Cum "a sponsorizat" Clujul sotia, cabana si concediile lui Horea Uioreanu. Liberalul "intorcea" 15% din finantarile aprobate la Consiliul Judetean. Pentru acordarea de contracte sau finantari ale contractelor in curs, Horea Uioreanu, fostul presedinte liberal al Consiliului Judetean Cluj, a instituit regula "intoarcerii" catre sine a unui comision de 10-15% din suma finantata de la bugetul judetului, se arata in motivarea condamnarii acestuia la 6 ani si jumatate de inchisoare. Banii erau folositi pentru a asigura familiei Uioreanu un venit lunar de 20.000 de lei pentru diverse cheltuieli. "Odata ce a ajuns la conducerea institutiei publice, inculpatul Horea Uioreanu a inteles ca, orice alocare bugetara din partea Consiliului Judtenea Cluj se poate constitui intr-o sursa de venit ilicit, sens in care a profitat in interes personal fara nicio rezerva¬" se arata in motivarea hotararii prin care Tribunalul Cluj l-a condamnat pentru luare de mita, in luna mai, pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, la 6 ani si 6 luni. In dosar au mai fost condamnati oamenii de afaceri Ioan Bene (3 ani si 10 luni de inchisoare cu executare), Vasile Pogacean (3 ani de inchisoare cu executare). De asemenea, consilierul judetean PNL, Ioan Petran, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Depresia la copii este ignorata de autoritatile romane, in timp ce adolescentii se sinucid. Alice a incercat sa se sinucida, anul trecut, in noiembrie. Avea 16 ani. Statea pe digul raului Bistrita, in orasul Bacau, si era convinsa ca viata nu mai merita traita. "Ma gandeam ca nu contez pentru nimeni. Nici macar pentru mama", isi aminteste ea. "Ma afundam tot mai mult in ganduri negre si voiam sa scap de ele, dar nu reuseam". Pe Alice au salvat-o doi colegi care s-au dus dupa ea atunci cand fata a plecat de la scoala la dig. Au incercat sa o convinga sa nu faca asta, dar Alice s-a aruncat oricum in apa. Copiii au strigat la ea si i-au aruncat un hanorac. In ultimul moment, Alice s-a agatat de el, iar ei au tras-o la mal. Viata inca mai avea sens. De la finalul clasei a opta si pana acum, a avut opt tentative. La spital a ajuns de doua ori, odata a fost si la Iasi, la control psihiatric. De fiecare data, cineva a salvat-o, dar la cateva zile dupa un incident, viata celor apropiati revenea la normal, in timp ce ea se trezea din nou singura. Fata-n fata cu problemele care o adusesera pe digul raului Bistrita. Alice este unul dintre cei 150 de mii de copii romani cu depresie. A fost diagnosticata abia dupa ce s-a aruncat in rau. Cand boala nu e descoperita si tratata la timp, se poate ajunge la suicid, iar in Romania, la adolescenti, sunt cu 50% mai multe cazuri fata de media europeana, relateaza Vice.

Declaratia lui Gorbaciov care demonteaza propaganda lui Putin. Vladimir Putin este un critic aspru al Aliantei Nord-Atlantice. Liderul rus spune ca NATO a profitat de slabiciunea Rusiei dupa destramarea Uniunii Sovietice pentru a avansa catre Est, in ciuda unei promisiuni facute Moscovei ca nu se va extinde. Acest argument folosit des de Vladimir Putin a fost demontat de fostul presedinte Mihail Gorbaciov, care a spus ca NATO nu si-a luat niciodata un astfel de angajament fata de Moscova. Promisiunea despre care vorbeste Vladimir Putin ar fi fost facuta de NATO Rusiei in 1990, cand se negociau ultimele aspecte ale reunificarii Germaniei. In 1990, secretarul de stat american James Baker a mers la Moscova unde a propus la problema reunificarii Germaniei sa fie negociata in formula "doi plus patru", adica cele doua Germanii, RDG si RFG, Statele Unite, Uniunea Sovietica, Marea Britanie si Franta. In acest context, in 1990, germanii, americanii, britanicii si francezii s-au angajat sa nu trimita trupe NATO straine pe teritoriul fostei Republici Democrate Germana, anunta Digi 24.

"Foamea de bani" care i-a adus 8 ani de puscarie judecatoarei de casa a clanului Bercea Mondial. Interceptarile, declaratiile de martori si achizitiile imobiliare extravagante facute de judecatoarea Carmen Marinescu, i-au convins pe judecatorii Curtii de Apel Craiova ca femeia a primit spaga 200.000 de euro. Magistratul a fost condamnat la 8 ani cu executare, cazul este acum pe rolul Curtii Supreme.Trei achizitii imobiliare facute de fosta presedinte a Tribunalului Olt, judecatoara Carmen - Eugenia Marinescu, au atras atentia magistratilor care au condamnat-o la 8 ani de inchisoare cu executare pentru o spaga de 200.000 de euro primita de la clanului Bercea Mondial. Concluzia instantei a fost ca magistratul a folosit o parte din banii primiti ca mita pentru a cumpara trei imobile: un teren in centrul orasului Slatina, un teren de 1.250 mp pe litoral, in localitatea Corbu (Constanta) si o casa in statiunea Baile Olanesti (Valcea). Achizitiile au fost facute la doua-trei luni dupa ce ar fi primit spaga, si au costat peste 30.000 de euro, in conditiile judecatoarea Carmen - Eugenia Marinescu a avut ca venit doar salariul de magistrat. Sotul acesteia, Severus Marinescu, era somer si nu desfasura alte activitati legale de venituri licite. Imobilele din Corbu si Baile Olanesti nu au fost niciodata trecute in declaratia de avere, anunta Adevarul.

Obama si-a luat la revedere de la principalii parteneri europeni. Ultime incurajari inainte de finalul mandatului; presedintele SUA le-a oferit unor parteneri europeni un briefing cat mai are timp. Succesorul Trump vrea sa anuleze multe din initiativele lui Obama.Dupa ce la Washington s-a intamplat ce nimeni nu se astepta, presedintele SUA, Barack Obama, se straduieste vizibil sa risipeasca temerile generate de alegerea lui Trump la Casa Alba. De la Berlin, unde Obama s-a aflat in cursul ultimei sale vizite oficiale in Germania, el a lansat si o serie de apeluri indirecte succesorului sau. In capitala Germaniei, Obama s-a intalnit cu liderii principalelor tari industrializate din Europa. La reuniune au mai luat parte, pe langa gazda Angela Merkel, sefa executivului britanic, Theresa May, presedintele Frantei, Francois Hollande si premierii Italiei si Spaniei, Matteo Renzi si Mariano Rajoy. Desigur, tema dominanta a fost rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA. Dar Obama s-a folosit de ocazie si pentru a transmite unele indemnuri si recomandari. In timp ce Donald Trump se concentreaza pe alcatuirea echipei sale guvernamentale, Obama a prezentat liderilor europeni, si indirect si succesorului sau, un set de recomandari, scrie Deutsche Welle.

Inginerie imobiliara cu sediul istoric al taranistilor. Cladirea in care Corneliu Coposu a fost arestat de comunisti a fost vanduta unui afacerist controversat. Vechea cladire in care se intalneau Maniu si Mihalache cu liderii PNT a fost cumparata prin interpusi de ᅡcontroversatul afacerist Mihai Leonard Rotaru, patronul firmei Rotary Constructii. Actualul sef al ᅡpartidului, Aurelian Pavelescu, sustine ca a vandut sediul istoric din centrul Capitalei pentru ca imobilul urma sa fie pus sub sechestru de fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, acuzat de coruptie. Regretatul lider politic Corneliu Coposu a fost saltat si arestat de comunisti, in anul 1947, dintr-un sediu-simbol al Partidului National Taranesc. Acesta se afla intr-o cladire de pe strada Clemenceau nr. 9, in centrul Capitalei, unde isi avea sediul ziarul "Dreptatea", dar si Clubul PNT. Tot aici, Iuliu Maniu si Ion Mihalache se intalneau cu liderii partidului in perioada interbelica.Dupa arestarea lui Coposu, sediul a fost confiscat de regimul comunist. Imobilul a reintrat in patrimoniul PNTCD abia in anul 2009. Un an mai tarziu, la sefia partidului avea sa fie inscaunat Aurelian Pavelescu. In loc sa redea nobletea sediului, el a preferat sa il lase sa se degradeze si apoi sa il vanda printr-o tranzactie asupra careia planeaza multe semne de intrebare, relateaza Romania Libera.