Inginerie imobiliara cu sediul istoric al taranistilor. Cladirea in care Corneliu Coposu a fost arestat de comunisti, vanduta unui afacerist controversat. Vechea cladire in care se intalneau Maniu si Mihalache cu liderii PNT a fost cumparata prin interpusi de "controversatul afacerist Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Constructii. Actualul sef al "partidului, Aurelian Pavelescu, sustine ca a vandut sediul istoric din centrul Capitalei pentru ca imobilul urma sa fie pus sub sechestru de fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, acuzat de coruptie. Regretatul lider politic Corneliu Coposu a fost saltat si arestat de comunisti, in anul 1947, dintr-un sediu-simbol al Partidului National Taranesc, anuntaRomania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Navele de razboi pe care vrea sa le achizitioneze guvernul iau apa din faza de proiect. Ministerul Apararii vrea sa achizitioneze patru corvete in valoare de 800 milioane de euro ocolind Parlamentul si legea ofssetului Ministerul Apararii Nationale a pus in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern privind achizitia produselor si serviciilor cuprinse in programul strategic de inzestrare "Corveta multifunctionala". Concret, MApN vrea sa achizitioneze fara licitatie sau negociere cu publicare de anunt deschis tuturor operatorilor economici, patru corvete in valoare de 800 milioane de euro de la firma olandeza Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, constructia corpului navei si integrarea armamentelor si sistemelor urmand a se face in premiera la santierele navale Damen din Galati, relateazaEVZ.

Obama si Merkel lauda cooperarea germano-americana. La ultima sa vizita in Germania in calitate de presedinte al Americii, Barack Obama a evidentiat colaborarea stransa cu guvernul german. Si cancelara Angela Merkel a vorbit frumos despre cooperarea cu SUA. Cancelara Angela Merkel l-a numit pe presedintele american Barack Obama drept partener de nadejde inclusiv in vremuri grele. Dupa o intrevedere cu seful de stat american la Berlin, ultima efectuata de acesta in Republica Federala inainte de terminarea mandatului de presedinte, Merkel i-a multumit acestuia pentru cooperarea amicala si plina de incredere in cei opt ani de administratie Obama, scrieDeutsche Welle.

Ciolos explica de ce nu a vrut sa fie erou in reformarea administratiei. Premierul Dacian Ciolos a declarat joi ca, indiferent cine vine la guvernare, trebuie sa inceapa o reasezare a administratiei publice daca vrea sa aplice un program de guvernare eficient. Premierul spune ca in lipsa unei majoritati parlamentare clare, cu obictive concrete, un guvern nepolitic a ales lansarea de strategii, in loc sa fie erou in reformarea administratiei. Ciolos a adaugat ca a constatat acest lucru inca din primele luni de guvernare, insa nu a existat "apetitul politic" necesar pentru a se trece la o reforma a administratiei, noteazaDigi24.

Prioritatile bugetului UE pe 2017: Consolidarea economiei si raspunsul la criza refugiatilor. Anul viitor se vor aloca mai multi bani pentru primirea si integrarea refugiatilor si pentru abordarea cauzelor profunde ale migratiei in tarile de origine si de tranzit. Parlamentul European si reprezentantii statelor membre au ajuns la un acord referitor la bugetul anului viitor. Urmand propunerea Comisiei de la inceputul acestui an, UE va cheltui in 2017 mai multi bani pentru a face Europa mai competitiva si mai sigura. Bugetul UE pentru 2017 este de 157,9 miliarde euro in credite de angajament si de 134,5 miliarde euro in credite de plata. Aproape jumatate din fonduri - 74,9 miliarde de euro in angajamente - sunt destinate stimularii cresterii economice, a locurilor de munca si a competitivitatii, arataEurActiv.ro.

Lista magazinelor participante la Black Friday 2016 in Romania. In majoritatea magazinelor, Black Friday 2016 incepe pe 18 noiembrie, insa mai multe magazine au anuntat reduceri si pentru data de 25 noiembrie. eMAG va da startul reducerilor de Black Friday 2016, pe 18 noiembrie. Conform traditiei americane, Black Friday 2016 are loc in ultima vineri a lunii noiembrie, adica pe 25 noiembrie 2016. Daca cel doua perioade de reduceri (18 si 15 noiembrie), se vor extinde peste ambele weekend-uri, atunci vom avea Black Weekend, informeazaLibertatea.