Un exemplar de capra neagra a fost impuscat de braconieri duminica, 19 iunie, in jurul orei 8 seara, langa lacul Iezer, sub Pietrosul Rodnei, in plin sezon de prohibitie, martori la scena fiind mai multi tineri din Cluj, relateaza Romania Curata. Potrivit publicatiei citate, cei noua tineri au fost avertizati de braconieri, care au trecut pe langa ei, sa nu faca fotografii, dar au reusit pe ascuns sa ia cateva poze in care se vad braconerii.

Romania Curata prezinta marturia unei fete din grup:

"Eram langa lacul Iezer, langa Creasta Piciorul Mosului. Ne-am pus corturile. Pe la ora 20.00 au venit doi tineri, in jur de 30 - 35 de ani, care au trecut printre corturile noastre. Unul dintre ei avea o pusca in spate la care avea atasata o luneta foarte puternica, gesticulau si aratau spre Creasta Piciorul Mosului, care este situat in dreapta Lacului Iezer, cum urci. Ne-am uitat si noi si am vazut o capra neagra. Ne-am dat seama ca vor trage in animal si nu ne venea sa credem. Am inceput sa fluieram, sa facem zgomot sa scape. Au tras un foc, noi fluieram si capra a fugit. S-a oprit si s-a intors si atunci au tras al doilea foc si animalul a cazut. Barbatii - mai venisera 3, erau 5 in total - au rostogolit animalul la vale si cand au ajuns la jnepenis, l-au apucat si l-au carat la masinile pe care le aveau parcate in curtea Statiei Meteo din zona. Nu ne venea sa credem. Am incercat sa facem poze si chiar am reusit cu un telefon pe sub brat, dar unul dintre barbati s-a intors spre noi si ne-a spus "Poate va prind cu poze" si a plecat mai departe".

Tinerii au declarat ca sunt de acord sa depuna marturie, iar Politia din Maramures s-a sesizat si a deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic.

Citeste articolul integral pe Romania Curata