"Bombele" sexy de pe listele pentru parlamentare. Partidele politice au subliniat, in prezentarea candidatilor pe care ii au pentru alegeri, pregatirea personala si unele atuuri precum tineretea sau venirea dinspre societatea civila. Insa, pe liste sunt si candidate care atrag atentia nu doar prin CV-ul lor, dar si prin calitati fizice, asa cum e cazul unor figuri politice precum Seila Abdulamit, Magda Bistriceanu, Andreea Cosma, Mara Mares sau Elena Udrea. Liviu Dragnea a declarat inca din vara ca pe listele PSD se vor regasi aproximativ 50 de candidate, nu doar inteligente, ci si foarte frumoase. Asadar, pe listele social-democratilor au aparut numeroase femei care corespund cerintelor, dintre acestea atentia fiind atrasa de tanara Seila Abdulamit. Potrivit unor surse politice, Abdulamit i-a atras atentia si l-a impresionat Liviu Dragnea acum un an, cand acesta a dorit sa faca o vizita in caminul din Regie in care si-a petreut studentia. Seful PSD nu a uitat-o pe fosta lidera a UNSR si i-a facut un loc pe liste. Adela Lupse, cunoscuta in mediul public drept "isterica de la National TV", a intrat in politica, aceasta candidand din partea PRU la Camera Deputatilor. Potrivit liderului PRU, Bogdan Diaconu, Lupse e pe locul 6 pentru Camera Deputatilor pe listele PRU Ilfov, relateaza Adevarul.

Subiectel ZileiFoto: Colaj foto

Povestea romancei care a ramas prinsa in razboiul dintre Trump si Mexic: Oamenii sunt bulversati. Nu pot intelege rezultatul oferit de o America ce pare ca uraste imigrantii, negrii, femeile. Victoria lui Donald Trump in alegerile din SUA o implica pe Ana Topoleanu - care traieste de sase ani in Mexic - intr-o batalie care nu este a ei. Donald Trump vede in Mexic inamicul numarul si intentioneaza sa ridice un gard la granita de sud a Americii. Nu e de mirare ca dupa alegerile americane - moneda peso s-a prabusit. Ana, care lucreaza ca fotograf, spune ca "pentru cei din Mexic vin vremuri grele cu sau fara zid. Trump este un personaj care incurajeaza violenta, ura si dezbina un popor care abia reusise sa ajunga la o oarecare armonie. Ca multora de aici, nu-mi vine inca sa cred. Ieri am stat pana la trei dimineata ca sa-l vad vorbind, desi mi-e greu sa-l aud. Incepand cu mimica corpului, a fetei, tonalitatea vocii, cuvintele, toate imi provoaca o combinatie de anxietate, nervi, tristete, disperare. Inainte de a castiga, urmaream stirile din USA prin intermediul <>. Pe-atunci puteam sa rad cand il citau. Acum, rasul e mai mult plans." Sentimentul de perplexitate este generalizat in Mexic, spune Ana, citata de Romania Libera.

SUA sub Trump: O natiune divizata. In Irish American Pub, un bar intunecat situat la doar cateva cladiri distanta de Wall Street, nu exista decat o tema de discutie: Donald Trump. In toata tara, parerile despre noul presedinte sunt cat se poate de diferite. Intocmai ca si in pubul acesta. "Am un copil de 14 ani. Sunt ingrijorata de ceea ce s-a intamplat", spune ShaCarol Holland. Afro-americana de 36 de ani mai adauga ca se teme de un presedinte care, in timpul campaniei, nu s-a dat inapoi de la comentarii rasiste. Pe Randy Smith comentariile lui Trump nu l-au deranjat. Smith, in varsta de 56 de ani, este unul din putinii nord-americani de culoare, care au votat cu candidatul republican. Desi Hillary Clinton ar fi fost candidata "politically correct", spune Smith. Pe el insa l-au convins atitudinea lui Trump impotriva establismentului american si pozitia lui de outsider. "Acum avem un presedinte, care nu a fost niciodata politician. Este ceea ce ii trebuie Americii", spune Smith, citat de Deutsche Welle, acompaniat de relatari continue despre alegeri.

Cum s-au cheltuit 48 000 de euro din banii tai pentru un festival cu Rodica Popescu Bitanescu. Primarul Gabriela Firea reuseste sa creeze controversa dupa controversa. Dupa anularea evenimentelor din centrul capitalei, suspiciunea de frauda cu cateva milioane de euro din finantarea spitalelor, proiectul RATB-ului gratuit si cererea in instanta a 130 de mii de euro de la un consilier care ar fi ultragiat-o, primarul Gabriela Firea face valuri si in sectorul cultural, cu ultimul ei proiect finantat din banii bucurestenilor: ¬Festivalul de dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu". Cand si cum a ajuns Rodica Popescu-Bitanescu de la actrita care o sustinea pe Firea in campania electorala, la pozitia de dramaturg demn de un festival care sa-i poarte numele si unde s-au prezentat exclusiv texte scrise, regizate si jucate de ea insasi, este un mister pentru toata lumea. Bugetul aprobat in sedinta de consiliu de pe 31 octombrie pentru Festivalul de dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu este de 216 de mii de lei, adica 48 de mii de euro. Sala Teatrelli, in care s-a tinut evenimentul, poate primi 94 de spectatori pe seara. Asadar, 48 de mii de euro au fost platiti pentru ca 470 de bucuresteni sa aiba ocazia sa vada cele cinci spectacole din Bucuresti in Bucuresti. Intrarea nu a fost gratuita, un bilet costa 29,7 lei, scrie Vice.

Cazul scandalos al crimei cu prea multi condamnati. Cum a reusit un colonel pensionar sa demonteze o ancheta frapant de superficiala a Politiei Romane. Ancheta unei crime violente petrecute in localitatea Micula, judetul Satu Mare, a luat o intorsatura neasteptata dupa articolele de presa ale unui fost colonel de Politie, care face anchete jurnalistice in cazul crimelor, dupa ce a iesit la pensie. Colonelul in rezerva Ioan Coroianu (71 de ani) s-a implicat benevol in anchetarea unei crime produse pe 25 septembrie 2015 in localitatea satmareana Micula. O femeie in varsta de 81 de ani, Ileana Nagy, a decedat dupa ce a fost batuta si abandonata intr-o balta de sange in propria casa. Femeia a fost descoperita de barbatul care-i aducea paine si care a semnalat vecinilor ca nu raspunde cand o striga la poarta. Crima a fost descoperita in dimineata zilei de 26 septembrie, medicii legisti afirmand ca femeia a murit in seara zilei de 25 septembrie, intre orele 22.00 si 2.00. Dupa doua zile, politistii au facut primele arestari, anunta Adevarul.

Stranepoata scriitorului Ioan Slavici, obligata sa plateasca zeci de mii de euro despagubiri. Va vine sa credeti sau nu, in Bucuresti exista un bloc in care toti proprietarii au fost dati in judecata. De ce? O locatara a vrut sa inchirieze apartamentul unei societati de constructii, iar vecina de deasupra s-a opus. De suparare, femeia s-a razbunat. De mai bine de un an, o familie din Bucuresti traieste o adevarata drama. Justitia din Romania si-a infipt adanc cutitul in inimile a doi pensionari. Aurica si Ioan Leasca sunt obligati de instanta sa plateasca o suma uriasa pentru venitul lor modest. Acestia cred ca judecatorii n-au citit actele din dosar si au dat hotararea fara sa cantareasca dreptatea. Pentru a usura mai mult viata si pentru a suplimenta veniturile destul de mici, femeia a decis sa accepte sa se implice in treburile gospodaresti ale blocului. Sotia stranepotului lui Ioan Slavici a acceptat sa fie presedintele Asociatiei de Proprietari din bulevardul Mihai Bravu din Sectorul 2 al Capitalei, scrie Evz.