ANPC face controale la magazine si restaurante pentru a vedea daca acestea informeaza consumatorii in legatura cu painea si produsele de patiserie obtinute prin decongelare. Magazinele care vand paine si produse de patiserie, precum si restaurantele, vor fi obligate incepand de joi sa informeze consumatorii in legatura cu utilizarea produselor congelate, a declarat pentru News.ro directorul general al ANPC Paul Anghel, care a precizat ca institutia va initia controale pentru a verifica respectarea acestor reglementari. Conform ordinului ANPC pe aceasta tema, "operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de inteles, intr-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insotesc produsul, cu mentiunea "produs/din produs decongelat". Termenul "produs alimentar congelat" se refera la paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe, informeaza Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Comentariile despre Iohannis ale sustinatorilor Coalitiei pentru Familie sunt esenta fanatismului. In Romania, majoritatea barbatilor sunt bruneti. Intr-o zi, o parte din bruneti au decis ca detesta blonzii din tot sufletul lor, ca insasi existenta blonzilor este un afront la neamul lor stramosesc de bruneti, care au avut culoarea asta a parului de la Burebista incoace. Asa ca trei milioane de bruneti au semnat ca sa schimbe Constitutia si sa fie siguri ca blonzii nu vor avea niciodata aceleasi drepturi ca ei, adica nu se vor putea casatori vreodata la fel ca brunetii. Pe langa asta, brunetii au anuntat si ca vor face tot posibilul ca blonzii sa nu mai existe, eventual sa fie obligati sa se vopseasca bruneti, pentru ca e imoral si pervers sa fii blond. Cam asta e povestea conflictului dintre Coalitia pentru Familie si minoritatea gay, pe care o traim in zilele noastre. O grupare civila, inarmata cu retorica lui Vladimir Putin si cu viziuni antieuropene si antioccidentale, vrea sa-si asume rolul de aparat legislativ si sa schimbe Constitutia Romaniei astfel incat sa discrimineze o anumita categorie sociala. Niste oameni care nu inteleg ca un demers democratic folosit ca sa incalce drepturile fundamentale ale omului nu mai are nicio treaba cu democratia, noteaza Vice.

Ma autodenunt: sunt fanatic religios. Cand tacea mai mult, spunea mai putine prostii. Dar baietii care l-au impins in fata si-au dat seama ca, in ritmul asta, ar fi nevoie de doua mandate doar ca sa debiteze toate temele trasate, darmite sa le si execute. Ceea ce si pentru ei era prea mult. Pana atunci, expira Ciolos si se facea tandari UE. Or, dupa Brexit, la Berlin s-a decis ca e nevoie schnell de tot de mai mult integrare, chiar si cu anasana, ca altfel se duce euro-sandramaua de rapa. Asa ca i-au pus profesori de vorbire si imagine care sa-l bage pe neamt in viteza. Si omul a inceput sa turuie de s-a socat si Sibiul, mai rau ca la ursulet. "Nu e asta Klaus al nostru", care zicea "Guten" cand pleca de la Turnul Sfatului si "Tag" cand ajungea la Podul Minciunilor?" Sfielnicul Iohannis de odinioara, care cauta cu lumanarea liturghiile ortodoxe si anturajul ierarhilor BOR, adormindu-le vigilenta cu tirade ecumeniste, si-a dat brusc arama de Bruxelles pe fata, relateaza EVZ.

Moldova este pe punctul de a pierde ultimul tren spre UE. Turul doi al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova este inevitabil. Moldovenii ar avea de ales intre candidatul pro-rus, socialistul Igor Dodon, si candidatul anti-sistem (pro-european) Maia Sandu, liderul PAS. Ultimul sondaj de opinie (de referinta), facut public joi, 20 octombrie, la Chisinau, arata ca invingator in turul doi ar fi iesit Igor Dodon, conform optiunilor electoratului de pana la data de 16 octombrie (ziua in care fortele politice anti-sistem au decis sa sustina un singur candidat la Presedintie - pe Maia Sandu). Este vorba de sondajul "Barometrul Opiniei Publice - octombrie 2016", realizat de compania sociologica "CBS-AXA" la comanda Institutului de Politici Publice de la Chisinau. Conform acestui sondaj, Igor Dodon este cel mai popular politician din Republica Moldova. Daca s-ar fi duelat, cu o saptamana in urma, in turul II al alegerilor cu Maia Sandu, acesta ar fi iesit invingator cu 40,25 la suta din voturi. Si asta pentru ca electoratul pro-european este dezamagit de cei care, guvernand in ultimii 7 ani, au comis cele mai mari jafuri din istoria Moldovei independente, acoperindu-se cu lozinci pro-europene. Lipsiti de speranta, tinerii cu viziuni pro-europene fie au parasit Moldova, fie s-au izolat si au trecut in tabara celor predispusi sa ignore alegerile prezidentiale, scrie Deutsche Welle.

Reactia PPEM, dupa ce Nantoi a decis sa o sustina pe Maia Sandu la prezidentiale: Ramaneti cu Topii! Adio, Oazu. Partidul Popular European din Moldova a decis sa-l excluda pe vicepresedintele formatiunii, Oazu Nantoi, din randurile partidului, dupa ce Nantoi a aparut intr-un material video pe Facebook in care anunta ca o va sustine pe Maia Sandu in alegeri si nu pe candidatul PPEM, Iurie Leanca. PPEM a venit cu o reactie la postarea lui Nantoi si au replicat si ei printr-un material video pe Facebook decizia partidului. "Ceea ce am vazut astazi, este ca dumneavoastra ati fost acel cinic. Ati mai adaugat inca un actor de cinism in mediul de la noi, si ati mai incercat sa ne bagati un cutit in spate. Noi nu o sa va permitem asta, noi mergem inainte cu Iurie Leanca, iar dumneavoastra ramaneti cu Topii (Victor si Viorel Topa, oameni de afaceri condamnati in Moldova, dar care se afla la Franckfurt) Adio Oazu", a declarat Victor Lutenco, membrul PPEM, citat de Adevarul.

Pierdere. A murit Romania care ar fi putut fi. Elisabeth Ratiu, o Lady a Romaniei. Disparitia dintre noi a lui Elisabeth Ratiu, sotia fostului lider taranist Ion Ratiu, a lasat Romania mai saraca cu o personalitate care a iubit nespus aceasta tara. A invatat sa fie romanca, desi vreme de 45 de ani nu a reusit sa vada niciodata tara pe care a adoptat-o. Elisabeth Ratiu a fost una dintre cele mai repreyentative figuri ale exilului romanesc, desi a fost o romanca prin adoptie. Sotia lui Ion Ratiu, presedintele Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi, a sacrificat totul pentru a fi alaturi de partenerul sau. Si-a petrecut 15 ani in vizite in comunitatile romanesti din intreaga lume, pentru a-i incuraja pe exilatii care isi pierdusera speranta. Apoi, a revenit in Romania intr-o perioada in care isi risca chiar viata. Dupa caderea comunismului, ea, dar, mai ales, sotul sau erau in vizorul mostenitorilor nomenclaturii comuniste. Elisabeth Ratiu a trait clipe de cosmar in timpul incursiunilor minerilor in Bucuresti, dar acest lucru nu a facut-o sa renunte la visul sau de a transforma Romania, potrivit Romania Libera.