune a reporterilor Q Magazinein mintea inamicilor, dar mai ales in cea a psihologilor care lupta cu mintile acestora.

AfganistanFoto: AGERPRES

Centrul de Operatii Psihologice din cadrul Statului Major General al Armatei a fost infiintat in 1969, dupa invazia din Cehoslovacia din primavara lui 1968, cand deasupra acestei tari au fost imprastiate manifeste in limba romana de armata sovietica, sugerand implicarea noastra in conflict.

Decidentul politic de atunci a realizat ca, dincolo de tancuri si de dotarea cu tehnica de ultima generatie specifice cursei inarmarii de la acea vreme, nu eram pregatiti pentru un nou tip de razboi ce avea sa capete o importanta tot mai mare: razboiul informational si cel psihologic, se scrie in articolul Q Magazine ce poate fi citit integralaici.