Succesul socant al lui Donald Trump. Editorialistul de la The New York Times, Frank Bruni, vorbeste despre victoria lui Trump, despre punctele slabe si forte ale campaniei si despre cum a fost posibila aceasta victorie a republicanului in alegeri. Bruni sustine ca Trump nu a avut o campanie inteligenta in State, dar ca a avut numerosi sustinatori care au facut o campanie incredibila "din casa in casa". Citeste editorialul in orginal peThe New York Times.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum platim ranjetul hotesc al lui Dragnea. Dupa ce a propus cresteri salariale, de pensii si alte beneficii de la buget si s-a lovit de refuzul liberalilor, Dragnea a opinat ca politicienii PNL ii urasc pe romani. Spre deosebire de ei, sunt convins ca Dragnea ii iubeste pe romani. Exact asa cum un camatar escroc ii iubeste pe credulii si disperatii de pe care poate lua pieile pentru doi bani. Pentru ca asta e politica pe care seful PSD o vinde romanilor: una de doi bani, invelita in ranjete aparent empatice, scrieRomania Libera.

America s-a schimbat. Sa ne pregatim pentru schimbarea lumii. Puncte cheie: - poca Obama s-a incheiat cu repudierea totala a mostenirii sale politice, lasandu-l in urma pe Trump, candidatul cu profilul politic si intelectual totalmente contrar modelului de guvernare de pana acum; Balansarea puternica spre optiunea Trump vine cu toate consecintele de politica interna si externa, economice, sociale si culturale care decurg din aceasta dramatica schimbare a optiunii fundamentale a Americii; - victoria lui Trump consacra consolidarea curentului anti-sistem la nivelul democratiilor occidentale, al carui prim semn major a fost victoria taberei Brexit in Marea Britanie, pe 23 iunie a.c., la care se adauga semnale rau prevestitoare din Franta si Germania, dinspre partide nationaliste aflate in ascensiune. Se naste un nou tip de sensibilitate politica si intelectuala in Occident, potrivitContributors.

Rusia sustine ca a alungat un submarin al NATO din Marea Mediterana. Ministerul Apararii de la Moscova a anuntat miercuri dupa-amiaza ca a alungat un submarin olandez al NATO, care executa manevre periculos de aproape de flotila rusa stationata in Marea Mediterana. De asemenea, rusii au precizat ca mai multe submarine ale blocului militar occidental au monitorizat indeaproape in ultimele zile flotila rusa din estul Marii Mediterane, transmite Reuters. Moscova si-a desfasurat la finele lunii trecute o puternica flota de razboi in estul Marii Mediterane, care include si portavionul Amiral Kuznetov, relateazaAdevarul.

Berlinul ramane calm. Clasa politica germana ia in calcul vremuri grele in relatia cu SUA. Cu toate acestea, majoritatea politicienilor este convinsa ca Europa si Germania isi pot reprezenta eficient interesele si valorile in fata Americii. Nu toata lumea s-a trezit, brusc, cu "pacostea" pe cap la Berlin, oras in care cei mai multi locuitori ar fi dorit s-o vada pe Hillary Clinton presedinte. Multi au petrecut o noapte alba si s-au intalnit la petreceri organizate cu ocazia scrutinului prezidential de peste ocean. Nu putini au fost cei care, in dimineata zilei de miercuri, aveau ochii rosii de oboseala. Sau inecati in lacrimi. Una peste alta, atmosfera a fost una glaciala. La propriu, de vreme ce, la Berlin, a fost prima noapte cu temperaturi de sub zero grade, arataDeutsche Welle.

A aparut lista cu marcile cunoscute de apa vandute in Romania cu limita admisa de bacterii depasita de 15 ori. Apa plata otravita. Este oficial: a aparut lista cu marcile celebre care sunt vandute in Romania. Jurnalistii ziarului Libertatea au publicat un articol despre cum sunt tratati romanii de reprezentantii principalelor firme producatoare de apa plata din Romania. Realitatea este socanta si arata dispretul urias al comerciantilor pentru consumatori. Dispret si inconstienta, pentru ca produsele lor sunt un adevarat pericol pentru sanatatea publica. Aceasta este concluzia care reiese din buletinul de analiza, ce contine rezultatele testelor pentru 19 marci de apa plata, informeazaEVZ.

Donald Trump incremeneste lumea! Si nu, sa nu spunem ca au votat "cei din Teleorman".Ploua marunt in Bucuresti, dar furtuna vine din Florida si din Michigan. Donald Trump scoate in Florida cel mai bun scor al unui candidat republican din ultimii 60 de ani. Pina la 80% dintre voturi centralizate, cei doi candidati merg cap la cap. Florida, un stat cu 9 milioane de voturi si 29 de voturi electorale, este un simbol al acestei nopti din miezul careia Nick Confessore, reporter de la The New York Times scrie: "Am o stire: sintem o tara divizata, o natiune la capatul puterii, paranoica si neincrezatoare". Jurnalist cu mare experienta, Confessore povesteste cum colegii sai au vorbit cu oamenii care au iesit de la vot din toata tara, anuntatolo.ro.