Vlad Voiculescu: Probabil ca 80% din spitale ar trebui inchise. Nu e o solutie. Sistemul de Sanatate are foarte multe vulnerabilitati. Daca ar fi sa aplicam toate masurile punitive, circa 80% din spitale ar trebui inchise, ceea ce este o optiune complet nerealista care ar arunca tara in criza, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, intr-un interviu oferit revistei Capital.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Fascinatia coruptiei. De ce aleg romanii politicieni anchetati sau condamnati. Romanii au demonstrat la alegerile din 5 iunie ca lupta anticoruptie ramane intr-un plan secundar. Asta desi sondajele arata ca DNA este una dintre institutiile publice cu grad ridicat de incredere. Cum explica paradoxul romanesc oamenii politici de top, acuzati la randul lor de fapte de coruptie? Un reportaj Digi 24.

Viitor sumbru. Al treilea Razboi Mondial este posibil: Rusia ar putea invada Polonia "peste noapte", iar NATO trebuie sa fie pregatita sa raspunda. Rachetele SUA devin o bariera importanta in calea planuriloe agresive ale lui Putin. Avertisment privind al Treilea Razboi Mondial: Rusia ar putea invada Polonia 'peste noapte", iar NATO trebuie sa fie pregatita sa raspunda, sustine un nou studiu. Un think tank american recomanda ca rachetele SUA sa fie desfasurate ca mijloc de intimidare, astfel incat Polonia sa se poata apara in cazul unui atac. Continuarea in EVZ.

Cum ajung teroristi mii de tineri crescuti in Europa. "Jihadistii sunt toti tampiti, prosti, drogati si n-au loc de munca". Serialul "Reportaj in terorisilor europeni" analizeaza in episodul de astazi modul in care peste 4.000 de cetateni europeni s-au inrolat in organizatii teroriste care lupta in Orientul Mijlociu. Reporterii Adevarul au patruns in cartierul bruxellez Molenbeek, unde au incercat sa afle de ce ajung tineri nascuti, crescuti si educati in Uniunea Europeana autori ai celor mai abominabile atentate indreptate impotriva culturii europene. Integral in Adevarul.

Tiranie in Turcia. Cum tratam "bolnavul Europei". Expresia "bolnavul Europei" a fost lansata de tarul Nicolae I in discutiile cu ambasadorul Imperiului Britanic despre situatia Imperiului Otoman, in preajma razboiului din Crimeea. La putin peste 150 de ani, ecuatia geopolitica europeana este remarcabil de similara si are aceiasi actori: Occidentul, Rusia si Turcia, cu un factor agravant care este Crimeea. Problema turca a revenit si, deocamdata, cel putin in Occident, nimeni nu stie cum sa o rezolve. In multimea de necunoscute care privesc implicatiile loviturii si contraloviturii de stat din Turcia, exista insa si o certitudine: Occidentul nu isi poate permite sa izoleze si sa abandoneze Turcia, noteaza Romania Libera.

Donald Trump si NATO. In Romania, ca si in alte tari din estul continentului declaratiile lui Donald Trump despre NATO au fost receptate ca un semnal ingrijorator de dezimplicare. Adevaratul mesaj a ramas insa necomentat. Donald Trump a devenit candidatul oficial al Partidului Republican, dezmintind toate profetiile negative. In ciuda stilului permanent malitios daca nu rauvoitor al presei, parcursul lui Trump a fost un succes formidabil, caci a reusit nu doar sa-si invinga categoric toti adversarii, dar si sa atraga cele mai multe voturi din istoria partidului republican. Donald Trump a stiut sa mobilizeze acea parte din societatea americana, care se retrasese in dezolare si absenteism, readucand-o la viata politica. O analiza Deutsche Welle.

Care sunt cele mai cautate specializari ale universitatilor. Chiar daca numarul dosarelor inscrise la unele dintre universitatile din Bucuresti pentru studii de licenta este chiar mai mare fata de anii trecuti, concurenta pe locurile de la cele mai cautate specializari a scazut comparativ cu anii anteriori. Peste 20.000 de candidati si-au depus dosarele in sesiunea din iulie pentru admiterea la studii de licenta la facultatile Universitatii din Bucuresti. Cele mai cautate specializari de aici sunt Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidati pe loc), Administrarea Afacerilor si Geografia Turismului (8,7 candidati pe loc), dar in comparatie cu anii trecuti concurenta a scazut, aflam din Adevarul.

Ofensiva totala a lui Erdogan. Premierul Turciei anunta ca "armata se va subordona direct presedintelui". Armata turca se va subordona, in viitor, direct presedintelui Recep Erdogan, fara sa mai aiba vreo legatura cu Ministerul Apararii, a informat Binali Yildirim, premierul Turciei. Acesta a mai estimat ca trecerea de la actualul sistem parlamentar de guvernare la unul de tip prezidential, in care seful statului sa poata avea toata puterea executiva, este doar o chestiune de timp, modificare solicitata, de altfel ,in mai multe randuri de Erdogan in urma loviturii de stat de saptamana trecuta, scrie Gandul.

"Il impuscam in cap daca aveam o arma". Declaratiile bravului barbat care i-a tinut piept teroristului din Munchen si i-a spus ca este un nenorocit. Ziua de 22 iulie este o zi neagra pentru Munchen, dupa ce tanarul in varsta de 18 ani a ucis 9 persoane si a ranit peste 20. Ziua fatidica a inceput insa cu un dialog intre criminalul Ali Sonboly si Thomas Salbey, un barbat care a si filmat lucrurile vorbite intre cei doi. Pentru jurnalistii britanici, Thomas a dat si cateva declaratii socante despre ce ar fi facut daca ar fi avut cu el o arma. Integral in EVZ.