Inainte de Ponta, Mihai Razvan Ungureanu a schimbat echipa de negociere cu KazMunaiGaz, dupa vizita lui Blair in Romania | Moda VIP-urilor planetare.Dupa ce s-a intalnit la Bucuresti cu fostul premier britanic, prim-ministru de atunci, Mihai Razvan Ungureanu, a desemnat MAE sa conduca, in locul Ministerului de Interne, tratativele pentru recuperarea creantelor Rompetrol O coincidenta stranie face ca imediat dupa vizita lui Tony Blair la Bucuresti, din 26 martie 2012, guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu sa ia o decizie majora in negocierile dintre Statul roman si compania care detinea Rompetrol, Kaz- MunaiGas (KMG). De altfel, Blair s-a intalnit in acea zi si cu Ungureanu, la Palatul Victoria. "Premierul a decis relansarea procesului de negociere pentru recuperarea creantelor Rompetrol, prin reasezarea comisiei interministeriale care realizeaza aceste demers. Conducerea grupului interministerial revine acum Ministerului Afacerilor Externe si a fost atribuita ambasadorului cu insarcinari speciale, Mihnea Constantinescu", a spus Suciu. Pana la acel moment, negocierile dintre Statul roman si KMG fusesera purtate de Directia de Informatii a Ministerului de Interne (DIPI). "In negocierile pe care noi, Ministerul de Interne, le-am avut, lucrurile stateau altfel. Negocierile s-au dus la sange, iar rezultatul este mult, mult peste ce s-a obtinut acum", a relatat, in 2013, fostul ministru de Interne, Traian Igas, intrun interviu pentru gandul. info. El a evitat sa recunoasca faptul ca negocierile au fost duse de DIPI, dar a recunoscut voalat acest fapt, informeazaEVZ.

ActualitateFoto: Colaj foto

Cum a pus "Glont" pe jar toata Politia si SRI, la Focsani. Povestea tragicomediei "atentatului" de la mall.Un tanar din Vrancea, in varsta de 24 de ani, a pus pe jar un oras intreg, vreme de patru ore, dupa ce s-a crezut initial ca ar fi autorul unui atentat cu bomba, in urma caruia cinematograful din incinta centrului comercial Focsani Mall a fost distrus. Mihai Pelin, zis Glont, tanarul despre care este vorba in propozitie, in varsta de 24 de ani, a fost joi protagonistul unui incident care poate fi caracterizat ca fiind tragicomic. El a venit, in jurul orei 11.30 la cinematograf, dar la intrare i s-a spus de catre femeia de serviciu de acolo ca spectacolele de cinema se deruleaza de la ora 13.00 si, prin urmare, ar trebui sa mai aiba rabdare. Conform unor surse, Mihai Pelin ar fi urmat sa se casatoreasca sambata si l-a rugat pe nasul sau de cununie sa filmeze cateva cadre cu el in cinematograf, pentru un montaj video la nunta, varianta confirmata de mai multe persoane. Se pare insa ca raspunsul femeii de serviciu nu l-a multumit pe tanar, care a avut un dialog in contradictoriu cu ea, lucrurile linistindu-se la un moment dat. Dupa ce a dat tarcoale zonei, Mihai Pelin a profitat de faptul ca ramasese singur la intrarea in cinematograf, s-a strecurat in sala goala si s-a urcat intr-un spatiu dintre cabina tehnica si perete, provocand, accidental, prabusirea aproape in intregime a tavanului, anuntaAdevarul.

Am citit o zi numai presa alternativa din Romania si am simtit cum imi putrezesc neuronii.Cum traiesc izolat intr-o bula virtuala de stiri, reportaje, pareri si pareri despre pareri, mi-am format obiceiul de a clasifica oamenii in functie de felul in care consuma presa si reactioneaza la subiectele zilei. Printre acestia, cei mai dragi imi sunt consumatorii de presa alternativa. Ei sunt speciali, nu pun botul la tot ce aud prin mainstream media, care-i aservita marilor corporatii si automat dezinformeaza. Daca-ti doresti cu adevarat sa afli lucruri despre lume, trebuie sa-ti indrepti atentia catre surse alternative, care nu se sfiesc sa se abata de la varianta oficiala. Nu conteaza cat de legitim si verificabil e ce spui, important e sa te situezi cat mai departe de opiniile general acceptate. La prima vedere, aceasta neincredere in sursele traditionale de stiri poate parea rodul unei doze sanatoase de gandire critica. Doar ca, din pacate, aceasta retorica se dovedeste mai degraba o chestie a conspirationistilor care-s foarte sceptici la ce spune un politician sau jurnalist, dar foarte creduli cand un blogger anonim le vorbeste despre civilizatii extratereste ascunse prin Muntii Bucegi. Oamenii astia au cumva impresia ca mainstream media e o masa omogena de jurnalisti uniti in cuget, scop si simtiri, scrieVICE.

Razboi subteran anti-anticoruptie.In replica la acuzatiile plauzibile de coruptie vehiculate de catre DNA la adresa cuplului Victor Ponta-Sebastian Ghita, a intervenit, printr-un influent jurnalist roman, anonima. Si anume una "semnata". De "surse".n siajul ei, s-a lansat si un amplu atac anti-anticoruptie. Dosarul Ponta-Ghita-Blair a devenit notoriu. Potrivit lui, magnatul de presa si-ar fi cumparat un loc eligibil pe listele PSD furnizandu-i fostului premier Ponta cei 220.000 de euro necesari achizitiei unei vizite a lui Tony Blair in Romania. Una in stare sa-i creasca amicului politic al lui Ghita actiunile la bursa popularitatii romanesti. Pana aici, atacul la marea coruptie. Contraatacul n-a intarziat. Anonima, potrivit careia "Dosarul Ponta-Ghita-Blair" e "suta la suta productia DNA. SRI nu are nicio contributie" ar fi semnat-o niste "surse". Cum care surse? Ale serviciul secret intern, reiese din "analiza" dedicata DNA de ziaristul cu pricina. Care, in baza interventiei de o "soliditate" si "credibilitate" iesite din comun a "surselor din Serviciul Roman de Informatii", dorind "ca aceasta explicatie sa ajunga la public" ataca pe site.ul Tolo.ro, nu doar DNA. Ci, voluntar sau involuntar, prin aceasta institutie, pe sefa ei si a procurorilor anticoruptie, ba chiar, indirect, anticoruptia in sine. Si, nu in ultimul rand, tot implicit si fara sa-l numeasca, pe Liviu Dragnea ( un penal si el, dar in acest caz, probabil, nevinovat). Ziaristul, care publica anonima atribuita "surselor din SRI" si se lanseaza in baza ei in speculatii de ajutor nu doar pentru Ponta-Ghita, ci pentru intregul sistem oligarhic, cel dependent de trafic de influenta ca omul de aer, sugereaza ca magistratii lui Kovesi ar face nu justitie, ci politica, potrivitDeutsche Welle.

Liviu Dragnea ii cere premierului Ciolos sa prezinte un raport privind situatia economica a tarii, in Parlament.Seful PSD, Liviu Dragnea, solicita premierului Dacian Ciolos sa prezinte, in Parlament, un raport 'privind situatia economica reala a tarii". El enumera o serie de masuri "care ii ingrijoreaza pe cetateni", intre care plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activitati independente prin schimbarea Codului Fiscal, informeaza Agerpres. "Consider ca este absolut necesar sa avem o pozitie clara din partea dumneavoastra cu privire la intentiile reale ale Guvernului, intrucat informatiile contradictorii care vin, in mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului genereaza confuzie si ingrijorare in randul investitorilor, salariatilor si al tuturor celorlalti cetateni", se arata in scrisoarea deschisa trimisa sefului Guvernului. Liviu Dragnea sustine ca, in ultima perioada, in spatiul public au aparut "mai multe semnale alarmante privind intentia Guvernului de a lua o serie de masuri "daunatoare", noteazaRomania Libera.

Toti dezinfectantii din spitale, testati din nou de Ministerul Sanatatii.Toti dezinfectantii din categoriile TP1 si TP2 care se gasesc pe piata romaneasca si au indicatii de utilizare in unitati sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate in laboratoare acreditate la standarde europene, iar producatorii si distribuitorii au un termen de 120 de zile pentru indeplinirea acestei cerinte, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. Testele vor fi efectuate pentru fiecare actiune declarata a fiecarui produs. Cu alte cuvinte, daca un produs biocid are, de exemplu, trei actiuni diferite - bactericid, sporicid si virulicid -, atunci producatorul / distribuitorul trebuie sa prezinte trei buletine de analiza a eficacitatii, unul pentru fiecare actiune, la Comisia Nationala pentru Produse Biocide. De asemenea, Ministerul Sanatatii a publicat o serie de masuri noi de avizare a produselor biocide la intrarea pe piata. Astfel, la intrarea pe piata a unui produs biocid nou incadrat in categoriile TP1 si TP2, producatorul sau distribuitorul trebuie sa prezinte, odata cu dosarul de avizare, rapoarte de eficacitate realizate in doua laboratoare acreditate diferite, pentru fiecare actiune declarata a respectivului dezinfectant, informeazaGandul.