Cum au reactionat inculpatii celebri ai Romaniei cand procurorii le-au pus catuse. "Cei mai multi cer acelasi lucru". Ceea ce se intampla dincolo de usa procurorilor care audiaza persoane suspecte in marile dosare de coruptie va ramane un mister pentru opinia publica. Totusi, amanunte picante legate de felul in care cei mai multi reactioneaza atunci cand afla ca nu vor dormi o perioada in patul lor si ca vor iesi in vazul lumii cu mainile legate, au ajuns pana la urechile jurnalistilor. Ceea ce se intampla dincolo de usa procurorilor care audiaza persoane suspecte in marile dosare de coruptie va ramane un mister pentru opinia publica. Totusi, amanunte picante legate de felul in care cei mai multi reactioneaza atunci cand afla ca nu vor dormi o perioada in patul lor si ca vor iesi in vazul lumii cu mainile legate, au ajuns pana la urechile jurnalistilor, noteazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Legatura intre Victor Ponta si Claudiu Florica, pus sub acuzare in dosarul Microsoft. Dinu Pescariu este si el implicat. Jurnalistul Catalin Prisacariu a dezvauit in "Romania libera" o legatura foarte interesanta intre Claudiu Florica si Victor Ponta. Informatia este foarte importanta in contextul in care DNA a extins luni, 21 noiembrie 2016, cercetarile in dosarul "Microsoft". Procurorii DNA au citat luni mai multe persoane in dosarul "Microsoft" , partea in care sunt suspectati si anchetati opt fosti ministri. Primul urmarit penal prin extindere este Silviu Hotaran, fost director general al reprezentantei Microsoft in Romania in perioada 1996-2008. Un alt urmarit este Claudiu Florica, intermediar. Tot pentru audieri a fost citat si Ovidiu Artopolescu, fost director general la Microsoft intre anii 2004-2005, relateazaRomania Libera.

Dughin: "America lui Trump, un bun aliat al Rusiei lui Putin". In campania pentru alegerile prezidentiale, Donald Trump a facut mai multe referiri la relatiile viitoare dintre Statele Unite si Rusia. Presedintele-ales al SUA a incantat autoritatile ruse si cu viziunea sa asupra globalizarii, politicilor liberale si "politicii corecte", in sensul ca nu este de acord cu acestea. Declaratiile lui Trump au fost analizate cu atentie si de Alexsandr Dughin, cunoscut ca ideolog al presedintelui rus, Vladimir Putin. "America lui Trump este America pe care eu o accept, o respect si poate chiar o admir. Dar America liberala, America globalizarii, de la Woodrow Wilson (presedinte al SUA intre 1913 - 1921 - n.r.) si pana la Hillary Clinton este o alta tara, una care a incercat sa joace un rol asemanator cu cel al imperiului britanic. Acum, America lui Trump devine mareata si este un bun aliat al Rusiei lui Putin", a declarat Alexsandr Dughin intr-un interviu acordat BBC, citat deDigi24.

Averea de sute de milioane de euro a Primariei Capitalei - tinuta la secret. Apartamente si case, dar si spatii comerciale, multe din ele situate in zone bune ale Capitalei, sunt tinute la secret. De 26 de ani, arhiva cu imobilele detinute de Municipalitate este secreta si la discretia unor privati care au pus mana pe fostele ICRAL-uri, societatile care administrau patrimoniul locativ si spatiile comerciale aflat in proprietatea publica a Capitalei inainte de 1990. Zeci de milioane de euro au intrat in conturile acestor firme, iar mai marii Capitalei se fac ca gestioneaza eficent patrimoniul. Evenimentul zilei a solicitat, inca din ianuarie 2016, in baza legii privind liberul acces la informatii, apoi in aprilie 2016, iulie 2016 si noiembrie 2016 Primariei Capitalei sa precizeze cate imobile administreaza Administratia Fondului Imobiliar (AFI), veniturile si cine sunt chiriasii imobilelor, dar si cati bani au incasat ICRAL-urile de la AFI. Nu am primit niciun raspuns oficial, anuntaEVZ.

Sansele Angelei Merkel. Decizia in favoarea unui al patrulea mandat ofera numeroase sanse. Merkel ar putea fi persoana potrivita in lupta contra populismului, considera Kay-Alexander Scholz. Angela Merkel este de 11 ani cancelar si de 16 ani conduce Uniunea Crestin Democrata (CDU). In toti acesti ani a realizat multe. A stopat contractarea de noi datorii si a inceput sa le ramburseze pe cele vechi. A redus la jumatate numarul somerilor, a dublat cheltuielile pentru cercetare si si-a modernizat partidul. In politica externa, vocea Germaniei s-a facut tot mai auzita in decursul ultimilor ani, si fiindca ceilalti au devenit mai retinuti. In contextul crizei financiare, a crizei monedei euro, a crizei Crimeei, cancelaria de la Berlin a dat tonul, informeazaDeutsche Welle.

Fotografii cu frumusetea blocurilor pustii din Romania. Alexandra Scurtu este din Piatra Neamt si a inceput studiile in Cluj, la Litere. Dupa un an de franceza - germana s-a mutat la sectia de arhitectura si urbanism a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. In viitor i-ar placea sa faca ceva bazat pe restaurare, reconversie, fotografie, grafica. Proiectul Alexandrei iti prezinta o serie de portrete ale unor peisaje banale de la bloc pe langa care treci atat de des, incat nici nu le mai observi. Spatiile astea chiar se schimba, fie c-o vezi sau nu. Fotografiile de mai jos nu sunt despre schimbare, dar pleaca de la o documentare aproape topografica a cartierelor de blocuri din orasele industriale si-ti arata viziunea Alexandrei, arataVice.

Plangere penala pe numele ministrului Vlad Voiculescu. Ancheta desfasurata de EVZ pe marginea situatiei precare in care se afla transplantul pulmonar a aprins spiritele in lumea medicala. Principalii combatanti sunt Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, si dr Narcis Copca, managerul Spitalului Sfanta Maria Pentru cititorii care n-au urmarit filmul acestui scandal national, mentionam ca totul a pornit de la dezvaluirile publicate de "Evenimentul zilei" la inceputul saptamanii trecute. Despre ce este vorba mai exact? La Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti a fost acreditat inca din luna martie singurul centru de transplant pulmonar din Romania, demers salutar, in care Ministerul Sanatatii si Primaria Generala a Capitalei au investit in jur de 10.000.000 de euro. Problema este ca, din primavara si pana acum, nici macar un transplant n-a fost realizat la acest centru costisitor, Vlad Voiculescu refuzand sa deblocheze banii necesari primei interventii, potrivitEVZ.

Romstrade a bombardat Otopeniul pentru un sfert de miliard de euro. Contract urias, acordat cu dedicatie celui mai penal baron al asfaltului. Peste 261 milioane euro. Aceasta e valoarea contractului pentru modernizarea orasului Otopeni, primit cadou de afaceristul Nelu Iordache. O suma enorma, aruncata pe fereastra: Curtea de Conturi a constatat ca primarul din Otopeni i-a decontat asfaltatorului o serie de lucrari fictive. Mai mult, dupa arestarea lui Nelu Iordache, lucrarile au fost lasate in paragina. Otopeni 2016. Cartierele marginase arata ca dupa razboi. Lucrarile de asfaltare a drumurilor au fost incepute si abandonate de firma Romstrade, al carei patron, Nelu Iordache, a fost trimis in judecata pentru deturnare de fon-duri. Iordache a fost acuzat de procurorii DNA de spalare de bani, delapidare, fals in inscrisuri si inselaciune. Acum, strazile neasfaltate sunt pline de gropi si praf, scrieRomania Libera.

Fillon, politicianul anti-Trump. Francois Fillon a castigat clar prima runda a preliminarelor care vor decide candidatul conservator la presedintia Frantei. Nici nu e de mirare, crede Kersten Knipp: cu el, conservatorii au din nou un reprezentant demn. "Mister Nobody" - asa l-au numit rivalii sai interni, mai ales sustinatorii lui Nicolas Sarkozy. Ei au continuat pe tonul arogant al fostului presedinte, care l-a numit pe Fillon "pauvre type" ("un biet om"). Iar in perioada presedintiei sale, Sarkozy l-a descris deseori pe premierul sau drept "angajatul meu". Rezultatul alegerilor interne preliminare din tabara conservatoare a aratat acum insa clar ca multi simpatizanti ai republicanilor s-au saturat de aroganta si autoimportanta care caracterizeaza atitudinea lui Sarkozy. El s-a clasat pe ultimul loc dintre cei trei candidati, cu 20,6% din voturi, anuntaDeutsche Welle.