Scandalul Codului Fiscal: cum i-a impins Victor Ponta pe veterani in mafia imobiliara.In vechiul Cod Fiscal, veteranii erau scutiti de la plata impozitelor doar pe cladirea folosita ca domiciliu. Modificand Codul Fiscal, Guvernul Ponta a extins scutirea de impozit pe toate proprietatile unui veteran. De modificare a profitat din plin mafia imobiliara: dezvoltatorii au oferit un procent din noile cladiri construite unui veteran, facandu-l corproprietar, si asa au scapat de plata impozitului pe toata cladirea. "Nu este prima data cand se intampla sa calcam pe mine ingropate de PSD si sa fim intrebati de ce am calcat pe ele si de ce au explodat", se apara premierul Dacian Ciolos, in contextul in care Liviu Dragnea l-a acuzat ca le-a taiat veteranilor scutirea de impozit. E suficient sa citim comparativ vechiul Cod Fiscal si cel aflat acum in vigoare (elaborat de Guvernul Ponta) pentru a detecta bomba ingropata de PSD. Vechiul Cod Fiscal - aflat in vigoare pana la 31 decembrie 2015- ii scutea de la impozitul pe cladiri pe: veteranii de razboi, vaduvele de razboi, detinutii politic si persoanele cu handicap, informeazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Stenograme cu talc. Vintu catre Mihaiu: "O sa-ti explic cand ne vedem, fraiere".O interceptare a unei discutii din 2008 dintre Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Mihaiu arata ca ultimul nu era prea entuziasmat de iesirea din actionariatul "Academiei Catavencu" pentru postul de guvernator al Deltei Am primit la redactie stenograma unei convorbiri dintre Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Mihaiu, interceptata in perioada in care mogulul era patronul trustului Realitatea-Catavencu unde lucra si jurnalistul Mihiu. Din dialog reiese ca Liviu Mihaiu si colegii lui de la Academia Catavencu doreau sa iasa din actionariatul companiei preluata de Vintu si sa-si primeasca banii. Sursa care ne-a trimis textul sustine ca stenograma exista si in dosarul Vintu-Olteanu. Nu stim cum o vor folosi procurorii, dar, probabil ca, taticul FNI se va inspira din ea in una dintre cartile pe care are de gand sa le scrie, relateazaEVZ.

Blocurile comuniste ies din garantia tehnica.In 2015, in Capitala s-au construit cu 30% mai multe locuinte decat in anul precedent. Dar ce reprezinta acest mic record local in comparatie cu situatia imobiliarelor romanesti din ultimul sfert de secol? Surse experte din piata imobiliara au declarat pentru "Romania libera" ca persistenta fondului imobiliar de locuinte construite in ultimul deceniu al Romaniei comuniste este marea problema a acestui domeniu. Astfel, avem o piata imobiliara aflata intr-o continua crestere, dar ciudat dimensionata, arataRomania Libera.

Erdogan si Putin: schimbare in timp record.Intalnirea dintre presedintele Rusiei si cel al Turciei pune punct inghetului dintre cele doua state, inceput imediat dupa doborarea unui avion de lupta rusesc. Viteza cu care s-au reluat relatiile suprinde expertii. Inghetul dintre Rusia si Turcia a durat aproape sapte luni, iar dezghetul mai putin de sase saptamani. Cand presedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va afla la Moscova, mai exact marti, 9 august, pentru a-l intalni pe Vladimir Putin, cei doi vor afisa o atitudine complet schimbata. Apropierea a inceput la sfarsitul lunii iunie, printr-o scrisoare adresata lui Putin. Erdogan regreta doborarea avionului de lupta rusesc de catre militarii turci, pe 24 noiembrie 2015, la granita turco-siriana, si cerea iertare familiilor victimelor. Doborarea jetului, soldata cu uciderea a doi militari rusi, a atras inghetarea relatiilor dintre cei doi fosti parteneri. Rusia a reactionat prin suspendarea importului de alimente turcesti si prin anularea zborurilor de tip charter in statiunile preferate de milioane de turisti rusi. In plus, Moscova a decis inghetarea a doua mari proiecte: constructia unei conducte pe sub Marea Neagra si a unei centrale atomice. Care sunt pasii urmatori in aceste doua cazuri, vor decide personal acum Putin si Erdogan, informeazaDeutsche Welle.

Povestea tanarului matematician care a avut "tupeul" sa o denunte la DNA pe primarita Lia Olguta Vasilescu: "Am fost amenintat cu moartea".Petru Becheru a devenit inamicul public numarul 1 al Liei Olguta Vasilescu, edilul Craiovei, dupa ce tanarul i-a facut plangere la DNA, prin care denunta nereguli privind lucrarile de reabilitare a blocurilor din oras. Scandalul s-a reaprins acum cateva zile, dupa ce Olguta Vasilescu a facut valuri pe Facebook, publicand pasaje din dosar, iar fanii acesteia au pornit rafala de insulte asupra denuntatorului. Becheru a sesizat, din nou, DNA. Petru Becheru (30 de ani), absolvent al Facultatii de Matematica, avand master in domeniul intelgentei artificiale, in prezent doctorand, a devenit unul dintre cei mai importanti martori in dosarul instrumentat de DNA impotriva primaritei Craiovei, Lia Olguta Vasilescu (PSD). Povestea a pornit dupa ce Becheru, presedintele Asociatiei de Proprietari "Romarta" din Craiova, nu a fost de acord sa semneze anumite documente pe care le-a considerat ilegale, in schimb, s-a decis sa le spuna anchetatorilor tot ceea ce stie. Mai exact, in 2015, tanarul in varsta de 30 de ani, a facut un denunt la Directia Nationala Anticoruptie impotriva Liei Olguta Vasilescu, sesizand ca ar fi vorba despre mai multe ilegalitatui comise in proiectele de reabilitare a fatadelor unor blocuri din centrul istoric al orasului, anuntaAdevarul.

Garsoniere construite din bani europeni pentru profesorii navetisti.Garsoniere pentru profesori, construite din bani europeni, in comuna Arieseni din judetul Alba. Este solutia gasita de primarul localitatii pentru a-i ajuta pe dascalii titulari, care vin din alte localitati. In total, 10 garsoniere au fost ridicate de la zero. In cadrul aceluiasi proiect au mai fost construite un internat pentru elevi, ateliere pentru activitati practice si o sala de sport. Aurica Jittu preda de 4 ani la Liceul Tehnologic de Turism si Alimentatie din Arieseni. Fiind titulara pe post, programul nu i-a permis sa faca naveta de la Zlatna, la peste 58 de kilometri departare. Si-a gasit o locuinta temporara, dar din toamna va beneficia de una dintre cele 10 garsoniere amenajate special pentru dascali, informeazaDigi24.