Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirma ca este subiectul unei campanii de intimidare in conditiile in care, dupa ce a sesizat DNA in privinta achizitionarii sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestioneaza fondurile europene de mediu, in valoare de 38 milioane de euro, s-a trezit cu paparazzi dupa el.

Cristian GhineaFoto: Hotnews

"Cu d-l Ghita povestea e simpla. Am gasit un raport al Corpului de Control care spune ca este caz de DNA. L-am trimis la DNA a doua zi si am anuntat public chestia asta. D-l Ghita s-a inflamat pentru ca probabil el s-a obisnuit ca oficialii romani sa stea in pozitie de lotus, ca el este mare sef la parlament, mare bogatas, are televiziune. Si a inceput o campanie de denigrari impotriva mea. A declarat ca el nu are firme, ca despre ce vorbesc eu si atunci am spus: OK, e un caz la DNA Ploiesti care arata ca d-l Ghita controleaza 52 de firme prin interpusi", explica ministrul, intr-un interviu acordat pentru Revista 22.

Acesta afirma ca, de la acel moment, Sebastian Ghita "joaca cu ce stie si el".

"Probabil i-a mers cu guvernele de politicieni, face agitatie la televizor, am paparazzi pe urma mea, sunt demascat ca ma duc la restaurant sa vad meciul in pantaloni scurti, de parca este ilegal sau imoral sa porti pantaloni scurti vara", afirma ministrul.

Cristian Ghinea spune insa ca aceasta "incercare de intimidare (...) nu va functiona".

"D-l Ghita sa stea linistit, ca actele de la DNA merg inainte si probabil ca mai avem material pentru DNA. Poate sa puna cati paparazzi vrea pe urma mea, nu se va schimba nimic. Romania nu e Columbia, nu suntem o tara unde trebuie sa-mi fie frica pentru siguranta mea si a familiei mele".

Ghinea recunoaste insa ca "este un sentiment ciudat cand vezi ca ai o masina pe urma ta care te tot pozeaza, aia pot sa aiba si altceva decat aparate foto".

"Daca continua, o sa cer protectie de la serviciile statului", a incheiat ministrul.