Potrivit statisticilor Politiei Rutiere, pe 24, 25 si 26 decembrie au avut loc nu mai putin de 51 accidente. Numai in Ajunul Craciunului, 9 persoane si-au pierdut viata, iar alte 23 au fost ranite grav. Cauza principala: neadaptarea vitezei la conditiile de drum (polei si ceata). Primul in topul judetelor in care au fost inregistrate cele mai grave accidente sta Timisul.

Ultimul accident grav s-a produs ieri dimineata in zona localitatii Baicoi. O masina care stationa pe partea dreapta a drumului, deoarece ramasese in pana de cauciuc, a fost spulberata de o alta. In autoturism se aflau doi tineri. Unul a fost ucis pe loc de masina care venea dinspre Brasov cu viteza excesiva.

Alti doi tineri din Timis si-au pierdut viata chiar in noaptea de Ajun. Soferul, de 27 de ani a intrat in depasire si, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului si a lovit frontal un parapet din beton de pe malul raului Bega. In urma impactului, masina a luat foc, iar soferul si prietena acestuia, in varsta de 23 de ani, au murit arsi de vii.

Cateva ore mai tarziu, o femeie aflata intr-o ambulanta a murit, dupa ce soferul autospecialei a intrat frontal intr-un alt autoturism. „Fiica victimei abia fusese externata tot dupa un accident, in urma caruia suferise o fractura de bazin. Mama acesteia a murit pe loc”, au declarat oamenii legii.

Potrivit politiei, cei mai multi dintre soferii decedati in aceste zile pe sosele erau incepatori, iar gheata de pe carosabil si ceata au contribuit din plin la accidentele in care au fost implicati.

Si in Capitala „a plouat” cu accidente. Aici au fost inregistrate 252 de tamponari.

EvZ