Metropola britanica surclaseaza ca performanta economica si viata culturala alte 60 de mari orase din tarile dezvoltate.

Dintre toate orasele selecte ale lumii, Londra indeplineste cele mai multe criterii in baza carora ar putea fi numita „capitala planetei“, un centru de per­formanta economica si de o semni­ficatie culturala fara egal, scrie cotidianul britanic „The Independent“.

La capatul mai multor luni de analiza a statisticilor demografice, a pietelor financiare, a tendintelor din turism, a facilitatilor de transport si a infor­matiilor referitoare la evenimente artistice sau sportive, ziarul a elaborat un studiu care permite pentru prima oara compararea directa a metropolelor globului.

Din perspectiva mondiala, „com­petitia civica“ pare a fi atins noi culmi, pe ma­sura ce orasele incearca sa fur­nizeze cele mai bune experiente crea­tive, tu­ristice si culinare, nascand astfel centre de excelenta, precum Delhi sau Beijing.

Informatiile „masurabile si obiec­tive“ culese de ziar (disponibile la www.independent.co.uk/capitals) evi­dentiaza toate urbele rivale din fruntea clasamentului, care oras pare cel mai bine plasat pe drumul spre ascensiune, precum si care metropole isi vad depasita grandoarea si atractiile care le-au facut celebre.

Integral in EvZ