Suspiciune privind contractele incheiate de SABIF. Alis Grasu: Daca cineva vrea sa plec, sa-mi spuna. Contractele Ambulantei sunt legale! In Romania, 60 la suta dintre ambulante sunt uzate, iar un astfel de vehicul poate deveni oricand un real pericol pe patru roti, asa cum Romania libera a atras atentia recent. Situatia ambulantelor din Capitala a ajuns in vizorul presei, dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a publicat o ancheta in care sustine ca Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) ar fi incheiat un contract direct cu un service auto, pentru care ar fi garantat creditul bancar al firmei respective. In replica, managerul SABIF, dr. Alis Grasu, a respins acuzatiile, intr-un interviu pentru Romania Libera, aratand ca licitatia a fost castigata deschis si banca a solicitat Serviciului de Ambulanta sa vireze banii pentru serviciile prestate in contul unde service-ul isi are creditul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Argumentele DNA. Cum i-a acoperit Tariceanu pe recuperatorii de terenuri ai Printului Paul. Calin Popescu Tariceanu a avut cunostinta de ᅡafacerea cu printul Paulᅡ derulata de grupul infractional format din Remus Truica, Tal Silberstein, Andrei Marcovici si Dan Andronic. Daca inculpatul ar fi declarat adevarul ar fi contribuit hotarator la aflarea adevarului", arata procurorii in referatul prin care fostul premier a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Concret, anchetatorii arata in documentele trimise instantei ca Tariceanu ar fi putut oferi amanunte decisive si pentru dovedirea activitatii grupului infractional si a relatiilor intre membrii acestuia. Procurorii prezinta in rechizitoriu cum s-a nascut afacerea prin care s-a creat un prejudiciu statului de peste 150 de milioane de euro, relateaza Adevarul.

Povestile nescrise din cimitirul Bellu. Primarii care au schimbat fata Bucurestiul. La 7 august 1864 era infiintata Primaria Capitalei. De atunci, cei care au condus aceasta institutie au pus mana la dezvoltarea orasului de astazi. Putina lume cunoaste faptul ca in Cimitirul Bellu se odihnesc nu numai marile personalitati ale tarii, scriitori , poeti sau artisti, ci si o mare parte din primarii care au condus si au facut ceva pentru acest oras. Primul care a preluat functia de primar al Bucurestiului a fost Barbu Bladoianu, mana dreapta a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Fostul edil a avut doua mandate, primul s-a incheiat in octombrie 1865, iar cel de-al doilea din decembrie 1872 pana in mai 1873. In primul sau mandat de doar un an si jumatate, morile de apa de pe Dambovita au fost inlocuite cu un sistem de canalizare a raului pentru a impiedica inundatiile, in 1865 a infiintat Oficiul de stare civila si a fost semnat contractul de cesiune pentru construirea primei linii de cale ferata de pe teritoriul Romaniei, intre Bucuresti si Giurgiu, anunta Evz.

Igor Munteanu: Miza jocului rusesc este o Transnistrie cu "drept de veto" intr-o viitoare constructie statala. Ex-ambasadorul Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, director executiv al IDIS "Viitorul", a trasat zece "linii rosii" de care autoritatile de la Chisinau si prietenii externi ai Republicii Moldova trebuie sa tina cont la negocierile in problema transnistreana, pentru a nu cadea intr-o capcana intinsa de Rusia. Fostul ambasador a vorbit despre ingrijorarile sale intr-un interviu pentru Deutsche Welle.

Cum a ajuns UNPR, din partidul care facea si desfacea guverne, la un pas de dezintegrare. UNPR, partidul patronat de Gabriel Oprea timp de aproape sase ani, e in plina deriva, aproape de dezintegrare. Zeci de parlamentari au plecat in ultimele luni, iar partidele mari nu-i mai vor ca parteneri pe progresisti. Zorii partidului lui Gabriel Oprea incep sa se iveasca din 2008 cand mai multi parlamentari si figuri publice ale PSD, PNL si PC parasesc partidele lor si isi anunta sprijinul pentru presedintele Traian Basescu.In primavara lui 2010 are loc aparitia grupului parlamentar al independentilor, care mai tarziu va deveni grupul UNPR, odata cu fondarea partidului cu acelasi nume la 1 mai 2010. Acesta era compus, practic, din oameni iesiti din partidele pe listele carora fusesera alesi in 2008. scrie Adevarul.

Seful Medicinei Legale din Romania a murit de cancer. Ultimul caz al lui Dan Dermengiu: autopsia lui Dan Condrea. Directorul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" a incetat din viata. Putini stiau ca, pana in ultima clipa, el s-a luptat cu o boala necrutatoare care i-a macinat plamanii. Ultima autopsie la care a participat a fost cea a patronului de la Hexi Pharma. Profesor renumit, dar si detinator al multora dintre secretele care s-au ascuns, ani la rand, in spatele zidurilor de la Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici", Dan Dermengiu s-a stins din viata la 59 de ani. Inima lui a incetat sa bata, in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 1.00, la Sectia ATI a Institutului Clinic Fundeni. Trupul sau nu a mai rezistat in lupta cu un cancer pulmonar metastazat, cu diseminari hepatice ample. Apropiatii sai sustin ca a refuzat orice ajutor, in ultimele luni, anunta Evz.