Numarul doi al retelei Al-Qaida va primi intrebari pana la mijlocul lunii ianuarie

Al-Qaida a invitat "jurnalistii si intreaga lume" sa trimita intrebari personajului numarul doi al retelei teroriste, egipteanul Ayman al-Zawahiri. Initiativa este inedita, fiind pentru prima oara de la atacurile de la 11 septembrie cand organizatia "propune" un astfel de interviu.

Aceasta invitatie, intitulata "Intalnire deschisa cu seicul Ayman al-Zawahiri", a fost publicata on-line in 16 decembrie de doua organizatii media ale Al-Qaida, Al-Sahab si Al-Fajr, care au precizat ca intrebarile trebuie adresate inainte de 16 ianuarie 2008.

"Oricine vrea sa ii puna o intrebare trebuie sa aiba grija (ca aceasta) sa fie scurta si precisa", se spune in anunt, a carui autenticitate nu a putut fi verificata. Fiecare institutie de presa in parte "trebuie sa se identifice la sfarsitul intrebarii (...), care ii va fi transmisa fara nicio modificare" lui Al-Zawahiri.

"Al-Sahab va difuza raspunsurile seicului Ayman Zawahiri in masura in care va fi posibil si in cel mai scurt timp", conchide anuntul, care este insotit de poza numarului doi din Al-Qaida. intr-un mesaj audio difuzat in 14 decembrie, egipteanul Zawahiri, considerat un teoretician al retelei lui Osama bin Laden, a criticat reuniunea de la Annapolis, din luna noiembrie, si le-a cerut tuturor palestinienilor sa respinga orice rezolutie internationala in legatura cu diferendul israeliano-arab.

Integral in Adevarul