Mitropolitul Teofan, retinut de enoriasi hotarati la iesirea din biserica: „Ne-ati unit cu toti satanistii“. Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, este tinta unui atact fara precendent in Biserica Ortodoxa Romana. Inaltul prelat a fost avertizat de o serie de clerici cu nepomenirea la slujbe, iar o serie de credinciosi l-au atacat cu mai multe intrebari, numindu-l „eretic”. PS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a fost incoltit de un grup de credinciosi care i-au cerut sa se dezica de documentele semnate cu ocazia Sinodului din Creta. Enoriasii i-au numit pe crestinii catolici si pe cei protestanti „satanisti”, catalogandu-l inclusiv pe mitropolit drept „Arie” si amenintandu-l pentru ca a participat la Sinodul din Creta pe care il numesc „talharesc”. Pe fondul neintelegerilor provocate de o serie de documente semnate de delegatia romana care a participat la Sinodul din Creta, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a fost acuzat de niste credinciosi din Neamt ca nu-si apara credinta si ca a semnat pentru „unirea cu celelalte confesiuni”. Pe 8 august, in timp ce ierarhul participa la o slujba la Manastirea Varatec din judetul Neamt, un grup de oameni i s-a adresat acestuia acuzandu-l ca nu-si apara dreapta credinta din moment ce a participat la diferite slujbe la care au luat parte si clerici de alte confesiuni, anunta Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Medicii, acesti oameni minunati si povestile lor nespuse. ,, Femeia-inger” fara de care viata a mii de bebelusi nu ar fi fost posibila. Din batrani se spune ca fiecare nou-nascut are un inger care-l ingrijeste de aproape, cel putin pana este botezat. Exista insa si cazuri in care ingerii au nevoie de ajutorul oamenilor. Iar unul dintre acesti oameni este doctorita Camelia Ionescu, pediatru si neonatolog la Spitalul Judetean de Urgenta Deva. Daruirea ei face ca, in fiecare an, aproape o mie de copii nascuti prematur, de 600-700 de grame, sa poata ajunge sugari, la sanul mamelor lor. Doctorita Camelia Ionescu, de 56 de ani, face parte din categoria oamenilor care isi confunda viata cu meseria. Traieste mai mult in spatiul de la Terapie Intensiva al Sectiei de Neonatologie decat acasa. „Stau in spital cam 90 – 100 de ore pe saptamana, ca orice medic care face garzi”, povesteste doamna doctor. Apoi, pe parcursul discutiei se da de gol: „La mine, contravizita – adica vizita de seara – poate sa dureze si o ora, poate sa dureze si cinci ore, poate sa dureze si toata noaptea”, scrie Evz.

De ce nu e statul de vina pentru umilirea gimnasticii romanesti. Contraperformata gimnasticii romanesti, care pentru prima oara in ultimii 44 de ani nu a reusit sa obtina o medalie la Jocurile Olimpice, necesita o explicatie. Care trebuie sa tina seama in primul rand de bugete si de statistici. Federatia Romana de Gimastica (FRG) are pentru 2016 un buget de 5,39 milioane de lei (adica 1,34 de milioane de dolari). Cu un an inainte (preolimpic), a primit chiar mai putini bani – 4,2 milioane de lei de la bugetul de stat (1 milion de dolari) si a reusit sa genereze un alt milion de lei din venituri proprii. Acestea, care sunt sub 25% din veniturile de la bugetul de stat, au fost obtinute astfel: vanzarea de echipamente (337.000 de lei), controale doping (40.000), organizare congrese (64.000), cursuri (25.000) si juniori mici (550.000 de lei). Suma de 250.000 de dolari atrasa de Federatia de Gimnastica din surse proprii intr-un an preolimpic (2015) este, insa, foarte mica. Asta si daca tinem seama ca la ultima Olimpiada – cea de la Londra – Romania s-a prezentat onorabil, castigand o medalie de aur (Sandra Izbasa), argint (Catalina Ponor)si bronzul la echipe, fapt care ar fi indreptatit atragerea unor sponsori puternici. Cotizatiile anuale sunt modice, intre 100 si 1.000 de lei, potrivit datelor oficiale ale Federatiei, relateaza Romania Libera.

Studenti amenintati cu pistolul, in fata unui camin din Capitala. Agresorul ar fi fost deranjat de galagia facuta de tineri. Politistii bucuresteni cauta un individ care a scos pistolul in fata unor studenti si l-a lovit pe unul dintre ei. Incidentul s-a petrecut joi noapte, in Capitala, la un camin studentesc.Victimele sustin ca agresorul i-a mai amenintat si in alte randuri. De aceasta data, incidentul s-a transformat intr-un dosar penal.Tatiana Gheorghe, administrator camin: "A venit un cetatean la ei si i-a amenintat cu pistolul." Barbatul l-a plesnit pe unul dintre studentii ramasi pe banca, moment in care un coleg a sarit in apararea lui si l-a lovit cu pumnul pe agresorul care scosese din nou pistolul. Tinerii s-au refugiat in camin, iar suspectul a fugit, informeaza StirileProTv.ro.

Politisti de frontiera bulgari, complici ai traficantilor de persoane? Conducerea politiei de frontiera din Bulgaria a fost destituita din cauza unor acuzatii grele de coruptie. In centrul scandalului se afla un om de afaceri si presupus traficant de persoane. "Este rusinos, altfel nu poate fi descris", a declarat premierul bulgar Boiko Borissov in prima sa luare de pozitie pe marginea scandalului declansat de acuzatiile de cooperare intre politia de frontiera bulgara si traficantii de persoane. Iar seful guvernului de la Sofia a reactionat imediat: la cererea sa, seful politiei de frontiera bulgare si adjunctul sau, Antonio Angelov, respectiv Jotko Andreiev, si-au inaintat luni demisiile.Afacerea pe scurt: pe 8 august, Antonio Angelov a semnat un contract cu firma "Edelweiß 0707" pentru sprijinirea refugiatilor prinsi la granita bulgaro-turca. Seful acestei firme, Grigor Toskov Grigorov, a fost insa pus sub acuzare in iunie pentru ca ar fi transportat intr-un autobuz 66 de irakieni si afgani fara documentele legale necesare. Chiar daca firma lui Grigorov era in mijlocul unei actiuni judecatoresti, ea tot a castigat licitatia pentru contractul in valoare de 100.000 de euro. Cu acelasi autobuz cu care i-a transportat pe migrantii ilegali ar fi urmat sa fie transportati refugiati, de data aceasta cu binecuvantarea statului bulgar, scrie Deutsche Welle.

Ce nu fac romanii ca sa evite cosmarul drumului spre Marea Neagra? Podul pe care multi soferi il ocolesc din nestiinta. Litoralul romanesc ridica in fiecare an aceleasi probleme: aglomeratie, imbolnaviri, bani pierduti, nervi. Desi romanii au la indemana cateva solutii simple, multi dintre ei nu le aplica. Primul obstacol al cursei spre mare este Statia de taxare de la Fetesti. Taxa de trecere a podului de peste Dunare poate fi platita prin sms sau direct la benzinarii, anterior sau ulterior trecerii pana la ora 24 a zilei urmatoare. Sunt mereu libere benzile fara bariere si agent incasator, pe unde trec fluierand soferii care au platit in avans. Singura banda unde se formeaza cozi kilometrice este cea cu bariera si agent incasator, unde se plateste numerar - cu banii in mana, cum se spune, relateaza Adevarul.