Afacerea Hexi Pharma, cea mai mare dezinformare a anului 2016. Datoria Parchetului General ar fi sa afl e care au fost institutiile si persoanele interesate in distrugerea unei firme romanesti. Datoria Parchetului General ar fi sa afl e care au fost institutiile si persoanele vinovate moral de moartea unui om. Isi va face Parchetul General datoria? Cum a fost declansat cel mai mare scandal din medicina romaneasca? Totul a pornit de la dezvaluirile facute in primavara de jurnalistul Catalin Tolontan, care evidentiau faptul ca biocidele produse de Hexi Pharma ar fi diluate de pana la doua mii de ori! Da, ati citit bine, de 2.000 de ori! Instantaneu, s-a speculat ca aceasta presupusa escrocherie ar avea o legatura directa cu zecile de mii de infectii nosocomiale din spitalele romanesti, ca din cauza acestor diluari banoase mor romanii pe capete. Doctorii, poate cei mai in masura sa-si dea cu parerea asupra cauzelor deceselor, au indemnat la calm, amintind ca se moare in spitale din cauza infectiilor nosocomiale de sute de ani. Si nu doar la noi, ci si in Occident. Degeaba! Isteria se instalase, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cum isi rasplatea Dragnea "curtenii" din banii publici. Mai multi angajati si directori din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului Teleorman au marturisit in fata procurorilor ca Liviu Dragnea a creat in cadrul institutiei un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD. Sefii DGASPC stiau ca nu trebuie sa intrebe niciodata de persoanele angajate aici. Acestea trebuiau doar platite "Inca de la angajare ni s-a spus de catre directorii institutiei, care le-au angajat ca nu prea or sa vina la serviciu la DGASPC Teleorman, in cadrul centrelor in care figurau angajate deoarece acestea vor lucra la sediul organizatiei PSD Teleorman". Aceasta este marturia data in fata procurorilor de unul dintre angajatii de la Biroul Resurse Umane din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman in dosarul in care liderul PSD Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, luna trecuta, alaturi de fosta sa sotie Bombonica, pentru abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, anuntaAdevarul.

Dosarul Revolutiei: procurorii au mimat ancheta. Motivul principal pentru care judecatorul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat redeschiderea anchetei privind crimele din decembrie 1989 este halucinant: "nu s-a efectuat nici un act de procedura penala"! Procurorii militari nu au facut vreo audiere sau vreun alt act procedural de ancheta penala, nici dupa reinregistrarea dosarului penal, in 27 februarie 2014, la Sectia Parchetelor Militare. Asa s-a ajuns la emiterea ultimei ordonante de clasare din 14 octombrie 2015. Infirmarea clasarii dosarului Revolutiei a fost dispusa de prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, in aprilie 2016, si a fost consfintita, dupa circa doua luni, prin decizia definitiva a judecatoarei Rodica Cosma de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. O ancheta efectiva poate face dreptate celor peste 1.200 de persoane ucise in decembrie 1989 si altor circa 2.000 de persoane ranite, informeazaRomania Libera.

O televiziune germana a facut un reportaj despre "scoala de hoti" din Iasi. Ce le-au povestit romii jurnalistilor nemti. Hotii romani au speriat... Berlinul! Cel putin asa sustine un reportaj difuzat de o importanta televiziune germana care a starnit controverse intre autoritatile din Iasi. Materialul arata orasul Iasi drept unul dintre cele mai importante pepiniere de hoti din Germania. Acasa la cei cercetati in strainatate pentru diverse furturi reporterii au gasit insa doar mizerie si saracie. Reportaj: "Orasul Iasi din Romania se afla la 20 de kilometri de granita cu Moldova. Orasul este o scoala pentru hotii de buzunare." In reportajul jurnalistilor germani de la ARD TV mai multi anchetatori sub acoperire, dar si politisti din Romania vorbesc despre o adevarata scoala de hoti in judetul Iasi, multi dintre ei minori, ce ajung apoi in capitalele europene, scrieStirileProtv.ro.

DW: Brancusi, imaginea firmei. Campania pentru incurajarea donatiilor pentru lucrarea lui Brancusi, "Cumintenia Pamantului", starneste tot mai multe controverse. Subscriptia publica pentru achizitia lucrarii lui Brancusi, "Cumintenia Pamantului", se indreapta catre esec. Dupa informatiile disponibile s-ar fi strans abia o zecime din suma necesara si nu se intrevad semnele unui reviriment. In plus, campania mediatica starneste sentimente contradictorii, declansand polemici care nu sunt de natura sa stimuleze donatiile. Nu da nimeni bani pentru lucruri controversate, chiar daca polemica priveste mijloacele de promovare si nu obiectul ei. Prin urmare ne putem intreba ce se va intampla daca nu se va strange suma prevazuta in contract, desi raspunsul nu este greu de dat, anuntaDeutsche Welle.

La APIA Cluj, masinile directorului au consumat 25 de tone de carburanti intr-un an. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a dispus ca mai multi directori ai Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) sa fie mutati in alte judete, dupa ce Corpul de Control a descoperit nereguli grave. Printre acestia, si seful APIA Cluj, Adrian Zaharia. Cele mai mari nereguli care il privesc pe acesta sunt legate de angajari. Astfel, sustin inspectorii Corpului de Control, in timp ce de la APIA Cluj au fost fortati sa plece specialisti in agricultura, institutia a facut angajari din randul absolventilor de istorie si arhitectura, in total 30 de persoane. Inspectorii mai sustin ca salariatii incomozi au fost fortati sa plece, fiind destituiti in baza unor decizii ale comisiei de disciplina, convocata "excesiv". Alta neregula: intr-un singur an, masinile conduse de Nicolae Morar, soferul lui Zaharia, au consumat 25 de tone de carburanti. De asemenea, in doar doi ani, directorul a fost in 44 de delegatii la Bucuresti, cheltuind peste 23.600 de lei. Prin urmare, ministrul Agriculturii a dispus ca Adrian Zaharia sa fie mutat la APIA Giurgiu. Acesta a declarat ca va merge acolo unde a fost trimis si a negat toate acuzatiile, informeazaEVZ.