O ambulanta care a venit acasa la fosta sotie a lui Ioan Gyuri Pascu, cu doua ore inainte de moartea cunoscutului actor si cataret, i-a pus acestuia diagnosticul de "atac de panica" si a plecat dupa ce i-a dat un diazepam, scriu ziaristii Catalin Tolontan si Mirela Neag, pe Tolo.ro.

Ioan Gyuri PascuFoto: HotNews.ro

Barbatul de 55 de ani a murit de infarct luni, la 5 dimineata. Cu doar doua ore inainte, in noaptea de duminica spre luni, Gyuri Pascu si fosta lui sotie, in casa careia se afla, au sunat la 112.

"Au trimis o ambulanta de tip AMD, de consultatii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un sofer si un medic. Gyuri era agitat si medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panica si a plecat", a declarat o sursa de la Ambulanta Bucuresti.

Dupa doua ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de aceasta data, trei masini: doua de la SMURD si o ambulanta de tip C, cu medic.

Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Sursa citata afirma ca "in ultimele trei zile, la Ambulanta a fost o stare de alerta". "Directorul Alis Grasu si-a dat seama ca ceva a fost in neregula si a discutat indelung cu medicul. A cerut ca totul ramana secret", spune sursa de la Ambulanta Bucuresti.

Alis Grasu, sefa Ambulantei Bucuresti, a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26.

"Da, in jurul orei 3, la 10 minute dupa apel, o ambulanta de consult a ajuns in casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era buna, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Sotia tot spunea ca domnul Pascu face atacuri de panica, astfel incit medicul i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam", a declarat Alis Grasu.

Diagnosticul medicului a fost "atac de panica".

"La urmatorul apel la 112, cel de dupa ora 4, au ajuns doua masini de la SMURD si o ambulanta de tip C, cu medic de la noi. Nu sint niciodata prea multi oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit, pentru ca cei de la SMRD i-au spus ca se ocupa ei si ambulanta noastra a plecat", a mai spus Alis Grasu.

In urma acestor incidente, s-a declansat o "cercetare interna".

"Facem o ancheta sa vedem daca medicul de la ora 3 a facut tot ce trebuia sa faca. Daca a respectat protocolul. Si vom lua masuri. Intelegeti-ma, daca n-a respectat, ce pot face eu?", a mai spus directorul Alis Grasu.

Tolo.ro afirma insa ca medicul de la prima interventie nu a putut arata conducerii un EKG.

UPDATE

Alis Grasu a intervenit ulterior la Antena 3 si a afirmat ca joi este termenul limita pentru finalizarea cercetarii administrative, fiind asteptata pana atunci "nota explicativa a medicului" care a fost pe ambulanta.

Intrebata de ce aceasta nota explicativa nu a fost depusa pana acum, Alis Grasu a invocat lipsa de personal si faptul ca la ambulanta "se lucreaza foarte mult".

In ceea ce priveste interventia la Ioan Gyuri Pascu, acesta l-ar fi informat pe medicul de pe ambulanta, potrivit lui Alis Grasu, ca "de cateva zile acuza insomnii datorate durerilor articulare de la nivelul genunchiului".

Intrebata daca a fost efectuat un EKG, ea a precizat ca "simptomatologia nu impunea obligatoriu EKG".