„Tatal fetei s-a inteles cu persoana respectiva“, dezvaluie Ilie Tufan, politistul care a descoperit victima accidentului. Ipoteza unei intelegeri financiare intre ministrul liberal al transporturilor si familia fetei accidentate de masina acestuia a fost confirmata, oficial, pentru „Evenimentul zilei“, de un om al legii.

Politistul care a descoperit victima accidentului confirma ipoteza unei intelegeri financiare intre ministru si tatal fetei.

Personaj periferic intr-o poveste care, pana la acest moment, s-a axat pe familia victimei si pe liberalul Ludovic Orban, politistul proaspat pensionat Ilie Tufan are un dublu rol in desfasurarea evenimentelor din acest caz.

El este cel care a gasit victima accidentata de Orban si tot Tufan este si cel care a reusit sa vorbeasca pentru prima oara cu familia fetei. Din marturia omului legii reiese ca ipoteza unei intelegeri financiare, cu scopul de a-l scoate basma curata pe demnitarul liberal, a fost confirmata de doua ori de membrii familiei victimei: o data de matusa fetei, apoi chiar de capul familiei, cel care ar fi fost partenerul de negociere ales de ministrul transporturilor.

Ilie Tufan: „Simona avea mana in ghips”

EVZ: In urma cu o luna va fusese aprobata cererea de pensionare. Cum v-au rechemat pentru a ajuta in acest caz?

Ilie Tufan: Marti dupa-amiaza, domnul comisar-sef Sandu Gancea, seful Sectiei 20, a fost sunat de la Politia Capitalei. A fost rugat sa ofere ajutor, prin desemnarea politistului de proximitate din zona unde s-a produs accidentul, pentru gasirea victimei. Am fost sunat, mi s-a explicat situatia si am pornit spre zona respectiva.

De unde ati inceput cautarile?

Stiam zona ca in palma. Am mers la o casa aflata in apropierea locului accidentului si am inceput sa intreb oamenii. Nu a trebuit sa caut mult. Doua fete care locuiau in imobilul respectiv m-au trimis direct la tinta. „E fata lui Puppy” (n.r. - porecla lui Gavril Todean, tatal victimei), asa mi-au spus. Stiam familia, am mers la casa respectiva, unde am stat o vreme in fata usii. Pe strada era plin de presa si nu au vrut sa-mi deschida din prima.

Simona Todean era acasa?

Da, pe ea am vazut-o prima cand am intrat in camera. Avea mana in ghips, alaturi erau bunica, bolnava de diabet si matusa, femeia pe care ati vazut-o aseara la televizor lovind presa cu painea.

Cum a reactionat fata?

Ma cunostea de multa vreme, nu a avut de ce sa fie speriata. Am intrebat-o direct: „Ce s-a intamplat, mai?”. Exact cand incepuse sa-mi spuna ca a fost accidentata de o masina a fost intrerupta de matusa ei: „Tu sa taci! Nu vorbesti nimica!”. Am incercat sa-i spun fetei ca nu e obligata sa depuna plangere, dar trebuie sa povesteasca ce s-a intamplat, moment in care matusa a intervenit din nou: „Noi nu putem face nimic. Vine ta’su acum, el s-a inteles cu persoana respectiva”.

Se referea la domnul Orban?

Nu i-a pronuntat numele, dar asa reiesea din intreaga discutie.

„Trebuie sa vorbesc si cu omu’”

Fata a mai spus ceva?

Nu, asta a fost tot ce s-a intamplat la prima intalnire. M-am dus la sectie, i-am predat numele si adresa, dupa care am fost chemat, cateva ore mai tarziu, sa le duc citatia pentru chemarea la audieri. M-am intors la imobilul respectiv, de data aceasta era doar mama, care a inceput sa se planga: „Nu stim ce sa mai facem cu presa asta... Sta toata ziua in fata casei”.

Cu tatal v-ati intalnit?

Da, a aparut si el dupa cateva minute. I-am explicat de ce venisem, i-am spus ca ar fi mai bine sa vina la audieri. A semnat citatia si am iesit impreuna in strada. Mi-a spus acolo: „Dom’ Tufan, eu vreau sa vin la audieri. Da’ e o mica problema. Stiti, trebuie sa vorbesc si cu omu’, cu persoana respectiva. Sa stie si dansul de asta”. Asta a fost tot. Apoi, eu am plecat spre sectie.

Cum e vazuta familia respectiva in zona?

E o familie saraca. Doar tatal munceste in constructii, e un om la locul lui. Si fata e foarte cuminte, nu am auzit niciodata ceva de rau despre ea. Bunica este bolnava grav de mai multi ani. Stiu ca mai au probleme si cu imobilul in care locuiesc, adevaratul proprietar i-a dat in judecata.

Integral in Evenimentul Zilei