Cine sunt senatorii si deputatii care ii verifica pe agentii secreti ai Romaniei. Cum a esuat controlul parlamentar asupra SRI si SIE. Tacerea partidelor atunci cand vine vorba de Comisia SRI si Comisia SIE vine in conditiile in care au existat controverse privind componenta celor doua foruri parlamentare. Astfel, unii dintre cei care ar trebui sa controleze serviciile secrete au diplome de la Academia Nationala de Informatii a SRI. Printre acestia se numara chiar presedintele comisiei, Georgian Pop (PSD), si liberalii Octavian Popa (vicepresedinte) si Cezar Preda (membru). Presedintele Comisiei SRI, Georgian Pop (PSD), a fost crescut si promovat de Viorel Hrebenciuc, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

Prima complicitate recunoscuta. Spitalul Victor Babes isi cere scuze si anunta pacientii care au fost taxati ilegal cu aparatul Vitalaire sa vina sa-si ia banii inapoi! "Orice pacient care a facut la noi test de somn pe Vitalaire si caruia i-am luat banii il rugam sa faca o cerere si va primi suma inapoi pentru ca nu e legal felul in care spitalul a procedat" Emilian Imbri, manager la "Victor Babes". Vitalaire nu putea ajunge ce e azi, cel mai mare recuperator de bani prin executari din istoria medicinei noastre, fara participarea sefilor sanatatii si a doctorilor. Ziarul a trimis managerului de la spitalul bucurestean "Victor Babes", dr. Emilian Imbri, intrebari despre cazul unei paciente grav bolnave, de 65 de ani, taxata in spital dupa ce i s-a facut un test. Testul a fost efectuat cu un aparat Air Liquide Vitalaire strecurat pe barba medicului, dezvaluieTolo.ro.

Nepresedintele Dodon isi etaleaza aerele de mic dictator. Vineri, 25 noiembrie, instanta de judecata se va pronunta asupra setului de contestatii venite din partea moldovenilor din diaspora, lipsiti de posibilitatea de a vota. Dupa aceasta, Curtea Constitutionala va putea lua o decizie in privinta validarii sau invalidarii scrutinului din 13 noiembrie. Desi au fost tiparite peste 3 milioane de buletine de vot (in conditiile in care numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale e de numai 2 milioane 800 de mii), in ziua alegerilor acestea au zacut prin safeurile birourilor electorale din tara si la Comisia Electorala Centrala, in timp ce, in strainatate, buletinele de vot s-au epuizat in prima jumatate a zilei, mii de alegatori fiind lipsiti de posibilitatea de a vota. Moldovenii din diaspora au angajat doi avocati care sa le reprezinte interesele si mizeaza pe faptul ca instanta va dispune repetarea alegerilor cel putin in sectiile unde buletinele s-au epuizat. In caz contrar, ei ameninta ca vor ataca Moldova la CtEDO. Este vorba de cel putin 4031 de petitionari, scrie Deutsche Welle.

Un licean roman iti explica tot ce trebuie sa faca profesorii ca sa castige respectul elevilor. De foarte multe ori am vazut profesori care incearca sa para altcineva. Incercati sa va construiti o imagine de atotstiutori si sa va asezati pe un tron, undeva cu mult deasupra bietilor muritori si din cauza asta sunteti prea rigizi. Reveniti-va! Sunteti oameni la fel ca noi si stim asta. Nu vrem sa invatam de la filosofi greci, vrem sa invatam de la niste oameni de treaba. Vorbiti sincer si direct cu noi! Nu zic ca ar trebui sa fiti tovarasi cu noi si ca ar trebui sa spargem seminte impreuna. Normal ca trebuie sa existe respect din ambele parti si o anumita limita care nu trebuie depasita. Dar cred, doar cred, ca daca ati putea sa va aratati adevarata fata atunci ne-ar fi cu mult mai usor sa va intelegem si sa va acordam mai mult interes, scrieVice.com.

Medicul Narcis Copca dezvaluie culisele negocierilor dintre Ministerul Sanatatii si Eurotransplant: Vor sa trimita toate organele in strainatate. Trebuie remarcat ca in toata aceasta perioada si stare de beligeranta, Vlad Voiculescu i-a chemat la Bucuresti pe reprezentantii Eurotransplant, organismul prin intermediul caruia pacientii romani sunt transplantati, exclusiv, la clinica AKH din Viena. Nu de alta, dar de ceva vreme expirase acordul de colaborare. Asadar, saptamana trecuta, joi mai precis, ministrul s-a folosit de prilej, i-a convocat pe profesorul Irinel Popescu, pe profesorul Radu Deac si pe doctorul Victor Zota la intalnirea cu oficialii celor de la Eurotransplant. Doar ca Vlad Voiculescu le-a pus in fata celor trei nu un nou contract de colaborare cu Eurotransplant, ci o propunere concreta ca Romania sa devina membra a acestui organism privat. Cu alte cuvinte si, mai ales, dintr-un anumit punct de vedere, in baza noului statut, Romania ar fi urmat sa trimita catre Eurotransplant nu doar plamani romanesti, ci orice tip de organe, potrivit EVZ.

Gafe de campanie. Cum se faulteaza singure partidele. Partidele politice au vrut sa iasa din rutina si sa-si atraga votantii prin mesaje amuzante, insa de multe ori au reusit sa se faca de ras prin afise neinspirate, chiar blamabile. Campionul detasat al acestora e PNL, insa ridicoli au fost si cei din PSD, ALDE, USR si PRU. PNL a postat miercuri, pe pagina de Facebook a partidului, o imagine prelucrata cu presedintele PSD Liviu Dragnea, in aceasta fiind prezente mai multe simboluri comuniste - printre care secera si ciocanul, dar si o uniforma asemanatoare cu cea purtata de Stalin. Pe langa un mesaj al lui Dragnea, "Dupa alegeri, toti vor plati", in imagine era si tagul POGROMdeguvernarePSD, aluzie la programul de guvernare al PSD, scrie Adevarul

Martin Schulz vine la Berlin. Ce noroc pentru SPD! Presedintele Parlamentului European renunta la functie pentru a face politica in Germania. In ce functie vrea sa ajunga, nu spune. Pentru SPD, venirea lui Schulz este un castig consistent, crede Rupert Wiederwald.Martin Schulz a citit anuntul de retragere de la Bruxelles in trei limbi: germana, engleza si franceza. Pentru social-democrati, Europa a fost si este o chestie de suflet, lucru sesizabil, iata, in astfel de amanunte marunte. Faptul ca Schulz paraseste barca bruxeleza este cauzat, intre altele, de imposibilitatea de a-si continua mandatul de presedinte al Parlamentului European. In urma negocierilor intre partidele din Parlament, incepand cu 2017, functia urmeaza sa revina unui reprezentant provenit din randurilor popularilor europeni. Schulz vrea asadar ca, pe viitor, sa faca politica de la Berlin. Si nu din pozitia de simplu parlamentar. Doua sunt functiile pe care le-ar putea obtine social-democratul: sef al diplomatiei germane sau candidat din partea SPD la functia de cancelar, potrivitDeutsche Welle.