​Cat de real este riscul unui atac terorist de amploare. Avertismentele expertilor, dupa semnalul de alarma tras de SRI. Statul Islamic pregateste un atac de mari proportii, inedit, care s-ar putea declansa oriunde. Este avertismentul dat de SRI, care atrage atentia asupra unui fenomen de mare amploare: islamizarea radicalizarii. Analistii militari arata ca amenintarea unui atac terorist de mare amploare in Europa este reala, dar sunt de parere ca Romania nu se numara printre posibilele tinte. Terorismul in Europa a devenit o realitate nedorita, iar riscul unor atacuri de mare amploare este extrem de mare. Asta pentru ca Statul Islamic, considerat de seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, generalul Sorin Gabriel Cozma, drept "o mutatie genetica" a Al-Qaeda, a dus terorismul la un nou nivel, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Stenograme incendiare despre relatia lui Vintu cu seful SRI. Cum i-a cerut SOV sa nu-i lase intreaga putere lui Basescu. Relatiile lui Sorin Ovidiu Vintu cu sefii SRI si SIE din perioada celui de-al doilea mandat al lui Ion Iliescu erau de notorietate, asigurandu-i o protectie de nezdruncinat. Cu directorul SIE, Gheorghe Fulga, lucrase direct, fiind unul din angajatii sai de top, iar pe cel al SRI, Radu Timofte il cunostea din perioada liceului, fiind construita o relatie personala trainica. Ca atare influenta sa era foarte mare in cele doua structuri de informatii. Numai ca, asa cum se va vedea din cuprinsul articolului citat mai jos, nu toti cei din jurul sau erau impresionati anvergura relatiilor sale. Mai ales o data cu venirea la putere a lui Traian Basescu. In anul 2006, Maricel Pacuraru, la aceea vreme, patronul al publicatiei "Gardianul", a asistat la intalnirile lui Vintu cu directorul SRI, ba mai mult, a copiat documente secrete din geanta acestuia. Nimic extraordinar se pare, pentru ca si SOV le-a copiat la randul sau, cu acordul directorului SRI. Stenograme ale unor discutii ireale, scoase din memoria internetului, anuntaEVZ.

Misterele din declaratiile de avere ale viceguvernatorului BNR, acuzat de luare de mita. Conturile viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu au crescut cu peste 10.000 de euro lunar, timp de trei ani, dupa presupusa incasare a mitei de la Sorin Ovidiu Vintu. Astfel, intre 2009 si jumatatea lui 2012, Bogdan Olteanu a depus in conturi personale 980.000 lei si 100.000 euro. In tot acest timp insa, Olteanu si-a cumparat o masina de lux (Lexus), a platit pensie alimentara de 1.500 euro lunar si a trebuit sa-si acopere si cheltuielile personale. Sursa tuturor acestor venituri este neclara, daca nu de-a dreptul misterioasa. La sfarsitul anului 2008, cand inca era presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Oltea￯nu era casatorit si detinea, impreuna cu sotia, o casa de locuit, una de vacanta si un autoturism. Avea in conturi bancare 64.000 lei si 10.500 euro, dar si datorii de 55.000 euro si 21.000 lei. In iunie 2009, insa, casele si masina se evaporasera in urma divortului iar Olteanu avea de platit lunar 1.500 de euro drept pensie alimentara. Conform procurorilor DNA, nu ar fi trebuit sa aiba griji financiare, dupa ce ar fi incasat, la sfarsitul lui 2008, un milion de euro mita de la Sorin Ovidiu Vintu. Dar daca procurorii DNA au dreptate, mita nu putea aparea, pur si simplu, in declaratia de avere, ci trebuia camuflata in alte surse de venit, informeazaRomania Libera.

Manastirea Curtea de Arges - necropola regilor Romaniei. Regina Ana va fi inmormantata aici, in noua catedrala funerala. Ctitorie a domnului Tarii Romanesti Neagoe Basarab (1512-1521), Manastirea Curtea de Arges este o capodopera a arhitecturii medievale, dar si cea mai valoroasa constructie de arhitectura bisericeasca din Romania. Radu de la Afumati (1522-1529) a continuat lucrarile si a desavarsit pictura in 1526. Noua catedrala funerala inca nu este finalizata. Constructia ei a inceput in anul 2009. Decesul Reginei Maria a survenit chiar in momentul in care noua catedrala se afla in plin santier. Exista un protocol potrivit caruia Regina Ana, dar si Regele Mihai vor fi inmormantati in aceasta noua catedrala. Asadar, mai sunt la dispozitie putine zile in care locul poate fi pregatit pentru funeralii. Guvernul Romaniei si Casa Regala nu au alocat fonduri pentru noua constructie, ea fiind facuta exclusiv din fondurile Arhiepiscopiei, scrieStirileProtv.ro.

DW: De la statul postcomunist la statul mafiot. Ca democratia sa aiba o sansa, memoria are a se ocupa nu doar de fascism si comunism, ci si de tranzitia la statul mafiot. Devoalarea "retelei" lui SOV e o piesa la dosar. Dar nu toti "membrii" ei sunt vinovati etern. De ce "intorc cutitul in rana", m-a intrebat, nu fara oarece bunavointa, empatie si regret, o cucoana. Una din categoria nu foarte numeroasa de oameni care cunoaste limba romana si e pe de-asupra si depozitara unor sentimente patriotice din genul ce pare comme il faut, in speta din categoria simtamintelor proprii, de regula, nationalistilor cu vechi state de plata in institutiile de forta ale statului roman. Intrebarea se referea la obiceiul meu, iritant pentru acest tip de iubitori de neam si tara, de a solicita dereticatul in acele zone care adapostesc memoria natiunii, anuntaDeutsche Welle.

Secretele celei mai inumane metode de spalare a creierului din Romania. Cum au ajuns studentii sa comita atrocitati greu de imaginat. In primii ani ai regimului comunist in Romania, autoritatile nou-instaurate au declansat o adevarata teroare in randul populatiei. Cea mai cumplita metoda a fost reeducarea din penitenciare, acolo unde erau aplicate metode sadice, greu de imaginat prin care oamenii deveneau fie tortionari, fie victime. Dupa intrarea Romaniei in sfera de influenta a Rusiei sovietice, staliniste, cu acordul tacit al Marilor Puteri occidentale si mai ales dupa abdicarea fortata a regelui Mihai I al Romaniei, in anul 1949, Romania devenea oficial o tara comunista. Era un teritoriu supus total Uniunii Sovietice si a agentilor stalinisti trimisi in tara. Partidul comunist, o formatiune politica obscura pana in 1945, devenise unicul partid din Romania si singura forta politica acceptata. Odata cu instaurarea comunismului a venit si teroarea. Oamenii care au slujit vechiul regim, sau opozantii actualului regim ca si cei banuiti doar ca ar gandi altfel decat cere doctina comunista erau haituti si inchisi in penitenciare politice, multe dintre ele adevarate lagare de exterminare. Cu toate acestea nicio barbarie sau atrocitate a celor trimisi sa ￯purifice￯ pe principii staliniste Romania nu a putut egala ceea ce s-a intamplat la Pitesti dar si in alte penitenciare din tara in perioada 1949-1952, informeazaAdevarul.