Antonescu l-a impus pe Olteanu la BNR. Documente obtinute de Evenimentul zilei arata ca, in octombrie 2009, liberalii erau nemultumiti de Crin Antonescu pentru ca a sustinut numirea lui Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator al BNR si au avertizat ca aceasta situatie va "stirbi" credibilitatea PNL In data de 9 octombrie 2009, presedintele organizatiei PNL Sectorul 1, Vlad Moisescu, i-a trimis o scrisoare dura lui Crin Antonescu, cerand sanctionarea celor care l-au impins pe Bogdan Olteanu intr-o functie de conducere a BNR. Parlamentul votase deja, la 8 octombrie, noul consiliu de administratie al PNL, consiliu care-l includea pe Olteanu. "Am luat act cu neplacuta surprindere de modul absolut nedemocratic in care a fost decisa propunerea pe care Partidul National Liberal are dreptul sa o formuleze pentru postul de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei", isi incepe Moisescu scrisoarea catre Crin Antonescu, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cel mai bogat dintre candidatii pentru Consiliul Superior al Magistraturii: "Femeile frumoase si inteligente primesc si cadouri". Dintre cei 29 de judecatori si 15 procurori candidati pentru Consiliul Superior al Magistraturii, unii magistrati au averi impresionante, altii par a fi chiar saraci. Dintre toate declaratiile de avere ale candidatilor sare in ochi aceea a judecatoarei Lavinia Nicoleta Cotofana de la Judecatoria Arad. Nu am gasit atatea valori pe nici o declaratie de avere, nici macar de la un magistrat de la instanta suprema. Judecatoarea a inscris o ade￯varata colectie de bijuterii cu platina, diamante si pietre pretioase si de ceasuri scumpe, in valoare de 248.000 de euro. Cea mai scumpa bijuterie este un inel de platina cu diamant, care are valoarea de 70.000 de euro, anuntaRomania Libera.

Caracatita Todirascu a inhatat 1.000 de contracte cu spitalele. "Ghidul practic de luat tara inapoi". Senatorul independent Valeriu Todirascu, afiliat grupului PNL, isi foloseste calitatea de parlamentar pentru a promova interesele firmelor familiei sale, care au aproape 1.000 de contracte cu spitalele de stat. Invocand interesul public, Todirascu a facut interpelari la Ministerul Justitiei privind interpretarea unor articole de lege, informatii folosite ulterior de firmele sale pentru a obtine contracte cu statul. Firmele de familie ale senatorului Valeriu Todirascu, membru al Comisiei de Sanatate din Senat, au sute de contracte cu unitati sanitare din Romania. Mai precis, 906, dupa cum reiese din ultimele declaratii de avere si de interese depuse de senator. Este vorba de contracte cu spitale, institute medicale, directii de sanatate, dar si unitati militare ale Ministerului Apararii Nationale si ale unor penitenciare, informeazaAdevarul.

Afacerea Loteriei Romane cu o firma de cazinouri, prin care statul ar fi pierdut 1 miliard de euro.Ce a descoperit DNA. Statul roman ar fi pierdut un miliard de euro din pricina unui contract incheiat de Loteria Romana, cu firma greceasca "Intralot". Afirmatia ii apartine presedintelui Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania candva consilier la compania statului. Sorin Constantinescu a fost audiat luni in calitate de martor in ancheta DNA legata de aceasta frauda. Reporter: Credeti ca s-au luat spagi de la companiile grecesti? Sorin Constantinescu, fost consilier al Loteriei Romane: Dupa cum vad si eu la ce prejudiciu mare a fost sigur nu a fost cineva atat de naiv incat sa permita un prejudiciu de un miliard de euro Oficialii Directiei Nationale Anticoruptie nu au dezvaluit pe cine vizeaza aceasta investigatie de anvergura, insa surse apropiate de ancheta sustin ca sunt verificate contractele prin care se asigura, furnizarea de jocuri de noroc, scrieStirileProtv.ro.

Ancheta in dosarul Colectiv a ajuns in faza pe spitale. Procurorii de la Parchetul General au pastrat partea din dosar in care sunt vizate unitatile medicale si tratamentul medical acordat ranitilor din clubul Colectiv, fiind solicitate mai multe documente de la spitale. Prima partea a acestei cauze, in care sunt vizati patronii clubului Colectiv si cei de la firma care a asigurat focul de artificii din club, a fost trimisa in judecata. Procurorii continua insa cercetarile in partea de dosar privind modalitatea in care au fost ingrijiti ranitii din Colectiv in spitalele din Romania, dupa ce mai multe persoane, pacienti sau rude, au sesizat unitatea de parchet, anuntaEVZ.

Mesajul mafiei catre denuntatorul primarului Craiovei: Viata e scurta. Poti sa mori la plaja. Dosarul penal al primarului Craiovei devine din ce in ce mai tenebros. Dupa ce a fost discreditat public de catre Lia Olguta Vasilescu, denuntatorul Petru Becheru a fost amenintat, voalat, cu moartea, de catre un angajat al acesteia. Romania libera detine, in exclusivitate, inregistrarea convorbirii telefonice prin care angajatul primaritei il ameninta pe Becheru. De altfel, denuntatorul a si depus, la sfarsitul saptamanii trecute, o plangere la DNA in care a mentionat amenintarile si presiunile subordonatului edilului Craiovei. Marti, 2 august, dupa zece seara, denuntatorul Petru Becheru a fost contactat telefonic de catre Tomita Gavrila, contabil al Regiei Autonome de Transport Craiova, institutie subordonata Primariei Craiova. Anterior convorbirii telefonice, Gavrila postase cel putin un comentariu foarte dur, in online, la adresa lui Becheru. Pe tot parcursul convorbirii telefonice, contabilul regiei subordonate primarului Lia Olguta Vasilescu incearca sa-l determine pe Becheru sa-si retraga denuntul impotriva acesteia. Iata cateva pasaje relevante, informeazaRomania Libera.