Google si Facebook construiesc cel mai rapid cablu subacvatic care va lega Los Angeles de Hong Kong. Ce scop are acesta.Google si Facebook isi unesc fortele pentru a pune in functiune primul cablu care concteaza Los Angeles de Hong Kong, alaturi de Pacific Light Data Communication si TE SubCom. Cablul care va fi operational in luna mai a anului 2018 va purta numele de Pacific Light Cable Network (PLCN). Reteaua de cabluri de internet subacvatice din lume este vasta, iar gigantii tehnologiei moderne sunt gata sa o exploateze. Cablul care va contecta Los Angeles de Hong Kong va avea 12,800 km (7,953 mile) de fibra optica si capacitatea uriasa de 120 terabiti pe secunda. Acesta va fi cablul cu cea mai mare capacitate din lume, recordul actual fiind detinut de cablul Google Faster. Google Faster leaga Statele Unite ale Americii de Japonia, avand 9,000 de km si capacitatea de 60 terabiti pe secunda si un cost de 300 de milioane de dolari, potrivit wired. co.uk. Cablul va creste viteza traficului de internet dintre USA si teritoriul Chinei, potrivitGandul.

ActualitateFoto: Colaj foto

Deutsche Welle, despre acuzatia de plagiat a lucrarii lui Kovesi: Dezinteresul fata de dovezi este primul indiciu ca ne aflam in fata unei actiuni de pura propaganda acoperitoare.Jurnalistul Horatiu Pepine, de la Deustche Welle, a atras atentia, intr-un comentariu, ca, in cazul acuzatiei de plagiat a lucrarii de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ne aflam in fata unei campanii de PR care "se adreseaza, de asta data, celor mai inteligenti cititori: acuzatia de plagiat ar putea fi adevarata, (se consimte, iata!) dar ea serveste "fortelor intunecate", care doresc stoparea actiunii anticoruptie". El a remarcat ca "nimeni nu a cerut ca teza sa fie examinata de CNATDCU si nu i-a pretins acuzatei sa declanseze ea insasi procesul de verificare. Acest dezinteres fata de dovezi, fata de adevarul faptelor, este primul indiciu ca ne aflam in fata unei actiuni de pura propaganda acoperitoare. Sau, daca vreti, ca asistam la o actiune bine coordonata de "public relations". A doua miscare a fost, aparent, mai subtila, caci actorii pe care ii avem in vedere au sugerat ca, eventual, probele i-ar interesa, dar ca, din pacate, ele nu ar fi de gasit. Nimeni nu le-ar fi vazut, ceea ce inseamna ca sunt pure inventii. Probele exista insa, au fost publicate, au circulat si circula inca pe internet si se gasesc de fapt la dispozitia oricui, dar e necesar pentru asta sa faci un minim efort personal, informeazaRomania Libera.

Cum m-am lovit de baietii cu "ochi albastri". Marian Munteanu, Securitatea si CNSAS.Am sa va povestesc un lucru despre care nu as fi vrut sa va scriu. E despre dosarul de la Securitate al lui Marian Munteanu si despre cum l-am obtinut de la CNSAS. Nu as fi vrut sa va scriu pentru ca, in naivitatea mea de jurnalist care crede ca meseria asta trebuie facuta urmand intotdeauna adevarul, legile, buna-credinta, mi s-a parut, in mod eronat, asa cum constat acum, ca nu trebuie sa te abati de la calea cea dreapta. Calea dreapta prin care muncesti pana te ia dracu, uneori, pentru o informatie, scrii nopti intregi, zile intregi, te gandesti de o mie de ori la un lucru, il rasucesti de alte o mie de ori, pana sa ajungi la adevarul pe care-l poti spune mai departe si cititorilor tai. Doar ca povestea asta nu-i asa decat prin mintile unor jurnalisti idealisti ca mine. Povestea asta nu-i asa deloc. In meseria asta nu conteaza ca, atunci cand scrii ceva, chiar ai in spate o munca enorma de foarte multe ori, un morman de documente obtinute legal si respectand toate procedurile unei institutii, toate legile acestui stat batjocorit de o mafie impanzita in toate structurile, scrieAdevarul.

Italia taie taxele. Planul Guvernului pentru "a face tara bine" in 2 ani si jumatate.Guvernul premierului italian Matteo Renzi a trecut o lege a bugetului care presupune taieri de taxe, precum si masuri pentru a creste investitiile, in incercarea de a spori sustinerea populara si de a revigora o economie puternic afectata de criza. "Italia nu este inca bine, dar in doi ani si jumatate este posibil sa fie mai bine. Scaderile de taxe vor fi foarte importate pentru companiile mici, si important este ca acei bani nu vor ajunge la banci", a spus Renzi. Referendumul din 4 decembrie se apropie cu pasi rapizi, iar Renzi trebuie sa atinga tintele de buget impuse de Uniunea Europeana, Dar si sa castige capital electoral in conditiile in care a legat functia sa de rezultatul referendumului. Impozitul pe profit a fost redus prin noua lege de la 27,5% la 24%. Guvernul vrea o crestere economica de 1% anul viitor, anuntaGandul.

Primii piloti romani care zboara pe F16 povestesc cum se vede lumea de la bordul faimoaselor avioane.O poveste despre curaj si ambitie se scrie in inima Baraganului, la Baza Militara 86 - Fetesti"Locotenent Aviator Gheorghe Mociornita", acolo unde functioneaza prima escadrila de avioane F16 a Romaniei. Doi dintre cei mai experimentati piloti ai bazei fac marturii despre cum se vede viata la inaltime, din cabina celebrelor aparate militare de zbor construite de americani. Accesul catre hangarul si pistele de manevre din incinta Bazei Militare 86 Fetesti "Locotenent Aviator Gheorghe Mociornita", modernizate dupa standarde NATO, unde se afla avioanele F16, se face dupa un control de securitate destul de riguros. In poarta bazei militare, vizitatorii sunt intampinati de un grup de soldati inarmati pana in dinti, care verifica fiecare persoana care doreste sa ajunga catre interiorul bazei. Rolul controlului este acela de a elimina orice risc care ar putea produce o bresa in securitate. Sistemul a devenit functional in urma cu 10 ani, odata cu declararea bazei militare din Fetesti baza a NATO. Cateva masini albastre, pe care este inscriptionat "Politia Militara", preiau mai departe vizitatorii si-i transporta catre zona unde se afla avioanele F16, noteazaAdevarul.

Emisiunile pentru adolescenti din Romania anilor '90 erau un fel de "Vocea Romaniei", dar pe bune.Tinerii de azi au la dispozitie internetul, asa ca nu se mai holbeaza ore intregi la emisiunile pentru adolescenti. Generatia mea, cea de 30+, e ultima care s-a uitat in draci la emisiunile TV romanesti, din lipsa de optiuni. Pentru mine, spre exemplu, asta era singura preocupare atunci cand eram pedepsita si nu mai pupam la discoteca (chiar si cand pupam, ai mei imi cereau sa ma-ntorc la ora la care inca prindeam Telejurnalul). Inainte sa apara nebunia televiziunii prin cablu si adolescentii sa devina dependenti de tot ce difuza MTV-ul ala misto, de afara, am fost cu toti copiii antenei parabolice. Aspiram tot ce se transmitea pe canalele italienesti, apoi, ceva mai tarziu, European Top 20, plus emisiunea aia nemteasca cu vedete de pe RTL, Bravo TV, la care ma uitam desi nu intelegeam absolut nimic. Dar asta nu insemna ca-n anii dubiosi din adolescenta mea in anii '90, nu trageam cu ochiul si pe la ce incercau ai nostri sa faca, dupa retete de afara. Cand eram deja prea mare pentru Abracadabra, cu Marian Ralea si Dana Rogoz, aveam cateva alternative din piata autohtona, arataVice.