Dupa ce a fost instalata in fruntea Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc-Minca l-a numit pe post de consilier personal pe Valeriu Draghici, in iunie 2006. Desi este angajatul unei institutii publice, unde statul este actionar unic, consilierul Valeriu Draghici nu are afisat pe site-ul Loteriei nici macar un curriculum vitae.

Motivul pentru care Draghici pastreaza o confidentialitate totala asupra trecutului sau are o explicatie: potrivit informatiilor noastre, Valeriu Draghici este fost ofiter SIE, pensionat la cerere in 1993, cu gradul de colonel.

Sursele noastre sustin ca, la sfirsitul anilor ’80, Valeriu Draghici lucra la Ambasada Romaniei de la Atena, impreuna cu sotia sa, Mariana Draghici - in prezent, directoare adjuncta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) -, care ocupa postul de secretar la ambasada.

Potrivit informatiilor detinute de Cotidianul, sotii Draghici lucrau la ambasada sub acoperire diplomatica, avind numele schimbate. In evidentele SIE, sotii Draghici ar figura cu numele de Mariana si Valeriu Popescu. In 1989, cei doi au fost chemati in tara de la Atena. Dupa o perioada petrecuta in tara, sotii Draghici au fost trimisi in Argentina, consilieri la Ambasada Romaniei la Buenos Aires.

Dupa citeva plingeri la adresa lor formulate de catre o serie de firme din Argentina, motivul fiind niste afaceri dubioase cu produse romanesti la export, cei doi au fost rechemati in centrala MAE. In 1993, Valeriu Draghici s-a pensionat anticipat.

Tot in 1993, sotia sa, Mariana Draghici, a parasit Ministerul Afacerilor Externe, unde a figurat, oficial, angajata ca economist principal, in perioada 10 iunie 1986-31 iunie 1993, informatii obtinute din CV-ul doamnei Draghici.

Integral in Cotidianul