Dosarele penale ale lui Traian Basescu si cainele legat cu un lant de un metru optzeci. Avem o veste relativ proasta pentru toti cei care, de doi ani de zile, il asteapta pe Traian Basescu in poarta la Jilava, ca sa-i dea portocale pentru o perioada determinata de timp: nu-l mai asteptati, ca s-ar putea sa nu apara. Singurul dosar cu adevarat periculos pentru Traian Basescu are niste impedimente legale care ii fac pe procurori sa nu mai stie ce sa faca cu el. Traian Basescu se cam alinta atunci cand se plange ca tot felul de dusmani i-au redeschis zeci de dosare penale dupa ce a iesit din mandatul de presedinte. Covarsitoarea lor majoritate sunt niste prostii - lucru pe care l-a aflat, in cele din urma, si Gabriela Firea, abandonand plangerea pentru amenintare si santaj, scrieAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Victoria asupra "marelui capital parazitar si a mosierimii". Ziua in care a fost votata noua Constitutie de inspiratie stalinista, care a aruncat Romania in comunism. Orice schimbare fundamentala de regim are nevoie si de o noua infatisare constitutionala. In caz contrar, valabilitatea innoirii clamata de putere cade in deriziune. De cele mai multe ori, aceste modificari se fac in acord cu vointa cetatenilor, au nevoie de sanctiunea populara ( in cazul nostru, prin reprezentantii sai in Legislativ ). Pana in 1948, exemplul si metodele erau preluate din Occident. Constitutiile stipulau separatia puterilor in stat si respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, informeazaEVZ.

Copiii imigrantilor din Canada sunt tratati ca niste detinuti. In majoritatea diminetilor de anul asta, Mojisola, in varsta de opt ani, a asteptat autobuzul scolar in fata centrului de detentie pentru imigranti unde locuieste cu mama ei. Venea gol. Pe ea o luau si-o aduceau inapoi mereu prima, astfel incat colegii ei sa nu stie de unde vine. Traseul autobuzului a fost o victorie greu de obtinut pentru avocatii Mojisolei. Inainte, o luau chiar ei de la centrul din Rexdale, in nord-vestul orasului, si faceau o ora dus si o ora inapoi cu ea de la scoala. Uneori, cand se-ntorcea la centru, o puneau sa treaca printr-un scanner corporal, inainte sa se intoarca la mama ei, in aripa pentru familii a cladirii, noteazaVice.

Ce-a ramas din promisiunile actualului lider PSD catre alegatorii sai. Teleormanul a saracit, Dragnea s-a implinit. Din 1996, Liviu Dragnea conduce, de facto, judetul din sudul tarii. Dupa 20 de ani, Teleormanul a devenit unul dintre cele mai sarace judete din tara, desi Liviu Dragnea a facut promisiuni spectaculoase. Romania liberaface un inventar al promisiunilor facute de presedintele PSD Liviu Dragnea catre judetul pe care l-a condus si care i-a slujit drept trambulina politica. Aproape nici una nu s-a indeplinit. Ani intregi, Liviu Dragnea le-a promis locuitorilor din Alexandria un spital nou, dotat cu aparatura de varf. "Spitalul din Alexandria va fi cel mai performant spital din sudul tarii, printre cele mai bune din tara", afirma el in 2012, cand, in prezenta premierului Victor Ponta, au inceput lucrarile de reabilitare.

Aderarea Moldovei la UE se va face fara Transnistria si fara Gagauzia. Inca nu a fost investit in functia de presedinte, dar deja a reusit sa se certe cu ambii vecini - Romania si Ucraina. In schimb, elogiaza Rusia. Este vorba de presedintele ales al R. Moldova, socialistul Igor Dodon. Desi a anuntat ca vrea sa fie un "presedinte al tuturor", acesta ii desconsidera pe cetatenii care se declara romani, uraste unionistii, a reusit sa ofenseze Ucraina vecina prin declaratiile sale privind apartenenta Crimeii la Rusia, iar in plan intern a initiat un adevarat "razboi" impotriva ministrului moldovean al Apararii, Anatol Salaru. Dupa declaratiile scandaloase ale lui Igor Dodon referitoare la apartenenta Crimeii la Rusia, seful adjunct al administratiei prezidentiale ucrainene, Konstantin Eliseev, i-a transmis un semnal lui Igor Dodon, arataDeutsche Welle.

Celebritati decorate de Barack Obama pentru ultima oara. Robert De Niro, Bill Gates, Tom Hanks, Ellen DeGeneres, Michael Jordan si Bruce Springsteen sunt doar cateva dintre celebritatile decorate de Barack Obama cu Medalia Prezidentiala a Libertatii, cea mai inalta distinctie civila americana. Este pentru ultima oara cand Barack Obama acorda aceasta decoratie, avand in vedere ca isi termina mandatul peste doua luni. Dupa ceremonie, vedetele au luat parte la ultima moda din mediul virtual: provocarea manechinelor. "Aceasta este America si este foarte util cand te gandesti ca acest incredibil grup de oameni este ceea ce ne face cea mai mareata natiune de pe Pamant", a spus presedintele Statelor Unite. In total, 21 de persoane au primit aceasta distinctie, relateazaDigi24.