In perioada 2012-2014, televiziunile si agentiile de presa din Bucuresti abundau de stiri cu si despre carnavalurile lui Radu Mazare si personajele pe care incerca sa le interpreteze, minorele care dansau aproape dezbracate in carele alegorice si petrecerile din cluburile constantene, noteaza info-sud-est.ro. Odata cu disparitia lui Mazare de prima pagina a ziarelor, au disparut si stirile despre statiunea litorala.

Radu Mazare in videoclipFoto: Captura YouTube

In iulie 2016, in statiunea Mamaia, a debutat Festivalul Verii "Carusel COOLtural" care isi propune ca in fiecare weekend, pana pe 4 septembrie, sa ofere constantenilor si turistilor evenimente cultural-artistice care au protagonisti din zona muzicii simfonice, populare si clasice, jazz, dance, rock, teatru, teatru pentru copii etc. In week-endul 15-17 iulie, pe scena amplasata in centrul statiunii Mamaia, au venit in fata publicului Horatiu Malaele si Ion Caramitru, Stefan Banica jr. si Tudor Chirila. Acest eveniment nu a prins insa prima pagina a ziarielor sau un loc in jurnalele televiziunilor.

In vara anului 2011, Primaria Constanta a organizat, pentru prima oara, un carnaval. Initiativa, care i-a apartinut fostului primar Radu Mazare, isi propunea sa reproduca sarbatoarea brazilienilor din Rio de Janeiro.

Show-ul, care a fost pus in scena de niste dansatori brazilieni, s-a bucurat de succes, drept pentru care anul urmator, in vara lui 2012, evenimentul a fost confiscat si identificat exclusiv cu persoana lui Radu Mazare.

In fiecare weekend estival care a urmat, primarul de la acea vreme a incercat sa joace rolurile mai multor personaje din istorie si mitologie, incepand cu interpretarea lui Ludovic al XIV-lea, autorul celebrei replici "L¬etat c¬est moi!".

Sub pretextul promovarii statiunii Mamaia, se promova de fapt modelul de management controversat si propriu lui Radu Mazare. Spectacolul era cu si despre Radu Mazare si apropiatii acestuia, nu despre statiune si turism.

Printr-o hotarare de consiliu municipal, primaria condusa de primarul-histrion obligase toate cluburile din statiune sa isi confectioneze care alegorice in care trebuiau sa danseze tinere ale caror trupuri erau acoperite in proportii reduse sau foarte reduse si tineri purtand pantaloni confectionati din materiale asemanatoare latexului.

In fiecare dintre sezoanele estivale 2012, 2013 si 2014, principalele televiziuni din Romania incepeau si terminau buletinele de stiri cu Radu Mazare, personajele pe care le intruchipeaza, carele alegorice si carnavalul din Mamaia.

Astazi, majoritatea mass-media resimte din plin absenta lui Radu Mazare din spatiul public. Orice declaratie a fostului primar s-ar transforma rapid intr-o stire importanta pentru posturile de televiziune. O declaratie a fostului primar sau o stire despre el ar deschide fiecare buletin de stiri. De ce?

Citeste restul articolului pe info-sud-est.ro